WHAT?! Så svære er datingsiderne at forstå

WHAT?! Så svære er datingsiderne at forstå

Datingsidernes-købsbetingelser-er-svære-at-læse Det er tit lettere sagt end gjort at læse datingsidernes betingelser og vilkår.

 

En hel del af de største datingsider i Danmark har nemlig efter min mening så lange og så svære tekster, der beskriver deres betalingsvilkår, at de fleste vil have svært ved at læse og især forstå dem. Det værste eksempel er fra Be2.dk, der har købsvilkår, som fylder ca. 6.500 ord, hvilket ca. svarer til 16 A4-sider og med et sprog, der er på akademisk niveau.

 

Det blev jeg opmærksom på, da en bekendt fortalte om, hvordan han havde haft utrolig svært ved at afmelde sit medlemsskab hos en datingside, der til gengæld blev ved med at trække penge for dating-medlemsskabet på hans konto.

 

Da jeg selv kiggede på sitet, forstod jeg udmærket hans frustration. Købs-betingelserne var alenlange, og selv om jeg er uddannet journalist og normalt ikke synes, at jeg har problemer med at læse og forstå en tekst, så skal jeg da lige love for, at jeg kom på overarbejde der, puha.

 

Svært med vilje??

Den pågældende datingside havde –  ligesom mange andre datingsider fandt jeg ud af – ikke gjort sig den ulejlighed at skrive betingelserne, så de er til at forstå for alle. Eller også har de faktisk gjort sig temmelig stor ulejlighed med netop at skrive dem, så de er noget nær umulige at forstå, så ingen gider at læse dem?

 

Det gav mig ideen til at lave en lille uvidenskabelig undersøgelse af, hvor svære datingsidernes vilkår egentlig er at læse og forstå.

 

Undersøgelsen viser, at flere af siderne minder mere om lovtekster og akademiske tekster, end noget almindelige mennesker skal kunne forstå. 5 ud af 7 af Danmarks mest kendte datingsider har meget svære eller svære tekster, der beskriver deres købsbetingelser.

 

Flere af datingsiderne har et lixtal (en indikator for hvor svær en tekst er at læse) i deres vilkår på omkring 55, hvilket svarer til meget svær faglitteratur på akademisk niveau eller lovtekster.

 

Her er datingsidernes lixtal

Herunder kan du se, hvilket lixtal nogle af de mest kendte danske datingsider har i deres afsnit om vilkår og betingelser. Lix-tallene er udregnet vha. denne beregner.

 

Be2.dk: Lixtal 55. Teksten består af 6.456 ord. (En A4-side indeholder ca. 350-400 ord) Læs Be2.dks vilkår og betingelser her.

Match.com: Lixtal: 50. Teksten består af 5.969 ord. Læs Match.coms betingelser her.

Parship.dk: Lixtal: 48. Teksten består af 2.269 ord. Læs Parship.dks betingelser her.

PartnerMedNiveau.dk: Lixtal: 47. Teksten består af 2.543 ord. Læs PartnerMedNiveau.dk betingelser her.

Single.dk: Lixtal 45. Teksten består af 1.634 ord. (Du skal være logget ind for at læse betingelserne her.)

——————————————

Dating.dk: Lixtal 42. Teksten består af 440 ord. (Læs Dating.dks betingelser her. Tryk på køb for at læse betingelserne – bare rolig du betaler ikke noget)

Scor.dk: Lixtal: 36. Teksten består af 1.480 ord. Læs Scor.dks betingelser her.

 

Herunder kan du se, hvad de forskellige lixtal svarer til ifølge dette site:

 

55 < + Meget svær, faglitteratur på akademisk niveau, lovtekster.

45 -54 Svær, f.eks. saglige bøger, populærvidenskabelige værker, akademiske udgivelser.

35 – 44 Middel, f.eks. dagblade og tidsskrifter.

25 -34 Let for øvede læsere, f.eks. ugebladslitteratur og det skønlitteratur for voksne

24 > Let tekst for alle læsere, f.eks. børnelitteratur

 

Denne artikel har et lixtal på 27, og indeholder 582 ord.

 

Det er pt. ikke lykkedes at få kommentarer fra Be2, Match.com og Parship, som er de tre sites med de største lixtal.

 

Læs også:Medlemsflugt fra stort dansk datingsite

Læs også: Nu er der tre sikre datingsider

 

Share this:

About the Author

Pia LoulouIndehaver og stifter af SingleSpot.dk og forfatter til bogen "Den dag jeg stoppede med at græde over mænd" samt medforfatter til bogen "Elsker mig for evigt - 12 hemmeligheder til et lykkeligt liv som single" Single gennem ca. 10 år.

View all posts by Pia Loulou