Nye vejledninger til singler om sociale ydelser

Pjecer til singleforældre om at være enligeTo nye pjecer skal vejlede singleforældre og pensionister i forhold til, hvad de må i systemets øjne som enlige på offentlig støtte.

 

De nye pjecer skal ifølge socialministeriet være med til at fjerne noget af den tvivl, som enlige forældre eller pensionister kan have i forhold til, om de kan blive anklaget for socialt bedrageri, hvis eksempelvis eks-manden henter børnene eller overnatter en gang i mellem.

 

 

Den ene pjece har titlen “Enlig eller samlevende? Vejledning til enlige forsørgere, der modtager børnetilskud eller økonomisk fripladstilskud”.

 

Her kan du bl.a. læse, at du gerne må bo sammen med eksempelvis en søster eller andre, men det myndighederne kigger på, hvis de skal vurdere, om der er tale om socialt bedrageri, er, om I har fælles økonomi og deler husarbejde.

 

Kort sagt må du ikke have de samme økonomiske og praktiske fordele som gifte og samlevende personer, hvis du får sociale ydelser.

 

Førtidspension og folkepension for singler

Der er også en pjece til enlige, der får førtids- eller folkepension. Her gælder mange af de samme regler. Dvs. for at blive betragtet som enlig, må du ikke bo sammen med nogen og have fælles husførelse.

 

Du kan læse mere om pjecerne til singler om sociale ydelser her.

 

Læs også: To nye datingsider til de skrukke

Læs også: Ny kæmpeguide til dating og singleliv

 

Print This PostEmail This Post

10. Jul 2013 i Alle artikler, SingleLivsstil af Pia Damsgaard Bach Ingen kommentarer »