Single-soveværelset: Indret dig til tryghed

Single-soveværelset: Indret dig til tryghed

Soveværelset er ekstra vigtigt for os singler, fordi vi ikke har en partner til at give os den tryghed, vi som mennesker hele tiden søger.

 

Det mener SingleSpot.dks faste indretningsekspert Anita Broberg-Jepsen i hvert fald. Hun ejer firmaet idesign.dk, hvor et af hendes specialer er at hjælpe både singlemænd og -kvinder med at indrette deres boliger. Et af de vigtigste rum, som hun gerne vil have os singler til at tage mere alvorligt, er vores soveværelser, for med soveværelset kan du skabe den tryghed, som er ekstra vigtig, når du er single og ikke har en partner til at give knus, kram, støtte og tryghed i hverdagen.

 

Her får du hendes bedste råd til, hvordan du skaber et single-soveværelse lige efter dit hoved.

 

“Som single har du mulighed for at gå all in på det, du godt kan lide. Elsker du flæser, og har du altid drømt om en himmelseng med blondehimmel, så er det nu, mens du er single, du skal leve den drøm ud. Mange har også en trang til, at deres soveværelse gerne må være meget huleagtig, og når man kun er sig selv at tage hensyn til, synes jeg, det vigtigste er at føle efter helt ned i maven, hvad der vil give dig ro og tryghed i dit soveværelse,” fortæller Anita Broberg-Jepsen.

 

Single-soveværelse i brunt
Hun bruger indretningsfilosofien Neo Feng Shui, når hun arbejder med at indrette single-boliger. Neo Feng Shui handler om, hvordan vores omgivelser påvirker resten af vores liv, og herfra ved hun, at det især er de brune og gule nuancer, der giver en fornemmelse af tryghed.

 

“Man behøver jo ikke at male hele soveværelset brunt eller gult. Det kan f.eks. være nok med et tæppe på gulvet, brunt sengetøj, skabslåger, puder eller en enkelt væg i en brun eller gul nuance,” forklarer hun.

 

En brunlig farve kan sagtens krydres med f.eks. rosa, lys blå og kobber for at gøre den lidt “up to date” og mindre 70’er-agtig. Hvis du ikke er så meget til brun eller gul, kan du f.eks. male dine vægge i soveværelset i en lys sandfarvet i stedet for helt hvide. Mange vil føle en stor forskel i forhold til helt hvide vægge. Stemningen i rummet bliver ifølge Anita Broberg-Jepsen en helt anden bare med sådan en lille ændring.

 

Scor med dit soveværelse
Neo Feng Shui arbejder med underbevidstheden, og du kan påvirke din underbevidsthed gennem indretningen. Så hvis du er på udkig efter en kæreste, kan du vha. din indretning signalere både til dig selv og andre, at du gerne vil have en partner. Det kan bl.a. være:

 

  • Hav en dobbeltseng med to dyner eller en dobbeltdyne, så der er plads til besøg af en kæreste.
  • Hæng billeder op, der signalerer kærlighed. F.eks. et billede af et hjerte eller to mennesker sammen.
  • Du kan også pynte med figurer, der forestiller to mennesker sammen.
  • Stil f.eks. potteplanter og lysestager sammen i par – det signalerer, at du søger tosomheden.

 

Et sikkert hjørne at sove i
Placeringen af din seng er også ekstra vigtig, når du er single. Ifølge Anita Broberg Jepsen kan det for nogle være en god ide at stille sin seng i et hjørne med udsigt til døren. Det giver overblik og ro i underbevidstheden, at der er dækket af på to “flanker” af sengen.

 

“Så ligner det godt nok ikke et boligmagasin med to sengeborde osv., men det vigtigste er trygheden, og at du selv føler, at det er lige det rum, du gerne vil have,” mener hun.

 

Single-soveværelse på budget
Hvis du ikke har så mange penge eller lyst til at gå i gang med det helt store indretnngsprojekt, er Anita Broberg-Jepsens bedste råd: Ryd op, og få skabt orden. Underbevidstheden hviler bedst, når der ikke ligger ting og flyder. Bl.a. kan åbne bogreoler eller skabe også være med til at forstyrre din søvn,

 

“Mange tænker, at det kan være ligemeget, for de sover jo, men underbevidstheden arbejder også, når vi sover. Så sæt låger på din skabe, og lad være med at have dit strygebræt eller kontor i soveværelset, det kan forstyrre din søvn og din følelse af tryghed,” forklarer indretningseksperten,” forklarer hun.

 

Anita Broberg Jepsen har lavet en guide til indretning af soveværelser. Ikke kun for singler, men med generelle råd til at indrette et lækkert soveværelse.

 

Find flere råd og inspiration til indretning af singleboliger fra Anita Broberg-Jepsen herunder:

Sådan bliver DU vigtig i DIT single-hjem

Single-mænd har også brug for hygge

 

[adrotate block=”1″]

Share this:

About the Author

Pia LoulouIndehaver og stifter af SingleSpot.dk og forfatter til bogen "Den dag jeg stoppede med at græde over mænd" samt medforfatter til bogen "Elsker mig for evigt - 12 hemmeligheder til et lykkeligt liv som single" Single gennem ca. 10 år.

View all posts by Pia Loulou