Gæt, hvilket parti der har en ordfører for singleliv…

Gæt, hvilket parti der har en ordfører for singleliv…

Der findes andre måder at leve på end som en del af den traditionelle kernefamilie med mor, far og børn, og derfor har et politisk parti valgt at have en ordfører for singleliv.

 

Ordføreren hedder Niko Grünfeld, han er 40 år, kan godt lide grøn, går meget op i bæredygtighed og iværksætteri, og så stiller han op som spidskandidat for sit parti i Østjyllands Storkreds.

 

Singlelivet har fået en ordfører ved navn Niko Grünfeld.

Niko Grünfeld er singlelivs-ordfører for Alternativet. Her er hans nuværende profilbillede på Facebook.

 

Hans officielle titel er ordfører for livskvalitet, sundhed og familie- og singleliv, og nu har du måske gættet, at han stiller op for Alternativet.

 

“At vi hos Alternativet har valgt at have en ordfører for singleliv handler om, at rigtig mange af os danskere ikke lever det klassiske familieliv, som vi ellers hører mest om. Mange er aleneforældre, singler, bor i kollektiv osv., så det er forsøg på at tale til en bred skare af mennesker, der lever på andre måder end i en familie med far, mor og børn,” forklarer Niko Grünfeld, der selv er far til tre drenge og bor sammen med dem og sin kæreste i Valby, til SingleSpot.dk.

 

Har selv været single

“Jeg har selv været single i mange år, så jeg kan bestemt sagtens sætte mig ind i de udfordringer – og glæder – der er ved at være single. For mig handler det bl.a. om. at sætte sig i den enlige mors eller fars stol og se på, hvilke udfordringer de har f.eks. med børnepasning, hvis de har et job med skæve arbejdstider. Det er en stor udfordring, som systemet er indrettet nu. Singler er generelt en befolkningsgruppe, der ofte bliver overhørt eller overset,” mener han.

 

Også emner som licens, bolig og mad bliver der kigget på, hvis Alternativet kommer i folketinget – hvilket det ser ud til ifølge meningsmålingerne pt.

 

Singlemad og fællesskaber

En anden udfordring, mange singler har, er i forhold til mad, mener folketingskandidaten.

 

“Når man er aleneboende, burde det kunne lade sig gøre at lave nogle smarte initiativer i forhold til fødevarefællesskaber og måltidsfællesskaber. Hvordan kan man handle ind på en smart måde. Det er jo tit, at man ikke kan spise al den mad, man køber, fordi varene er emballeret til flere personer i husholdningen. Det er bl.a. sådan nogle ting, vi vil gå ind og kigge på,” forklarer Niko Grünfeld.

 

Bærdygtige singler

For Alternativet er bæredygtighed og grøn omstilling en af de helt store mærkesager, og det hænger ifølge Niko Grünfeldt også fint sammen med at gå ind og kigge på singlers livsstil.

 

“Når flere bor alene, skal mange flere jo også have en bolig, en bil, en opvaskemaskine og den slags, og det er jo ikke specielt bæredygtigt, så for singler synes jeg, især deleøkonomien er interessant – altså hvordan kan vi deles om f.eks. biler på en smart måde, og hvordan sørger vi for, at singler fortsat har råd til at bo i de større byer, hvis de vil det,” siger han.

 

Niko Grünfeld og Alternativet har endnu ikke nogen konkrete planer for, hvad der skal tages fat på i forhold til singleliv, hvis partiet kommer i folketinget, men grundlaget bliver partiets principper, som bl.a. er at kigge på livskvalitet frem for penge og effektivitet, grøn omstilling, fremme af iværksætterkulturen samt mere tillid og frihed.

 

“En stemme på mig er en stemme på en iværksætter, der går vældig meget op i grøn omstilling med grønne arbejdspladser og grønt iværksætteri. Det er en stemme på en ny politisk kultur og en anden debatkultur på borgen,” siger han. Og altså også en stemme på et parti, der som det eneste – så vidt jeg har kunnet researche mig frem til – har en ordfører med singleliv som et specifikt fokusområde.

 

Læs mere om Alternativets ordfører for bl.a. singleliv her.

 

[adrotate group=”8″]

 

Læs også: Vær mindful i dit singleliv!

Læs også: Et godt singleliv kræver mod

 

[adrotate block=”1″]

 

Share this:

About the Author

Pia LoulouIndehaver og stifter af SingleSpot.dk og forfatter til bogen "Den dag jeg stoppede med at græde over mænd" samt medforfatter til bogen "Elsker mig for evigt - 12 hemmeligheder til et lykkeligt liv som single" Single gennem ca. 10 år.

View all posts by Pia Loulou