Sådan bliver DU vigtig i DIT single-hjem

Sådan bliver DU vigtig i DIT single-hjem

Når du bor alene, har du en særlig chance for og pligt til at indrette dit hjem helt efter dit hoved.

 

Ved at indrette dit hjem hyggeligt og tage stilling til, hvad DU godt kan lide og gerne vil have i dit hjem, viser du dig selv og omverdenen, at du tager dine egne behov og dit liv som single seriøst.

 

Indretningsdesigner Anita Broberg-Jepsen fra IDE:SIGN, der er fast indretningsekspert her på SingleSpot.dk,  hjælper jævnligt singler med indretning af deres hjem, og hun oplever, at mange ikke rigtig gider gøre så meget ud af det, når de bor alene, fordi de håber, at de hurtigt finder en ny, de kan flytte sammen med.

 

“Det er synd, for ens hjem er jo med til at gøre, at man har det godt og har en god base i sit liv, så der er god grund til at gøre noget ud af indretningen, og få den til at passe til netop ens egne behov og interesser. Det fortjener du – også selv om det “bare” er dig, der skal bo der alene. Når du tager dig selv og dine behov alvorligt, gør andre det også,” forklarer Anita Broberg-Jepsen.

 

Forkæl dig selv – også når du bor alene

Hendes råd er derfor at se på, hvad der interesserer dig, og hvad du bruger meget tid på, når du er hjemme. Eksempelvis:

 

[adrotate group=”5″]

 

Bogelskeren

– Hvis du læser mange bøger, så indret et hyggeligt læsehjørne, hvor du rigtig kan fordybe dig og have drikkevarer, briller, bøger, tæppe og en god lampe inden for rækkevidde.

 

Arbejds-narkomanen

– Hvis du arbejder meget, når du er hjemme, så sæt fokus på, at dit kontor skal være et rart sted at være. Læg et lækkert lammeskind på stolen, og stil de hyggelige hjemmefutter klar under kontorstolen, som er købt til dig, og derfor passer til din siddestilling. Sørg for godt arbejdslys.

 

Velvære fra top til tå

– Kan du godt lide at forkæle dig selv, kan du se på, om dit badeværelse er indrettet optimalt til, at du får lyst til at gøre noget godt for dig selv og dit velvære. Er badeværelset meget lille, kan det være, du skal flytte noget af din personlige pleje ind i soveværelset, hvor du har luft og plads til at smøre dig i creme og lægge ansigtsmasker.

 

Sov godt alene

– Mange overser også soveværelset, fordi det for det meste kun er en selv, der ser det og kommer derind. Men hvorfor skal det ikke være lækkert for dig? Har  du ikke fortjent et lækkert soveværelse, bare fordi du er alene? Det handler om at tænke på sig selv, som en, der er værd at bruge tid på at forkæle, for synes du ikke selv, at du er det, hvorfor skulle andre så synes det?

 

Køkken-kunst for 1 person

– Gør det nemt for dig selv at lave lækker og sund mad i køkkenet. Indret det efter dit hoved, så du har lyst til at bruge tid derude på at lave nærende retter til dig selv, så du har det bedst muligt i din egen krop.

 

Sjov single

– Gør dit hjem underholdende ved eksempelvis at lave en lille golfbane i gangen eller have en basketball-kurv over vasketøjskurven. Eller hvad du nu kan finde på. Det kan gøre hverdagen lidt sjovere og viser, at du stadig er lidt et legebarn.

 

Smid ud

– Tag stilling til dine ting. Er der noget, der ikke er “dig”, men som du har fået af en, du holder af? Det er ok at skille sig af med det, hvis du ikke kan lide tingen. Det handler om, at du skal føle dig godt tilpas.

 

Indret med interesser

– Brug evt. dine interesser i indretningen ved eksempelvis at have billeder hængende, som du forbinder med din interesse. Anita Broberg-Jepsen fortæller om en ung single-mand hun har hjulpet, som blandt andet fik lavet nogle store nærbilleder af smukke fluefisker-kroge til at hænge på væggen. På den måde kan du vise, hvem du er, uden at det bliver alt for nørdet.

 

Læs desuden Anita Broberg-Jepsens bud på, hvorfor single-mænd også har brug for et hyggeligt hjem.

 

Læs mere om Anita Broberg-Jepsen her.

 

Share this:

About the Author

Pia LoulouIndehaver og stifter af SingleSpot.dk og forfatter til bogen "Den dag jeg stoppede med at græde over mænd" samt medforfatter til bogen "Elsker mig for evigt - 12 hemmeligheder til et lykkeligt liv som single" Single gennem ca. 10 år.

View all posts by Pia Loulou