Hemmeligheder #1: Jeg hader den kvinde der har taget mit hus og mit liv

Hemmeligheder #1: Jeg hader den kvinde der har taget mit hus og mit liv

I sidste uge satte jeg en hemmeligheds-indsamling i gang, fordi jeg fornemmer, at en del singler går og har det lidt skidt med at være alene, men ikke rigtig får snakket om det med nogen. Hemmelighederne kommer længere nede på siden.

 

Ideen bag indsamlingen af hemmeligheder er, at vi ved at dele dem og fortælle om det, vi skammer os over, kan opmuntre hinanden og føle os mindre alene med de svære ting.

 

Hvis ingen fortæller, hvordan de virkelig har det, er det også svært at få hjælp – eller finde ud af, om andre kender følelsen eller har været i samme situation.

 

Hvor er I seje 

Denne første uge er der kommet mange flere hemmeligheder, end jeg overhovedet havde troet, der ville (+ denne besked: Jeg er single + et telefonnummer), og hvor er jeg glad for dem alle sammen, og for at I gider at dele jeres hemmeligheder med os andre.

 

Det er så cool, at I kigger ærligt ind i jer selv, og jeg kan genkende så meget af det, I skriver, og det er jeg sikker på, at andre også kan. Tak!

 

Send din egen hemmelighed

Hemmeligheds-indsamlingen fortsætter, indtil I ikke gider mere. Jeg synes, det er superspændende i hvert fald.

 

Du kan indsende din hemmelighed om at være single her ►►Del din hemmelighed

 

Det er HELT ANONYMT. Ingen kan se, hvem der sender hemmelighederne ind. Du kan skrive om lige, hvad du har lyst til – bare det handler om at være single eller bo alene på en eller anden måde.

 

Alle hemmelighederne kunne ikke være her, så jeg gemmer resten til næste onsdag – skriv gerne en kommentar i kommentarfeltet under artiklen, hvis du har ideer, forslag mm. til hemmelighederne.

 

1. Får aldrig en kæreste
Mænd får mig til at agere som min mor. Jeg hader min mor og snakker ikke med hende mere. Tror aldrig jeg får en kæreste igen pga det.

 

2. Jeg har mistet min kernefamilie
Jeg er ikke flov over st være single. Jeg er bare træt af at alle mener jeg skal have en kæreste. Jeg elsker at være alene. Som det er nu. Men jeg har også børn. Dem er jeg sammen med hver anden uge.

Min hemmelighed er ikke FN hemmelighed, men her fem år efter er jeg stadig fuldstændigt knust over at have mistet min kernefamilie. Og meget bitter over at der bor en ny kvinde i vores hus. Når jeg ser nybyggerne synes jeg at jeg har vundet konkurrencen og derefter er blevet skiftet ud som det sidste. Jeg skammer mig over at hade den kvinde der har fået mit liv og har givet mine børn en lillesøster.

Men jeg hader hende dybt og inderligt og græder dagligt over at de ikke flytter ud ad det der var vores hus. Hvad er hun for et grådigt menneske? Jeg ville ønske de byggede deres eget op. Så kunne jeg hente mine børn i deres andet hjem. Nu kan jeg ikke gå i området uden at bryde sammen over det de har udsat mig for. Og ja, jeg er i terapi på 5 år og sygemeldt på 2. År.

Det skammer jeg mig heller ikke over. Der sker bare ikke rigtigt noget. Jeg har mødt andre mænd. Men jeg vil ikke have dem ind i det liv jeg har med mine børn. Og jeg gider ikke forholde mig til deres eventuelle børn. Det er jeg heller ikke flov over, men er så dannet at jeg ikke siger det til folk som ikke ville forstå det.

 

3. Min søn lærer ikke om parforhold
Noget af det jeg er allermest ked af ved at være single og enlig mor, er at jeg ikke kan lære min søn hvordan det er at leve sammen i et parforhold, med alt hvad det indebærer af familieliv, sammenhold, konflikter og nære relationer.

Jeg er bange for at jeg ikke formår at klæde ham godt nok på til at kunne udleve den side af livet når han bliver voksen. Måske det aldrig bliver et problem for ham, men tanken gør mig ked af det.

 

4. Jeg havde brug for en sutteklud
For første gang i mit efterhånden halvt gennemlevede liv, synes jeg det er dejligt at være single! Jeg har altid, ALTID, hadet de perioder, hvor jeg ikke havde en kæreste – indtil det langsomt er gået op for mig, at de rent faktisk ofte bare fungerede som en “sutteklud” for mig. En dulmende sutteklud, fordi jeg ikke kunne lide at være alene med mig selv.

Det var SÅ meget nemmere bare at følge en kærestes livsstil, fylde hans behovsbæger op og være en masse for HAM, i stedet for at samle mig mod til at begynde at tænke over, hvad der egentlig gjorde mig selv glad og tilfreds med/i livet. For det havde jeg aldrig lært hjemmefra var vigtigt. Vigtigst, faktisk! Og det har i dén grad kostet lærepenge at måtte indse. Men nu er jeg der :-)

Nu véd jeg, hvad der rent faktisk betyder noget, for at man føler man har et dejligt og berigende liv – uanset om man er i et forhold eller man er sig selv. Og jeg prøver alt hvad jeg kan, hvér dag, at huske at ØVE mig i at være en helt autentisk mig – med ALLE de pæne og mindre pæne sider…

Og fuck, det er svært indimellem. Men det er faktisk også ret fedt når det lykkes. Og mine allermest bange anelser om at blive afvist som værende dum, krævende, snerpet, for mærkelig, for meget, for lidt… whatever! har slet slet ikke vist sig i det omfang jeg havde forestillet mig.

