Sådan bliver du kongen af dating-klichéerne

Sådan bliver du kongen af dating-klichéerne

Dating-klicheerHvis ikke vores ben er i næsen, er de solidt plantet på jorden, eller også elsker de at spankulere rundt på sandede områder med udsigt til vand.

 

Ifølge Sprogmuseet.dk indeholder (alt for) mange datingprofiler klichéer såsom “Jeg er en pige med ben i næsen/begge ben på jorden” “Jeg bider ikke, kun blidt” eller “Jeg søger en mand med stort M”.

 

[adrotate block=”1″]

 

Klichéer er ifølge Sprogmuseet.dk vendinger/metaforer, der engang var forfriskende i sproget, men som med tiden er blevet slidte og alt for brugte. Et eksempel kunne være Kurt Thorsens vending “Set i bagklogskabens ulideligt klare lys“, der i dag er blevet slidt.

 

Når vi bruger klichéer er det måske, fordi mange singler lader sig inspirere af andres profiler, når de sidder og panikker over at skulle finde på noget originalt og flatterende at skrive om sig selv, men ifølge Sprogmuseet.dk også fordi vi gerne vil passe ind og ikke gøre os uheldigt bemærket.

 

Top 10 over dårlige datingklichéer ifølge Sprogmuseet.dk

1. “Du var ikke at finde ved køledisken i Netto/Føtex”
2. “Jeg er kvinde/mand med ben i næsen”
3. “Jeg søger kvinder med stort Q”/”Jeg søger mænd med stort M”
4. “Jeg har fødderne plantet solidt på jorden”
5. “Jeg søger prinsen på den hvide hest”/”Prins søger prinsesse”
6. “Jeg søger den eneste ene”/”Søger du den eneste ene?”
7. “Jeg er/ du skal være empatisk”
8. “Jeg holder af hjemlig hygge”
9. “Jeg elsker god rødvin”(herunder ’namedropping’: Amarone og Barolo)
10. “Jeg er en (k)ærlig kvinde”

 

Hvis du ikke ønsker at skille dig ud, kan du med held bruge disse 10 klichéer, men hvis du vil give din indbakke noget at tygge på, skal du nok undgå dem.

 

Så lav dine egne metaforer, eller skriv noget sjovt eller overraskende om dig selv. Ifølge Sprogmuseet.dk gør det ikke noget, at du bryder med de sociale koder, for det gør dig unik.

 

Læs også: Single Rock Café er tilbage i Aarhus

Læs også: Anmeldelse: Datingsiden Teledate.dk

 

Share this:

About the Author

Pia LoulouIndehaver og stifter af SingleSpot.dk og forfatter til bogen "Den dag jeg stoppede med at græde over mænd" samt medforfatter til bogen "Elsker mig for evigt - 12 hemmeligheder til et lykkeligt liv som single" Single gennem ca. 10 år.

View all posts by Pia Loulou