Klumme: Her er fremtidens boliger for singler og single-forældre

Klumme: Her er fremtidens boliger for singler og single-forældre

Klumme: For nylig var jeg ude og kigge på et værelse i et kollektiv, fordi jeg er single og bor alene og tænkte, at det kunne være rart at dele hverdagen med nogen – altså ikke en kæreste, men gode, sjove folk med samme ønske.

 

Inde i mit hoved var et kollektiv løsningen, men da jeg kom derud, kunne jeg mærke, at det var for meget fællesskab for mig.

 

Dele-toiletter og bad, fællesmøder om småting, pligtrengøring og det manglende privatliv var slet ikke mig alligevel. Jeg var ligesom vokset fra det. At bo alene er for mig på ingen måde surt eller trist. Jeg har brug for bare at kunne være mig selv – alene – i min egen lejlighed, men samtidig har jeg et ønske om at have fællesskabet inden for rækkevidde.

 

Så jeg har tænkt over, hvordan man ellers kunne udforme et bofællesskab.

 

Min ide ville være, at man stadig har sin egen lejlighed, men at der skabes rum for fællesskabet ved hyggelige og hjemlige fællesrum, hvor man kunne møde de andre beboere og f.eks. spise sammen, når man har lyst til det. Et sted, hvor man hjælper hinanden og bekymrer sig om hinanden, men samtidig har plads til at være alene og ikke skal dele bade/toilet/køkken med andre.

 

Bofællesskab for bl.a. singler og singleforældre

I dag læste jeg i Århus Stiftstidende om en gruppe mennesker, der har nogenlunde samme opfattelse af, hvordan et bofællesskab kan stykkes sammen. Dok8000, som projektet hedder, er ikke udelukkende et bofællesskab for singler eller singleforældre, men også for børnefamilier, seniorer og andre, der vil bidrage til et fællesskab.

 

Bl.a. drømmer folkene bag projektet om åbne spisesteder / folkekøkken, drivhuse og fælles have, fælles altaner, åbne værksteder, mødelokaler mm. i forbindelse med bofællesskabet, der skal ligge i Aarhus C.

 

I beskrivelsen af bofællesskabs-projektet står bl.a.:

Vi søger et fællesskab på tværs af forskelligheder i familiemønstre, interesser og alder.

Vi søger ressourcefællesskaber, hvor man hjælper hinanden alt efter hvad man selv kan bidrage med, og ønsker større generøsitet og gensidighed.

Vi søger noget, hvor der er en løbende fornyelse, så det ikke lukker sig om sig selv. Vi ønsker en dynamisk udveksling med det omgivende byliv.

Vi vil det gode naboskab. Vi vil udvikle en måde at være sammen på, der giver en vis robusthed mod kriser.

 

Jeg synes, det lyder fantastisk. ►► Du kan læse artiklen om det nye bofællesskab for bl.a. singler og singleforældre på stiften.dk her.

 

►►Eller find Dok8000s egen hjemmeside med flere oplysninger om det alternative bofællesskab her.

 

[adrotate group=”8″]

 

►►Læs også: SingleBolig: Her lærer du at “gøre det selv” i hjemmet helt GRATIS

►►Læs også: Single-bolig: Gode tips til den lille lejlighed

 

[adrotate block=”1″]

Share this:

About the Author

Pia LoulouIndehaver og stifter af SingleSpot.dk og forfatter til bogen "Den dag jeg stoppede med at græde over mænd" samt medforfatter til bogen "Elsker mig for evigt - 12 hemmeligheder til et lykkeligt liv som single" Single gennem ca. 10 år.

View all posts by Pia Loulou