Ulige uger: Sådan er livet som single-far

Ulige uger: Sådan er livet som single-far

skilsmisseerfaringFraEnStandupper

Standupper Jacob Tingleff fortæller i dette interview om sit skilsmisse-show, livet som singlefar og sit bedste mad-tip til singler.

 

Hvis du er eller har været single-forælder, ved du, at der kan være ret stor forskel på, hvordan dit liv ser ud i hhv. lige og ulige uger. Den ene uge er der fart på med madpakker, aftensmad, barnegråd og -latter. Den næste er der helt stille, og du skal finde ud af at fylde tomrummet ud selv.

 

Sådan var det i hvert fald for Jacob Tingleff, der for nyligt lavede den foreløbigt sidste udgave af sit skilsmisse-show med navnet “Ulige uger” på Frederiksbergscenen. Et show, som kommer landet rundt til foråret, og som anmelderne har været meget glade for. Ligesom publikum.

 

“Showet handler om, hvordan jeg havde det i tiden efter skilsmissen, og hvad der skete indeni mig på det tidspunkt. De første tre måneder var et sort hul, for hvad skulle jeg nu med mit liv, og hvad med børnene? Det er åbenbart noget, de fleste skilte kan relatere sig til, fandt jeg ud af,” fortæller 42-årige Jacob Tingleff, der blev skilt i 2012.

 

Gad ikke dating
Hvis der var noget, Jacob Tingleff absolut ikke havde lyst til efter skilsmissen, så var det at date og møde en ny kvinde.

 

“Jeg havde bare brug for at være alene med mig selv og finde mine ben igen, for selv om vi var enige om at gå fra hinanden, så var jeg bare tom. Jeg følte stor afmagt især i de perioder, hvor børnene var hos deres mor, og der ikke var nogen, jeg skulle sørge for,” siger han.

 

Men hvad lavede han så egentlig, når han bare gik rundt og var alene?

 

“Jeg er så heldig, at mit job er min hobby, så jeg kan sidde og skrive – jeg har også lavet en børnebog – i lang tid og har brugt meget tid på det, og ellers har jeg naturligvis haft mere tid til at se mine venner. Jeg er ikke den, der går ud i nattelivet og fester så meget, men i min branche er der et rigtig godt sammenhold, og jeg kunne bare gå ned i Comedy Zoo, så ville jeg møde, nogen jeg kendte,” forklarer han.

 

Også på madfronten er der stor forskel på børne-ugerne og alene-ugerne.

 

“Det er lidt sjovt, at når børnene er hos mig, er køleskabet fyldt med mad. Jeg køber ind til børnemad som pasta og den slags i begyndelsen af perioden og sørger for at bruge det meste, inden de tager af sted igen, men når jeg er alene, lever jeg af mad, der kan holde sig i skabene,” siger Jacob Tingleff, som spiser mest vegetarisk.

 

Hans tip til os singler, der gerne vil lave sund, nem og lækker mad til os selv, er lære at lave en god indisk dahl, der er nem at lave og består af linser med lidt tomatsovs, og som kan varieres med forskellige krydderier f.eks. chili og løg. Retten kan laves stort set af ingredienser, du kan opbevare i skabene, og som kan holde sig i lang tid. (Se eksempelvis denne opskrift på dahl.)

 

“Jeg synes, det er noget svineri at smide mad ud, der er blevet for gammel, så derfor gør jeg det på denne måde, men jeg er jo også så privilegeret, at jeg bor i København, hvor der findes masser af sund take away, så det benytter jeg mig da også af,” fortæller komikeren.

 

Fandt ny kæreste
Men Jacob Tingleff er faktisk ikke single længere. Et halvt år efter skilsmissen mødte han via sit arbejde en kvinde, som han blev rigtig glad for og nu er kærester med.

 

“I min alder gider jeg ikke have en kæreste bare for at have en kæreste. Det skal også være et godt venskab. Til min kærestes ros skal det siges, at hun er dejligt fri for drama. Der er ikke det typiske irriterende spil, der tit er mellem mænd og kvinder. Hun bruger ikke kvindelist, og jeg bliver ikke mandedum. Det er no bullshit, og det er skønt,” mener han.

 

Som delefar er det dog lidt svært at omstille sig fra ugerne med børnene til ugerne med mere tid til tosomhed og kærlighed.

 

“Det er sådan en mærkelig on/off-følelse. Den ene uge er der tryk på med børnene, og jeg har nærmest ikke en pause, fra jeg står op lidt i 7, til jeg lægger mig igen omkring midnat. Der er ikke så meget tid til tosomhed. De andre uger tænder jeg så for kæresteforholdet igen. Det er er selvfølgelig dejligt at have god tid sammen, men det måtte gerne være lidt mere ligeligt fordelt,” forklarer han.

 

Som nævnt spiller “Ulige uger” ikke lige i øjeblikket, men til foråret kan du opleve Jacob Tingleff skilsmisse-standup rundt omkring i landet. Følg evt. Jacob Tingleff på Facebook, hvis du vil se, hvornår showet kommer til en by nær dig.

 

Læs også: Ny Joan Ørting-bog er perfekt til singler

Læs også: Find din single-skiferie 2014/2015 her.

 

Share this:

About the Author

Pia LoulouIndehaver og stifter af SingleSpot.dk og forfatter til bogen "Den dag jeg stoppede med at græde over mænd" samt medforfatter til bogen "Elsker mig for evigt - 12 hemmeligheder til et lykkeligt liv som single" Single gennem ca. 10 år.

View all posts by Pia Loulou