SingleGuide: Mikroovne til single-mad

SingleGuide: Mikroovne til single-mad

Hvad skal du tænke på, inden du køber en mikroovn til dit single-køkken?

 

Det går jeg og overvejer lige for tiden, fordi jeg egentlig længe har ønsket mig en mikroovn, men jeg gider ikke have en af de kæmpestore klodser, man kan få, der fylder halvdelen af køkkenet. Min lejlighed er kun 30 kvm., så det er i forvejen svært nok at være der uden en mikroovn.

 

Og hvad skal man i det hele taget kigge efter ud over størrelsen, når man bor alene og kun er 1 person i husholdningen? Min ven Google kunne ikke hjælpe mig med mit problem, så jeg har spurgt Claus Thomsen, der er salgsleder i Elgiganten i Gentofte. Han har valgt 5 forskellige mikroovne i 5 forskellige prisklasser fra Elgigantens sortiment, som han mener kan dække nogle af de behov, vi singler har for hurtig madlavning i hverdagen.

 

Derfor er mikroovne nyttige for singler

<<msn kan stort set lave al slags mad i mikroovnen, så jeg vil gerne have mulighed for hurtigt at dampe en lille portion grøntsager eller en fisk. Man kan endda også koge æg i en mikroovn med det rigtige udstyr, ligesom kartofler, pasta og ris kan koges i mikroovnen.

 

Desuden kan maden varmes direkte på tallerkenen i mange tilfælde, hvilket sparer på opvasken, og jeg har ingen opvaskemaskine.

 

Generelt om mikroovne

En mikroovn koger ting, så en almindelig mikroovn vil aldrig kunne give en sprød effekt på det, man kommer i den, medmindre den har en almindelig ovn-funktion eller crisp-funktion også. Eksempelvis vil en bolle først blive helt blød og svampet og efterfølgende stenhård, da en mikroovn koger alle vandpartiklerne ud af maden.

 

Alle mikroovne i det billige segment kan mere eller mindre det samme og bliver produceret på samme måde. De kan alle sammen kun give 1 effekt, og de forskellige trin er en variation af pauserne mellem,  at de slår mikrobølgerne til og fra. Dvs., at de billige mikroovne er dårlige, hvis du tit har brug for at tø noget op hurtigt.

 

Det er ifølge Claus Thomsen også en god ide at springe de allerbilligeste mikroovne over, da de tit har en mekanisk tidsstyrring. Dvs., at når du eksempelvis skal lave popcorn, og du skal ramme præcis 2 minutter og 30 sekunder, så er det svært med mekanisk styring, hvorimod du kan indstille det helt præcist, hvis der er elektronisk styring på med digitale tal.

 

Størrelsen til single-køkkenet

Personligt vil jeg helst have en af de mindste mikroovne, da min lejlighed er ret lille, og der nærmest ikke er noget bordplads i køkkenet. De mindste mikroovne har et ovnrum på 13 liter, mens de største er ca. 42 liter. Ovnrummets størrelse har indflydelse på, hvad du kan tilberede i mikroovnen, men som single behøver man jo ikke så meget plads, som hvis der er flere – eksempelvis delebørn – der skal have mad.

 

Men kig på de udvendige mål for at finde ud af, hvad der passer bedst til dit hjem. De mindste har en bredde på lige under 40 cm., mens de største kan være over 55 cm.

Lille-Single-MikroovnMAX38IXMit personlige valg er faldet på Whirlpool Max 38/IX, da den er meget lille og passer rigtig godt til mit beskedne hjem pga. det afrundede design. Desuden har den en grill-funktion, så den også kan lave ting, der skal være sprøde.

 

“Vi kalder den styrthjelmen. Den har mange af de samme fordele som de lidt dyrere ovne, både det gode optøningsprogram og crisp-funktion, og så er den genial at stille i et hjørne for at udnytte pladsen optimalt i det lille hjem,” siger Claus Thomsen fra Elgiganten om mit valg.

 

Specifikationer: Ovnrum: 13 liter. Højde: 37 cm. Bredde: 37,50 cm. Dybde: 39,20 cm. Pris: 1.544 kr.

 

Top 5 mikroovne til singler

 

1. Den billige mikroovn

billig-mikroovn-til-single-logikLogik mikrobølgeovn L17MW14E er til dig, der mest har brug for mikroovnen til at varme rester eller lave popcorn. Den har et display og er elektronisk styret.

 

Specifikationer: Volumen af ovnrummet er 17 liter, og den måler 25,80 cm i højden, 44 cm i bredden og 34,50 i dybden, så det er en af de mindre ovne. Pris: 449 kr.

 

Læs mere om den billige mikroovn her. 

 

 

 

2. Den lidt mindre billige mikroovn

Single-mikroovn-til-det-lille-hjem-kenwoodKenwood-mikroovnen her er væsentligt pænere i designet end den helt billige Logik-mikroovn ovenover, og så har den et lidt større ovnrum. Der er desuden automatiske programmer, så den kan hjælpe med at angive tilberedningstid på forskellige fødevarer.

