Klumme: Hvorfor er du ikke værd at gøre dig umage for?

Klumme: Hvorfor er du ikke værd at gøre dig umage for?

Gider du heller ikke lave mad til dig selv, så tænk lige over det her.

 

[adrotate block=”1″]

 

Jeg er ikke tyk, og jeg føler ikke som sådan, at jeg har et problem med mad – bortset fra at jeg ikke rigtig gider at lave det, når jeg “kun” er mig selv. Så nogle gange springer jeg måltider over, nogle gange ryger der unævneligt usunde ting ind i mig, og andre gange er det bare en kedelig rugbrødsmad foran fjerneren.

 

Ingen af løsningerne gør mig stolt. Den midterste gør mig oppustet og lad, og den sidste er bare deprimerende. Jeg har flere gange prøvet at lave om på det ved at slå mig selv oven i hovedet: I denne uge må du altså IKKE spise noget usundt!!

 

Men det har aldrig hjulpet i længere tid ad gangen. Indtil jeg for nyligt indså, at L’oreal faktisk har fat i noget, når de siger “Because you’re worth it”.

 

Tænk: Du fortjener det!

Jeg kan desværre ikke huske, hvad der gjorde mig opmærksom på det, men jeg begyndte på et tidspunkt at tænke anderledes om at løbe en tur. For heller ikke det er jeg altid lige  ivrig efter. Men efter jeg er begyndt at tænke på det, som noget jeg og min krop fortjener, går det en hel del nemmere.

 

Når jeg tænker og føler, at min krop fortjener lækker, sund og nærende mad og motion, viser jeg, at jeg sætter pris på mig selv, og at jeg fortjener at have det godt og være sund. Det synes jeg i hvert fald, og det prøver jeg at huske, når jeg er doven og igen har lyst til at tage en kedelig rugbrødsmad eller noget nemt og usundt take away.

 

Det bliver lige pludselig sværere at spise hele den store pose chips, når det bliver sat op på den måde: Fortjener du at spise skrald? Fortjener du at blive slap og tyk? Fortjener du, at dine blodårer propper til med usundt fedt?

 

Nu er det ikke, fordi jeg er en helsefreak, men jeg synes, der er en tendens til, at mange af os singler, som bor alene, ikke gør os umage med vores måltider. Ikke mindst mig selv. Vi har en tendens til at tænke, at nu det jo bare er mig, så det er ligemeget, om det er lækkert eller sundt.

 

Men det er det ikke. Du fortjener sundt brændstof til din krop. Du er værd at gøre dig umage for!

 

Kræver stor opmærksomhed

Selv om du er blevet enig med dig selv om, at du er værd at fylde nogle sunde sager i, kræver det virkelig en stor bevidsthed om det, hvis du ikke er vant til at tænke sådan og har lyst til at ændre dine vaner. Det gælder om at gentage det for sig selv tit eller have post its hængende, for ellers er det nemt at smutte tilbage til de gamle og usunde vaner. Især hvis du er træt eller har en dårlig dag.

 

Når jeg kan mærke, at jeg ikke gider lave mad, siger jeg til mig selv: Du fortjener at være sund og slank. Din krop fortjener sunde og nærende fødevarer. Det samme gør jeg med motion: Du fortjener at være i god form.

 

Det lykkedes ikke altid overbevise mig selv, og det er som regel de dage, jeg ender på sofaen med usunde sager i min oppustede mave. Men det lykkes mere og mere, efter jeg er blevet opmærksom på, at jeg rent faktisk fortjener ligeså lækker mad, som hvis jeg boede sammen med en, jeg kunne lave mad sammen med eller til.

 

 

Læs også: Madplan for singler

Læs også: Sådan laver du en god madplan

 

Share this:

About the Author

Pia LoulouIndehaver og stifter af SingleSpot.dk og forfatter til bogen "Den dag jeg stoppede med at græde over mænd" samt medforfatter til bogen "Elsker mig for evigt - 12 hemmeligheder til et lykkeligt liv som single" Single gennem ca. 10 år.

View all posts by Pia Loulou