(Single)mad for begyndere

(Single)mad for begyndere

Denne kogebog er ikke kun for singler, men grunden, til at jeg alligevel vælger at skrive om den alligevel, er, at jeg tror, den kan være nyttig for mange singler – især de nye i “faget”. Måske har du i mange år boet sammen med en partner, der har stået for maden og nu, hvor du så skal lave mad til dig selv, er det lidt en udfordring.

 

Det kan også være, at du er single og studerende på vej ud i det frie liv, men du ved ikke lige, hvordan det der madlavning fungerer.

 

Singlemad på budget

Bogen hedder “Mad for begyndere” og er skrevet af blogger Linn GrubbStröm og kok Jakob Damgaard. Linn havde som 23-årig stadig ikke lært at lave mad, og derfor startede hun en madblog om at lære at lave mad. Forfatterne kalder deres mad for realistisk.

 

“Her er ikke noget nyt nordisk på en bund af noget fint med noget endnu finere ovenpå,” skriver de og understreger, at ingredienserne kan købes i almindelige butikker og til en pris, hvor de fleste kan være med.

 

Bogen er illustreret med fotos af alle ingredienser og alle trin i processen. Der er både hverdagsmad, gæstemad og lidt til den søde tand.

 

Opskrift fra bogen på en god singleret (tænker jeg): Nudelsalat med rejer og mango (2 portioner)

1 mango

100 g nudler

4 spsk soya

150 g rejer

2 spsk sesamfrø

2 gulerødder

3 forårsløg

1 lime

Sådan gør du

Rens forårsløgene, og skær dem i tynde skiver. Skræl gulerødderne, og skær dem i tern. Skræl mangoen, og skær den i grove tern. Kog nudlerne efter anvisning på posen.

Del limen, og pres saften ud. Bland limesaft, soya og sesam til en dressing. Bland nudler, mango, gulerødder, forårsløg og rejer. Hæld dressingen over. Top evt. med hakkede cashewnødder.

 

Læs mere om “Mad for begyndere” her.

 

 

Læs også: SingleMad: Nem og sund madplan for 1e-boere

Læs også: Sådan skal vi lave singlemad uden madspild

Share this:

About the Author

Pia Loulou DamsgaardIndehaver og stifter af SingleSpot.dk samt medforfatter til bogen "Elsker mig for evigt - 12 hemmeligheder til et lykkeligt liv som single" Single gennem ca. 10 år. Bor alene og elsker det. Vil hellere have en mand at gå ud med, end en mand at komme hjem til.

View all posts by Pia Loulou Damsgaard

Leave a Reply