 

Ligesom den helt billige har denne mikroovn også kun 1 effekt-type, og det betyder, at optøningsfunktionen ikke behandler varerne særlig godt, fordi det yderste af eksempelvis en klump kød vil få alt for meget varme i forhold til inde i midten af kødet. Så har du tit brug for hurtigt at tø eksempelvis en klump frosset oksekød op, er denne ovn ikke optimal.

 

Specifikationer: Ovnrummets volumen er 20 liter. Højde: 25,7 cm. Bredde: 43,9 cm. Dybde: 35,5 cm. Pris: 799 kr.

 

Læs mere om den billige Kenwood-mikroovn her.

 

 

3. Mindre billig Samsung-mikroovn

samsung-mikroovn-til-singlerDenne Samsung MS23F301EAW/EE mikroovn er som de ovennævnte med elektronisk styring, og den har plads til en ret stor tallerken, så den er til dig, der spiser store portioner.

 

Den er nem at rengøre, da den har en overflade, der ikke modtager lugt og farve, hvis maden sprøjter. Den vigtigste feature for os singler er dog, at den har et såkaldt TDS-system. Dvs., at man ved optøning og opvarmning af større mængder mad får en meget mere præcis varmefordeling, og ved optøning af madvarer vil det også foregå meget hurtigere og med en bedre behandling af maden, end de billigere mikroovne.

 

Så er du single med en stor fryser, og vil du gerne købe stort ind og lave store portioner og fryse ned, er denne ovn god, når maden skal tøs op igen.

 

Specifikationer: Ovnrum: 23 liter. Højde: 27,50 cm. Bredde: 48,90 cm. Dybde: 37,14 cm. Pris: 1.048 kr.

 

Læs mere om Samsungs single-mikroovn her.

 

4. To i en-mikro- og miniovn til singler

Kombiovn-perfekt-til-singler-uden-ovnHar du ikke en almindelig ovn i dit køkken, vil en kombiovn som denne Kenwood K30CSS14E kombiovn være ideel. Som mikroovn minder den rigtig meget om den lille Kenwood-ovn, vi har her på listen som nr. 2.

 

Fordelen ved denne er, at du får et større ovnrum, og med den indbyggede varmluftovn kan du også lave lækker “almindelig”mad i lidt større mængder, hvis der kommer gæster. Et rigtigt fint alternativ hvis du ikke har en almindelig ovn i forvejen.

 

Specifikationer: Ovnrum: 30 liter. Højde: 32,57cm. Bredde: 52 cm. Dybde: 49,70 cm. Pris: 1.499 kr.

 

Læs mere om Kenwoods kombiovn her.

 

5. De luxe-singlemikroovnen

Whirlpool-singlemikroovnWhirlpool er ifølge Claus Thomsen fra Elgiganten uden sammenligning de bedste mikroovne, der findes på markedet. De har alle de fordele de andre ovne også har, men med modellen her med nummeret JC216WH, får du desuden en hel del ekstra funktioner, som især for os singler er super-lækre.

 

Med optøningsfunktionen Jet, får du forskellige optøningsmuligheder, hvilket er en fordel, da der jo stor forskel på, hvordan eksempelvis brød og kylling tør op. Den kan optø 500 g frossen mad på 2 minutter, står der i specifikationerne. Den har også en crisp-funktion, der gør, at man kan lave ting sprøde i mikroovnen, som normalt ikke er muligt.

 

Der følger desuden en specialpande med i ovnen, som optager alle mikrobølgerne, hvilket gør, at du kan lave pizza, æggekager, tærter og andre retter, som du normalt skal bruge en almindelig ovn til. Der er autoprogram til mange af retterne, så ovnen automatisk stopper, når retten er færdig.

 

Der følger en opskriftbog med til at hjælpe dig med at komme igang, og denne model har også en dampkoger med, så du kan lave grøntsager med masser af vitaminer og farve.

 

Specifikationer: Ovnrum: 30 liter. Højde: 33,30 cm. Bredde: 54,80 cm. Dybde: 46,10 cm. Pris: 1.717 kr.

 

Læs mere om de luxe-singlemikroovnen fra Kenwood her.

 

Læs mere om, hvordan du laver singlemad i mikroovnen her:

 

Derfor er mikroovnen perfekt til singlemad

Nem singlemad: Lær at bruge mikroovnen rigtigt

Singlemad: Nemt tilbehør i mikroovnen

 

 

Share this:

About the Author

Pia LoulouIndehaver og stifter af SingleSpot.dk og forfatter til bogen "Den dag jeg stoppede med at græde over mænd" samt medforfatter til bogen "Elsker mig for evigt - 12 hemmeligheder til et lykkeligt liv som single" Single gennem ca. 10 år.

View all posts by Pia Loulou