Den her udvikling havde formentlig ikke fundet sted, hvis jeg havde været i et forhold. Det havde været for let at falde tilbage i min gamle vane, og at gå på kompromis på bekostning af mine egne ønsker og behov. Og måske netop dérfor nyder jeg single-perioden ekstra meget lige nu.

At have tid i mit liv, hvor jeg ikke skal tage de hensyn til et andet menneske, men 100% kan arbejde med, og lære at være med, mig selv. Det er fantastisk :-)

 

5. Det er en lettelse at være single
Jeg tænker tit over om jeg er lidt følelsesmæssigt indskrænket fordi jeg faktisk godt kan lide at være alene.

Alle mine singleveninder har det lidt skidt over at være single, mens jeg synes det er lidt en lettelse ikke at skulle afklare ting med en anden, men bare kan gøre hvad jeg har lyst til når jeg har lyst til det.

 

6. Elsker friheden - men vil gerne nusse
Som single har jeg min frihed. Kan gøre hvad jeg vil og hvornår jeg vil. Men savner en at kramme og kysse. Og det er en svær en at sælge på datingsiderne.

Det bliver hurtigt omsat til at jeg kun er ude på sex. Det er omsorgen og hyggen jeg savner – ikke sexen. Og så savner jeg en datingside, hvor det ikke bare er tale om et kødmarked, men nogen som værdsætter at man nu engang er den man er. Måske ikke noget nyt for jer kvinder, men jeg er altså en mand.

 

7. Jeg kan bruge min egen tid
Jeg synes, det er dejligt at være single. Jeg har tid til at dyrke mine hobbys, jeg kan bruge min egen tid, jeg skal ikke give noget af min tid væk.

Jeg kan komme træt hjem fra job, hoppe i slap af tøjet og gøre lige, hvad jeg vil ;0) Jeg kan være mere spontan, jeg skal ikke hele tiden planlægge med nogen. Der kommer ingen hjem, så jeg ved, at jeg er her alene og nyder det i fulde drag.

Hvis jeg derimod vil noget, så er det bare at tage telefonen og lave en aftale med en ven eller veninde & komme ud. Jeg synes, det er fantastisk at være single :0)

 

8. Min familie glemmer mig
Jeg har tit undret mig over at venner og familie aldrig invitere mig, men sad alene i weekender og til høj tider. Tror det er fordi jeg må være kedelig, dum, grim, træls. Har følt mig ensom og havde ikke lyst til at være her.

 

9. Jeg er flov over, hvor længe jeg har været single
Jeg tænker tit over nu er jeg single på 7 år og ikke haft en kæreste i de 7 år…kan godt forstå at dem jeg dater siger…wow har du ikke haft en kæreste og det gør mig så flov…..

 

10. Jeg gruer for mit bryllup
Selvom jeg på ingen måde er i nærheden af giftermål, frygter jeg alligevel bryllupsfesten, fordi det så bliver tydeligt at jeg nærmest ingen venner har.

 

►►INDSEND DIN EGEN HEMMELIGHED HER. Det er HELT ANONYMT!

 

Har du en kommentar, ide, forslag til dem, der har skrevet hemmelighederne? Skriv en kommentar nederst på siden.

 

 

Læs også: Find alle hemmelighederne her.

Læs også: Hemmeligheds-indsamling: Del dine hemmeligheder og støt 

 

 

 

Share this:

About the Author

Pia Loulou DamsgaardIndehaver og stifter af SingleSpot.dk samt medforfatter til bogen "Elsker mig for evigt - 12 hemmeligheder til et lykkeligt liv som single" Single gennem ca. 10 år. Bor alene og elsker det. Vil hellere have en mand at gå ud med, end en mand at komme hjem til.

View all posts by Pia Loulou Damsgaard

2 Comments

 1. Gitte
  Gitte03-19-2017

  Hvor er det dejligt at høre om alle de “hemmeligheder”. Det er tanker der går dybere. Især den med at miste kernefamilien, kan jeg nikke genkendende til. Det er nu 7 år siden at jeg flyttede fra familien på 5. Samtidig med flyttede de 2 voksne drenge også hjemmefra, og den yngste på dengang 7 år, flyttede med mig. Heldigvis fik vi efter nogen tid, solgt det fælles hjem. Eks manden kom på alkehold afvending, og giftede sig igen. De sidste 3 år, har yngste søn boet på skift hos os. Men nu er han “flygtet” over til sin far, på ubestemt tid. Jeg kræver lidt mere af sønnike, og det sidste år har været svært at kommunikere med ham. Han er blevet en rigtig teenager, og han siger at han hader mig. Det gør ondt, og jeg skammer mig over at jeg ikke kan få det til at fungere med ham.

  • Pia Damsgaard Bach
   Pia Damsgaard Bach03-20-2017

   Tak, fordi du deler. Det lyder som en svær situation. Sender tanker til dig. Kh. Pia – SingleSpot