Sådan skal vi lave singlemad uden madspild

Sådan skal vi lave singlemad uden madspild

Mad til singler.Nye indpakninger skal gøre det nemmere for bl.a. singler at undgå madspild.

 

For en af grundene til, at mange af os singler smider en stor del af vores indkøbte madvarer ud i skraldespanden, kan være, at varerne har for dårlig emballage.

 

[adrotate block=”1″]

 

Hvem har eksempelvis ikke prøvet at finde en pakke slatten rucola eller anden salat i køleskabet en eller to dage efter åbning?

 

Det er bl.a. det problem, der skal løses, når Coop og Teknologisk Institut og flere andre i år vil lave bedre emballager, så pakkerne nemt kan lukkes igen og beskytte maden mod at blive dårlig, inden den bliver spist. Desuden skal der også kigges på pakkernes størrelser. Eksempelvis til singler.

 

“Undersøgelser viser, at forbrugerne efterspørger andre pakkestørrelser og er villige til at betale for dem. Her vil vi også se på muligheden for at udvikle for eksempel en sampak-løsning, hvor forbrugerne får bedre mulighed for at tage sunde fødevarer med sig på farten, uden at de skal pakkes om,” siger konsulent og kandidat i fødevarevidenskab Maria Kisbæk, Teknologisk Institut, i en pressemeddelelse.

 

Løsningen kan også være at dele emballagen op i størrelser, der passer bedre til ét måltid, så man ikke åbner det hele på én gang. Projektet forventer at udvikle og teste de første emballager i løbet af 2014.

 

Læs mere om emballage-projektet her.

 

Singlemad skal være nemt

Ikke bare skal emballagen være bedre, det skal også være nemmere at lave maden. Ifølge foodcolture.dk vil supermarkederne også tilbyde flere convinience-produkter, altså produkter, der bare skal tages ud af pakken og puttes direkte i ovnen eller på panden, uden at der skal skrælles, hakkes eller skæres.

 

“Kunderne er blevet langt mere opmærksomme på at købe ind, så de ikke kommer til at smide fødevarer ud, der har ligget og blevet for gamle i deres køleskabe. Så vil de hellere købe færdige løsninger, hvor der ikke går noget til spilde. Det er i hvert fald den tendens, vi oplever,” fortæller Esben Meier, der er kategorigruppechef i Coop, til foodculture.dk.

 

Læs også: Singlemad: Ny single-madkasse

Læs også: Singlemad: Overraskende tips til færdigretter

 

Share this:

About the Author

Pia LoulouIndehaver og stifter af SingleSpot.dk og forfatter til bogen "Den dag jeg stoppede med at græde over mænd" samt medforfatter til bogen "Elsker mig for evigt - 12 hemmeligheder til et lykkeligt liv som single" Single gennem ca. 10 år.

View all posts by Pia Loulou