Derfor er mikroovnen perfekt til singlemad

Derfor er mikroovnen perfekt til singlemad

Singlemad i mikroovnenEn ny kogebog giver tips og inspiration til nem og sund (single)mad i mikroovnen.

 

I kogebogen, der hedder “Brug mikrobølgeovnen” slår den tidligere overlæge på Rigshospitalet, Grete Krag Jacobsen, et slag for, at vi laver meget mere af vores mad i mikrobølgeovnen.

 

[adrotate block=”1″]

 

Bruger du mikrobølgeovnen, sparer du både strøm og opvask, for mange retter kan tilberedes direkte på den tallerken, du skal spise af bagefter. I bogen nævner forfatteren også selv, at mikroovnen er idéel til singler, der gerne vil lave sund og lækker mad hurtigt.

 

Det allermeste af det, du ellers ville koge, pochere eller blanchere, kan nemlig med fordel laves i mikrobølgeovnen. Og meningen er ikke bare at spare tid – det er en sidegevinst. Det bedste er ifølge forfatteren, at mange råvarer også smager bedre efter en tur i mikrobølgeovnen end efter en tur i en grydefuld kogende vand.

 

Opskrift på tomat-tilbehør

Opskrifterne er delt ind i enkle og mindre enkle opskrifter, og grøntsager, kød, fisk mm. har deres eget afsnit. Forfatteren går i ikke op i at fortælle om watt og andre sære ting, der alligevel er forskellige fra mikroovn til mikroovn. Derimod giver hun nogle retningslinjer og opfordrer til, at du selv kigger efter, hvornår retten er færdig, hvilket giver god mening, da de færreste madvarer skal være særlig længe i mikroovnen.

 

Et eksempel på en opskrift er denne varme tomatsalat (billedet), der vil gøre sig godt som nemt tilbehør til lyst kød eller fisk.

 

Læg skiver af tomater på en tallerken, dryp med en anelse balsamicoeddike, og mikrobølg 1 til 2 minutter til tomaterne har den konsistens, du vil have. Fordel skiver af gedeost eller mozzarella over de varme tomater, og top med frisk basilikum.

 

Æggekage til 1 i mikroovn

Andre opskrifter er en anelse mere udfordrende, eksempelvis denne opskrift på æggekage med grøntsager i mikrobølgeovn:

 

Tag et tærtefad eller en tallerken med kant af en størrelse, der passer til den portion, du vil lave – fra 1 til 6 personer (regn med 2 æg. pr. person) – og som mikrobølgeovnens egen tallerkenstørrelse tillader.

 

Princippet er, at du først mikrobølger de grøntsager, du vil bruge, og derefter tilsætter du æggemassen (består af består af hele æg og letmælk. En spiseskefuld mælk og en halv teskefuld kartoffelmel pr. æg.)

 

Til æggekage med tomat og løg dækker du bunden af et fad med løg, røde eller gule, i tynde skiver, tilsætter et par tynde flager af smør (brug en ostehøvl) og mikrobølger det et par minutter, til løgene er bløde. Hæld så æggemassen på, læg en ring af tomatskiver rundt i kanten, og mikrobølg til passende konsistens.

 

Følg med ved at kigge til retten undervejs, og rør evt. lidt her og der, hvis det ikke stivner nogenlunde jævnt. Når retten er færdig, kan den spises, som den er.

 

►► Læs mere om singlebogen “Brug mikrobølgeovnen”, og køb den her.

 

Læs også: Singlemad: Ny single-madkasse

Læs også: Nem singlemad: Lær at bruge mikroovnen rigtigt

 

Share this:

About the Author

Pia LoulouIndehaver og stifter af SingleSpot.dk og forfatter til bogen "Den dag jeg stoppede med at græde over mænd" samt medforfatter til bogen "Elsker mig for evigt - 12 hemmeligheder til et lykkeligt liv som single" Single gennem ca. 10 år.

View all posts by Pia Loulou