Vi elsker friheden men hader ensomheden

Vi elsker friheden men hader ensomheden

Undersøgelse om singler madvaner, livsstil og ensomhedEn spørgeskemaundersøgelse om singlers madvaner og livsstil viser, at singler elsker deres frihed, men ensomheden og savnet af en at dele livet med, er der samtidig.

 

I undersøgelsen, der omfatter 227 personer, lyder det blandt andet:

 

Hvad, synes du, er det bedste ved at være single?

“Frihed og fleksibilitet ift. arrangementer og fritidsinteresser.
Jeg bestemmer selv!”

 

“Hvad, synes du, er det værste ved at være single?”

“Ensomhed. Mangler en at dele livets op og nedture med. Manglende omsorg/kærlighed/bekræftigelse.”

Dette svar går igen hos mange, men der er heller ikke særlig mange, der svarer, at de har det helt vildt godt med at være singler.

Kun syv procent svarer, at de har det helt vildt godt med at være single, mens kun tre procent har det helt vildt dårligt med det. Resten er midt i mellem.

 

Veluddannede og tjener godt

De fleste i undersøgelsen er desuden veluddannede. I alt 53 procent har enten en mellemlang videregående eller en lang videregående uddannelse. 45 procent har desuden en indkomst mellem 300.000-499.999 kroner.

 

82 procent har været singler i over et år, heraf 32 procent i fem år eller længere. 74 procent har ingen børn, mens en enkelt svarer ‘ved ikke’.

 

Smider meget ud

43 procent laver en varm ret til sig selv en til tre gange om ugen. Samtidig svarer 56 procent, at de gerne vil lave sundere mad oftere.

 

52 og 56 procent synes, at pakkerne med henholdsvis kød og fisk og andet end kød og fisk er lidt for store eller alt for store.

 

Desuden svarer 43 procent, at de tit smider mad ud, mens 32 procent tit føler, at de falder for supermarkedernes tilbud med mange varer for en lav pris.

 

 

Storforbrugere af datingsider

83 procent af jer har haft en profil på en datingside, mens henholdsvis 28 og 72 procent deltager i singlefester og grupper for singler på Facebook eller andre sociale medier.

 

Undersøgelsen blev lavet i forbindelse med min hovedopgave som multimediedesigner.

 

Tak til Facebook-gruppen “Singles have more fun (25-45 år Århus og omegn)” for at sende spørgeskemaet rundt til medlemmerne og også tak til datingsiden www.be2.dk for at hjælpe mig med at få svar på mit spørgeskema via deres dating blog.

 

Og selvfølgelig stor tak til alle, der har svaret.

 

Læs også: 7-Eleven serverer sund og nem singlemad

Læs også: Ny datingside: Kvinder søger yngre mænd

 

Share this:

About the Author

Pia Loulou DamsgaardIndehaver og stifter af SingleSpot.dk samt medforfatter til bogen "Elsker mig for evigt - 12 hemmeligheder til et lykkeligt liv som single" Single gennem ca. 10 år. Bor alene og elsker det. Vil hellere have en mand at gå ud med, end en mand at komme hjem til.

View all posts by Pia Loulou Damsgaard