Interview: Det har jeg lært af 10 år som single

Interview: Det har jeg lært af 10 år som single

Efter to ægteskaber, ti år som single og utallige dates er bloggeren Marina “DatingQueen” Ruro stort set holdt op med at date.

 

Hvorfor hun er det, kommer vi tilbage til. Først en kort præsentation.

 

Måske kender du hende allerede fra bloggen DatingQueen.dk, der for nyligt kunne fejre 1 års jubilæum? Her deler hun på særdeles underholdende vis bl.a. sine egne og andres kiksede oplevelser med dating, når man er blevet single efter mange år i et ægteskab og ikke rigtig har noget videre begreb om, hvordan man egentlig gør den slags.

 

Men det er nu heller ikke, fordi 54-årige Marina Ruro – mor til to voksne børn og alene-boende i sin lille lejlighed i København – som sådan mangler en mand i sit liv. Efter 10 år alene har hun fået opbygget et solidt netværk af venner og veninder, der opfylder forskellige behov i hendes liv, men lige da hun var blevet skilt første gang som 38-årig, oplevede hun at være desperat efter at finde en ny mand og har derfor været på rigtig mange dates i sit liv. Men det er slut nu.

 

[adrotate group=”5″]

 

“Det er så vigtigt at skabe et godt liv for sig selv som single med gode venskaber, for så er du ikke desperat efter at finde en partner at fylde dit liv ud med. Mange, der bliver skilt, når jo næsten ikke at se sig om, før de har fundet en ny, som de fortsætter med, hvor de slap den tidligere partner, og dvs., at det hurtigt bliver ligeså kedeligt et forhold, som det de kom fra,” mener Marina Ruro.

 

Uerfarne modne nyskilte single-mænd

På sin blog sparker hun bl.a. kærligt til de danske mænd, som hun mener er for utrænede i at kurtisere. De færreste har efter hendes mening noget at bidrage med til kvinder med mange år på bagen som singler, der gerne vil leve livet og blive kulturelt stimuleret og ikke bare sidde og suge fjernsyn resten af deres dage. Hun plejer tilmed at spørge mænd som noget af det første: Hvad har du så at byde ind med? Og hvis de nævner pensionsordning, bil og stabilitet, bliver det op ad bakke af fastholde dating-dronningens interesse.

 

De færreste mænd kan svare på det spørgsmål, og derfor er Marina Ruro ekstra glad for de venner og veninder, hun har samlet gennem årene. Nogle af dem fester hun med den halve nat, andre ser hun smalle franske film med, og andre ligger hun i ske og hygger med, hvis det er det, hun har brug for.

 

“Efter en venindes død og to andre veninder, der flyttede langt væk, lovede jeg mig selv, at jeg ikke ville fylde tomrummet med en mand, som jo ellers var den oplagte løsning,” fortæller Marina Ruro om, hvordan nåede dertil i sit liv, hvor hun ikke længere havde lyst til at lægge sin skæbne i hænderne på mænd, men begyndte at lægge den i sine egne hænder.

 

Søgte veninder på datingsites

Hun oprettede en profil på en datingside som en mand og skrev i sin profil, at hun søgte nye single-veninder. Det blev vel modtaget. Masser af andre kvinder havde det på samme måde, og hun mødtes med kvinderne, hvoraf mange stadig er hendes veninder.

 

“Jeg gik fra de her “kvinde-dates” fuld af energi. Det var så anderledes i forhold til at være på dates med mænd, hvor jeg tit følte, at de sad og tænkte på, hvordan jeg mon så ud uden tøj, og om vi snart skulle knalde,” siger Marina Ruro i telefonen.

 

Hun tror, det handler om, at det seksuelle aspekt ikke var der i forhold til kvinderne. En kvinde ser på en anden kvinde som et menneske og ikke et objekt, der skal opfylde nogle behov.

 

Ved at snakke med de andre kvinder fandt hun ud af, at hun ikke var alene om at have været på en stor mængde mislykkede dates med nyskilte, modne mænd. Og fordi hun har været single i mange år, havde hun mere erfaring end de fleste andre. Så hun begyndte at skrive om emnet på bloggen DatingQueen.dk, hvor snart 70.000 besøgende indtil videre har kigget forbi.

 

Laver single-arrangementer

Set i det store perspektiv handler bloggen om, at traditionel 1-1 dating ikke virker. I hvert fald ikke når man er lidt oppe i alderen og har været i et ægteskab eller forhold i mange år, for så har man ingen øvelse. Man kaster sig helt naiv og blåøjet for andres fødder og ender med at blive trådt på.

 

“Hvis du bliver skilt efter 30 års ægteskab, hvor de sidste 10 har været leverpostej, og konen rejser sig op og skrider en morgen midt i cornflakesene, har du ingen anelse om, hvordan du dater. Mange af de mænd, jeg og mine medsøstre møder, er dating-mæssigt stadig teenagere eller først i 20’erne. De tror, det handler om, hvad de skal have – eksempelvis sex eller en til at holde hus – fra det modsatte køn, men de kommer ikke selv med noget på bordet,” forklarer Marina Ruro.

 

Hun er derfor begyndt at arrangere forskellige arrangementer for “voksne” singler, hvor mænd og kvinder mødes til forskellige arrangementer og har mulighed for at udvide deres omgangskreds. Og hvor begge køn kan mødes uden presset ved at være på date.

 

Gruppen hedder “Kvinder og Mænd mødes til sociale aktiviteter”, og der er næsten 900 medlemmer. Her arrangerer Marina Ruro bl.a. samtalemiddage, gåture og andre sociale aktiviteter for voksne singler.

 

Fremover kan du læse meget mere om Marina “DatingQueen” Ruros erfaringer med mænd og dating, for hun har sagt ja til at dele sine dating-erfaringer med os andre her på SingleSpot.dk et par gange om måneden. Det glæder jeg mig til, og det kan du også roligt gøre, for hun har meget mere at byde ind med, end jeg kunne få plads til i denne artikel.

 

Dette lille portræt er skrevet i anledning af, at hendes blog for nyligt kunne fejre 1 års fødselsdag – det fejrede hun naturligvis med en anderledes middag for singler.

 

Læs også: Ulige uger: Sådan er livet som single-far

Læs også: Øv dig i kærlighed mens du er single

 

Share this:

About the Author

Pia LoulouIndehaver og stifter af SingleSpot.dk og forfatter til bogen "Den dag jeg stoppede med at græde over mænd" samt medforfatter til bogen "Elsker mig for evigt - 12 hemmeligheder til et lykkeligt liv som single" Single gennem ca. 10 år.

View all posts by Pia Loulou