Suspekt dating-fabrik indtager Danmark

Suspekt dating-fabrik indtager Danmark

Udanlandke datingfabrikker i Danmark.Dit datingprofil-billede kan ende som blikfang for sexdatingsider, hvis du vælger det forkerte datingsite.

 

Forestil dig, at du opretter en datingprofil på en kristen datingside i håb om at finde en kæreste med det samme kristne livssyn som dig. Men fordi datingsiden er en del af et internationalt netværk med masser af forskellige datingsider inden for mange forskellige nicher, ender dit billede fra det kristne datingsite også på andre datingsider, som måske ikke lige er noget, du vil forbindes med.

 

Det kunne eksempelvis være et datingsite for HIV-smittede eller et for folk, der synes, at afføring er seksuelt ophidsende. Og ikke nok med det, dit billede kan også bruges i markedsførings-materiale og som blikfang på forsiden af disse sites, så alle kan se det.

 

[adrotate block=”1″]

 

Desværre er det ikke bare fri fantasi. Det kan faktisk ske, hvis du ikke kigger dig for, inden du opretter en profil på et datingsite. Den seneste tid har vi her på SingleSpot.dk set flere og flere datingsider med danske domænenavne, der er en del af et internationalt datingnetværk, som det internationale firma Datingfactory.com står bag.

 

Firmaet gør det nemt for alle, der har lyst, at lave et datingsite og blive medlem af deres netværk af datingsites. På den måde kan du og alle andre på kort tid og uden de store udgifter have et fuldt fungerende datingsite med masser af medlemmer fra netværkets andre datingsites.

 

Datingfabrikkens danske sider

Kristendating.dk er et eksempel på en datingside fra Datingfactorys netværk. I de meget lange betingelser for brug af datingsiden står der også – på engelsk – at din profil og billede kan blive brugt på andre af netværkets datingsider. Der står dog ikke, hvilken type datingsider, du kan risikere at ende på. Det kunne eksempelvis være lesbiskdating.dk eller sexdatingside.dk, som også er datingsider lavet med Datingfactorys værktøjer.

 

“Jeg synes, det er kritisk, at man kan oprette sig eksempelvis på en kristen datingside og ende på en sexdatingside,” siger Maria Jensen, der er jurist hos e-mærket, den danske mærkningsordning for sikker nethandel. Hun har kigget på en del af datingsiderne fra Datingfactory.com, og der er mange ting, der får hendes advarselslamper til blinke kraftigt.

 

“Det første, jeg lægger mærke til, er, at der er mange stavefejl. Korrekt sprog er altid en god målestok for, om en side er troværdig. Desuden har jeg svært ved at finde ud af, hvem der står bag datingsiderne. Det gør mig også mistænksom,” siger Maria Jensen, der aldrig selv ville oprette en profil på et af netværkets datingsider.

 

Sådan undgår du datingfabrikkerne

Jurist Maria Jensen har disse gode råd til, hvordan du undgår de mistænkelige datingsider.

 

  • Læs altid betingelserne igennem. Det skal være tydeligt oplyst, hvis dine oplysninger videregives til andre.
  • Undersøg, om det klart fremgår, hvem du kan kontakte med spørgsmål eller klager. Prøv evt. at sende et spørgsmål til kontaktpersonerne for at se, hvor hurtigt de svarer. Tjek desuden, at der er en fysisk adresse på firmaet.
  • Kig efter e-mærket, hvis du er på danske dating-sider. Så er du bl.a. sikret, at e-mærkets jurister har kontrolleret hjemmesiden, og at den dermed overholder gældende dansk lovgivning

 

Her er de danske datingsider

Datingfactory.com har mange datingsider i netværket, men det er forholdsvis nyt, at der også er kommet datingsider med danske domænenavne, altså med endelsen .dk.

 

Her får du en liste over de danske datingsider, vi her på SingleSpot.dk har fundet, og som er en del af Datingfactorys netværk:

 

Kristendating.dk

Lesbiskdating.dk

Diskretdating.dk

Cougarzone.dk

Voksenkontakt.dk

Voksendate.dk

Naturistdating.dk

Perfectdate.dk

Xxxdating.dk

Naturist-dating.dk

Sexdatingside.dk

Tattooed.dk

Fucks.dk

 

Desuden er der i netværket også datingsider, der har internationale domænenavne som .com eller .net, men som er skrevet på dansk og dermed henvender sig til danskere. Det drejer sig bl.a. om:

 

Titsdating.com

Scatdating.org

Hivdate.org

Gonorre.com

 

Vi har forsøgt at kontakte flere af siderne for bl.a. at høre, hvilke tanker ejerne gør sig om, at alle profiler ender i én stor pulje, men på mange af siderne virker kontaktformularen ikke, og hvor den gør, har der ikke været nogen svar.

 

Der findes flere andre lignende netværk – også kaldet white label dating – der fungerer på nogenlunde samme måde som Datingfactory.

 

Share this:

About the Author

Pia LoulouIndehaver og stifter af SingleSpot.dk og forfatter til bogen "Den dag jeg stoppede med at græde over mænd" samt medforfatter til bogen "Elsker mig for evigt - 12 hemmeligheder til et lykkeligt liv som single" Single gennem ca. 10 år.

View all posts by Pia Loulou