NEJ! Singleferier handler (næsten) ikke om druk og dating

NEJ! Singleferier handler (næsten) ikke om druk og dating

Hvad laver man egentlig på en singleferie, hvordan foregår det, og hvor finder jeg singlerejser? Få svar på alle dine spørgsmål her.

 

Rikke Dreyer fra charterselskabet Detur, der udover almindelig charterferie også arrangerer singlerejser primært til Alanya i Tyrkiet, men også som noget nyt til Kreta, Grækenland, fortæller her om, hvad du kan forvente, når du tager på singleferie med hende og op til 78 andre singler fra 28 år og opefter. Der er ca. 60-80 deltagere på hver rejse.

 

48-årige Rikke Dreyer har arrangeret singlerejser siden 1999, hvor hun arbejdede for Dating.dk, der dengang arrangerede rejser for singler, men da datingsiden lukkede event-afdelingen begyndte hun at lave rejserne selv, og senere begyndte hun at arbejde for Detur, hvor hun i dag er rejsekonsulent på fuld tid med ansvar for singlerejserne, som hun også selv deltager i. Alle sammen!

 

Singleferier kræver mod

“Det er mit hjertebarn, og vi har prøvet at have nogle yngre guider med på turene, men i al beskedenhed, skal det være en, der også selv nyder at tage af sted og være sammen med gæsterne. Jeg tager med på alle udflugterne, jeg spiser med om aftenen og er ellers altid til at finde ved poolen eller på hotellet, hvis der er nogen, der har brug for noget,” forklarer Rikke Dreyer.

 

Den første forhindring er for mange af deltagerne at tage mod til at melde sig til en singlerejse, fordi det er ukendt territorium. Så hvis du går og overvejer at tage af sted denne sommer, kommer her svarene på nogle af de mest almindelige bekymringer, som Rikke Dreyers gæster har, inden de tager af sted.

 

1. De andre singlers alder

“Rigtig mange spørger om, hvilken alder de andre deltagere har, fordi de vil være sikre på, at der er nogen på deres egen alder. Der plejer jeg at sige: Når vi først er kommet derned, er vi alle 25, så alderen betyder ikke så meget,” forklarer Rikke Dreyer.

 

Hun oplever, at det er noget andet end alderen, der betyder noget for sammenholdet, når man tager på en singlerejse.

 

“Alle deltagerne har et ønske om at rejse og møde nye mennesker og have en hyggelig og sjov ferie. Samtidig er de fleste jo lidt mere løsslupne på en ferie, så det med alder er bare mindre vigtigt, når man ikke er hjemme i Danmark.”

 

2. Er singleferier drukferier eller scoreferier?

Selv om de fleste opfører sig som om, de er noget yngre, end dåbsattesten egentlig siger, når de er på singleferier, betyder det ikke, at alle ligger i druk hele ugen, eller at der bliver scoret hver aften. Det er langt fra alle, der drikker store mængder alkohol. Eller alkohol i det hele taget.

 

“Der bliver selvfølgelig drukket alkohol både på hotellet og ude i byen, men jeg vil absolut ikke kalde det en drukferie. Nogle drikker slet ikke alkohol og vil gerne tidligt op og løbe en tur, og de finder tit sammen med andre, der har samme interesse. Dem, der gerne vil feste hele natten, finder også hurtigt hinanden. Der er så mange med, at der næsten altid er andre, der har lyst til det samme som dig selv,” siger Rikke Dreyer, der ikke selv er single længere, men har været det i mange af de år, hun har lavet singlerejser.

 

Når så mange singler er samlet, opstår der også af og til sød musik, hvilket ifølge Rikke Dreyer bare er dejligt, men det er ikke hovedformålet med at tage på singleferie. Hyggen, det sociale samvær og oplevelserne er det vigtigste.

 

3. Er der mulighed for alenetid?

En anden almindelig bekymring er at skulle være sammen med andre mennesker en hel uge. Er det ok at trække sig lidt tilbage nogle gange?

 

“Ja, det er det helt sikkert, men faktisk er det sjældent, at folk har så meget brug for det, som de måske tror hjemmefra. I hvert fald har jeg hørt mange deltagere sige: “Åh, det er slet ikke noget for mig at være sammen med andre så længe ad gangen”, og når de så først er kommet afsted, hygger de sig så meget, at de slet ikke har lyst til at trække sig tilbage eller være alene,” forklarer Rikke Dreyer.

 

4. Skal alle deltage i alle udflugter og fællesmiddage?

Det er ifølge Rikke Dreyer forskelligt fra rejsebureau til rejsebureau, hvordan rejserne er tilrettelagt. Nogle steder deltager alle i det samme. Hos Detur er det helt frivilligt, om du overhovedet har lyst til at tage med på nogle af udflugterne, eller om du vil ligge ved poolen hver dag.

