Her er artiklen, der er for sexet til Google

Her er artiklen, der er for sexet til Google

Sexede single-artiklerSingleSpot.dk er faldet i unåde hos Google, der mener, at vi er for frække til deres reklamer.

 

I går fik vi i hvert fald en meddelelse fra firmaet om, at de har valgt, at vi ikke længere må vise og tjene penge på deres Adsense-reklamer på vores site. Adsense er ellers et rigtig smart redskab, der skulle gøre det muligt og nemt for mindre sites som SingleSpot.dk at tjene penge på reklamer fra andre firmaer gennem Google, der administrerer og fordeler reklamer til relevante sites.

 

Begrundelsen er ifølge mailen, at der er fundet en artikel, som ikke overholder deres såkaldte “familievenlige” politik. Sagen drejer sig om artiklen “6 sexede single-historier fra december”, der indeholder en oversigt over, hvilke single-relevante artikler, der har været i de større medier i løbet af december.

 

[adrotate block=”1″]

 

Da to af de nævnte historier i artiklen handler om sex, valgte jeg billedet, der også er brugt til denne artikel, og som forestiller en smuk kvinde med meget lidt tøj på pakket ind i gavebånd. I forhold til hvad man ellers støder på af nøgenhed og sex på nyhedssites, i aviser og gadebilledet generelt, synes jeg faktisk, at dette billede er ret tækkeligt.

 

Om det er teksten til artiklen eller billedet i sig selv – eller siden generelt – der har forarget internetgiganten vides ikke. Her er hvad de bl.a. skriver:

 

Citat: “Forklaring af overtrædelse

Google-annoncer må ikke placeres på sider med seksuelt indhold eller indhold, der er uegnet for mindreårige. Dette omfatter, men er ikke begrænset til, sider med billeder eller videoer, der indeholder følgende:

 

  • strategisk dækket nøgenhed
  • gennemsigtigt eller næsten gennemsigtigt tøj
  • sjofle eller provokerende stillinger
  • nærbilleder af bryster, baller eller skridt.

(…)

  • tips eller råd om seksuel formåen
  • visse behandlinger af seksuelle problemer
  • visse råd om seksuel sundhed relateret til graviditet, fødsel eller familieplanlægning
  • diskussioner om seksuelt overførte sygdomme.

 

Du kan få flere oplysninger om, hvordan du holder dit indhold familievenligt, i vores Retningslinjer for programmet og i disse tips fra politikteamet. ” Citat slut.

 

Jeg skulle lige tjekke kalenderen, da jeg læste det, for er vi ikke i 2013? Hvad dækker “strategisk dækket nøgenhed” over? Og er kvinder uden tøj på og især råd om graviditet, fødsel, seksuelt overførte sygdomme og familieplanlægning virkelig så slemt, at vi skal bandlyses fra at bruge Googles reklamer til at tjene penge?

 

 Hvor stopper det?

Jeg kunne forstå det, hvis det havde været direkte porno, for det er nok ikke alle annoncører, der vil ses i den sammenhæng, men jeg synes simpelthen, det er for langt ude at udelukke et single-site som vores, fordi det er for frækt for de bornerte amerikanere.

 

Bliver det næste, at Google ikke vil vise søgeresultater, hvor ordet “prævention” eller “kondom” indgår, eller hvor meget vil vi egentlig tillade, at supersnerpede giganter som Google og Apple er vores moralske vogtere?

 

Google er jo naturligvis i deres fulde ret til at censurere os bort fra deres Adsense-program, men der er jo forskel på lande, og hvad der er et problem i USA, er jo ikke nødvendigvis et problem i Danmark.

 

Jeg ville ønske, at jeg bare kunne boykotte Google, men det bliver vist desværre lidt svært.

 

Læs også: 6 sexede single-historier fra december

Læs også: World Aids Day + 5 andre grunde til at bruge kondom

 

Share this:

About the Author

Pia LoulouIndehaver og stifter af SingleSpot.dk og forfatter til bogen "Den dag jeg stoppede med at græde over mænd" samt medforfatter til bogen "Elsker mig for evigt - 12 hemmeligheder til et lykkeligt liv som single" Single gennem ca. 10 år.

View all posts by Pia Loulou