 

“Folk gør bare, som de har lyst til, men der er et arrangement af en slags hver dag enten om dagen eller om aftenen. Det kan f.eks. være en udflugt til den smukke borg i Alanya eller fællesspisning på en god lokal restaurant. Hotellerne er som regel all inclusive, så der har vi et fast bord hver aften, men nogle aftener spiser vi ude for at prøve noget andet. Som regel finder vi også et fælles sted og danser og hygger senere på aftenen,” forklarer Rikke Dreyer.

 

5. Kun få eneværelser

Det er muligt at bestille et enkeltværelse på Deturs ture, men der er ikke særlig mange, så de bliver hurtigt udsolgt.

 

“Faktisk råder jeg folk til at dele værelse med nogen – især hvis det er første gang, de skal af sted – fordi det er rart at have en, man er lidt mere fortrolig med en de andre, og som man kan følges med til f.eks. morgenmad eller frokost de første gange. Men også fordi der er blevet skabt mange stærke venskaber blandt de singler, der har delt værelser. Jeg er bl.a. Facebook-venner med to kvinder, der var af sted for ca. otte år siden. De ses stadig og går i biografen og den slags, kan jeg se. For mændenes vedkommende sker det tit, at de vender tilbage året efter og ønsker at bo på værelse sammen igen, så der bliver skabt et bånd, fordi man ser hinanden både som morgensure og i festligt lag,” siger Rikke Dreyer.

 

Desuden er det rart at have en at drikke et glas vin med og snakke med om dagens oplevelser.

 

6. Hvad nu hvis jeg ikke passer ind sammen med de andre singler?

Mange er ifølge Rikke Dreyer også bekymrede for, om de nu passer ind, eller om de kommer til at sidde for sig selv hele ugen, men den bekymring er der ingen grund til at have.

 

“Du kender ikke de mennesker, du skal af sted med. De ved ikke alle de dårlige ting, du måske har med i bagagen, så det er en chance for at starte på en frisk på en måde. Jeg ser tit, at deltagerne “vokser” i løbet af ugen, fordi de får positiv feedback fra de andre singler, som de måske ikke er vant til derhjemme. Der er plads til lige præcis dig og din måde at være på,” mener Rikke Dreyer.

 

7. Er der kliker?

Ifølge Rikke Dreyer er der tit grupper, som kender hinanden fra tidligere rejser, og de vil naturligt nok hurtigere finde sammen, end dem der ikke kender hinanden, men samtidig synes hun, at de fleste er gode til at huske, at de også selv har været nye engang.

 

“De “erfarne” sørger i mange tilfælde for også at snakke med andre end dem, de kender i forvejen, og de er gode til at tage de nye under armen. Nogle gange, hvis jeg kan se, at der er nogen, der går og er lidt usikre, beder jeg en af de mere garvede om være lidt opmærksom på vedkommende,” forklarer hun.

 

8. Planlæg din singleferie i god tid

Der er rift om pladserne på Deturs singlerejser. Faktisk er mange af rejserne denne sæson allerede udsolgt, og især kvinderne er ude i god tid. Rikke Dreyer foretrækker, at halvdelen af deltagerne er mænd, og halvdelen er kvinder.

 

“Det giver en anden dynamik, når der er lige mange mænd og kvinder, så man kan altid regne med en ca. 50/50 fordeling på vores rejser. Så kvinderne skal være ude i god tid, mens mændene normalt venter lidt længere med at planlægge deres sommerferie,” oplyser Rikke Dreyer.

 

9. Singleferie med børn?

Deturs singlerejser er som regel uden børn, der er dog en enkelt rejse denne sæson for singler med børn. Den er dog allerede udsolgt på nuværende tidspunkt. Se næste punkt for andre rejsebureauer, der har singleferier med børn.

 

10. Hvor kan jeg ellers tage på singleferie?

Hvis der er udsolgt hos Detur, eller du har lyst til at tage et andet sted hen end Tyrkiet og Kreta, findes der flere andre rejsebureauer, som arrangerer rejser for singler eller grupperejser, hvor man kan møde nye mennesker. Klik her, for at finde en oversigt over rejsebureauer med singlerejser. (Lidt nede af siden).

 

[adrotate group=”8″]

 

Læs også: Singleferie: Rejs alene på den fede måde

Læs også: Sådan får du den bedste singleferie

 

[adrotate block=”1″]

 

Share this:

About the Author

Pia LoulouIndehaver og stifter af SingleSpot.dk og forfatter til bogen "Den dag jeg stoppede med at græde over mænd" samt medforfatter til bogen "Elsker mig for evigt - 12 hemmeligheder til et lykkeligt liv som single" Single gennem ca. 10 år.

View all posts by Pia Loulou