Katrine Berling: “Lige der fandt jeg (endelig) fred med at være single”

Katrine Berling: “Lige der fandt jeg (endelig) fred med at være single”

I dette interview med sexolog Katrine Berling kan du læse om et dilemma, som man singlekvinder står i, og om hvordan det er, når livet ikke tager villa, vovse og volvo-vejen, som mange går og drømmer om.

 

Sexolog, parterapeut og orgasmeekspert Katrine Berling vil fremover give tips og råd til bl.a. dating, sex og singleliv her på SingleSpot.dk. Det er jeg ekstremt glad for, fordi jeg synes, Katrine har nogle synspunkter og erfaringer i forhold til at være single og til at date, som mangler i mediebilledet.

 

Inden hun gør det kommer her et uddrag af et interview med hende, som jeg lavede til min og psykolog Mette Holms bog “Elsker mig for evigt – 12 hemmeligheder til et lykkeligt liv som single”, som udkom for nylig. Selve interviewet er lavet i marts 2015. Senere følger vi op på, hvordan det går nu.


 

Titel: Jeg vil altid have en smerte over, at jeg ikke fik børn”

Det er ikke et bevidst valg, at 43-årige Katrine Berling ikke har fået børn. Eller at hendes længste forhold havde en udløbsdato efter et enkelt år. Eller at den eneste gang, hun har delt adresse med en mand, måtte de melde flytning igen efter tre måneder. Eller at hendes seneste kæresteagtige forhold er dateret 2009. Det er bare sådan, livet har formet sig for hende, og det har hun det fint med. Nu.

 

”Der er et eller andet frihedsgen inden i mig, og jeg finder ofte mænd, som også har et frihedsgen. Det er et dilemma, for på en måde vil jeg gerne have en kæreste, men på en anden måde kan jeg godt lide at have min frihed og gøre det, jeg har lyst til. Så det er ikke, fordi jeg lægger skylden på mændene, men jeg kan ikke forklare dig helt præcist hvorfor. Det er ikke selvvalgt. Det har været en smerte, men det er ikke en smerte mere.”

 

Vil ikke være singlemor
Til gengæld vil Katrine altid forbinde en smerte med det faktum, at hun aldrig bliver mor. Men livet ville noget andet med hende.

 

”Jeg er blevet taget på en anden vej gennem livet, og på den vej var der desværre ikke børn. Det vil altid være en smerte, og så er den ikke længere, men smerten er alligevel ikke stor nok til, at jeg vil gå ud og blive insemineret og få et barn alene i dag. Hvis jeg skulle have haft børn, skulle jeg have haft hele pakken. Det fik jeg ikke. Så fik jeg nogle andre ting, men derfor kan man godt have en smerte over det, man ikke har fået.”

 

Det med børn og mænd er en del af livet, som Katrine har tænkt meget over og arbejdet rigtig meget med.

 

”Jeg tror, at jeg brugte mange år af mit liv på at kæmpe imod livets gang. Jeg havde en forestilling om, at jeg skulle have villa og vovhund, og hver gang en date eller et spirende forhold gik skævt, og jeg ikke fik det, blev jeg konfronteret med, at jeg var en fiasko. Nogle gange kunne jeg kigge på andre kvinder, der havde alt det, jeg gerne ville have, og undre mig over, hvorfor de kunne få det, når jeg ikke kunne. Hvad havde de, som jeg ikke havde? Og det gjorde mit singleliv smertefuldt, fordi jeg hele tiden ville noget andet, end det jeg var i.”

 

Fandt ro med at være single
På et tidspunkt for ca. to år siden kom Katrine til et punkt, hvor hun indså, at livet nok ville noget andet med hende, end hun ville med livet, så i stedet for at kæmpe imod begyndte hun at følge med og sige: ”Ok, jamen hvad kan livet så tilbyde mig?”.

 

”Det var der, jeg fandt ro i at være single, og der, hvor jeg virkelig begyndte at nyde mit singleliv. Jeg synes, det er fantastisk, men det har taget mig mange år at komme dertil, og jeg har stadig to sider, som kæmper mod hinanden. Trygheden mod friheden.”

 

Elsker sin frihed
Friheden har vundet indtil videre, og på en måde er hun godt klar over, at det måske ikke så meget er den reelle frihedsberøvelse i et forhold, hun kæmper imod, men mere selve tanken om at få sin frihed begrænset.

 

”Hvis jeg har en kæreste, er der nogle ting, jeg ikke kan. Jeg ved godt, at sådan er det ikke nødvendigvis, og at nogle af de ting ikke engang er noget, jeg gør særlig meget. Men jeg elsker friheden til at rejse, tage på kurser og kysse på mænd – date og flirte uden at skulle være ansvarlig.”

 

Faktisk kan Katrine rigtig godt lide at date, og hun gør det rigtig meget – bare på en lidt anden måde end mange af os andre og med et andet udgangspunkt.

 

”Dengang jeg datede med det ene formål at få en kæreste, blev jeg altid meget skuffet efter en date med en mand, jeg ikke var interesseret i, eller omvendt. Nu har jeg taget målet ud af daten og dater bare for at få en dejlig oplevelse og se, hvad der sker. Så bliver det aldrig nogensinde en fiasko for mig, fordi jeg bare oplever, hvad der sker. Jeg kommer ikke til at gøre mig selv forkert i det, fordi jeg ikke forventer et bestemt udfald. Jeg har vendt dating om til, at jeg synes, det er fantastisk at møde nye mennesker, og gjort det til
en slags research på mig selv. Nogle gange ser jeg mine dates mere end en gang, og nogle gange gør jeg ikke. Begge dele er fint.”

 

Forkæler sig selv med sex
Samtidig indrømmer hun også gerne, at hun tit møder mænd og har sex med dem uden at kende dem særlig godt.

 

”Lige i øjeblikket er jeg på Tinder, Scor.dk og på Elitedaters.dk. Det er tre forskellige måder at date på. Det kan både handle om at gå ud og få en kop kaffe med en, men det kunne også være bare at have sex. Når jeg møder en mand, har jeg en connection med ham, og når vi deler noget – om det er en kop kaffe, eller om det er sex – er det meningsfyldt for mig.”

 

Mange har den opfattelse, at sex er noget, der sker, når to mennesker har kendt hinanden et stykke tid eller mindst været på et par dates. Det er noget, man ikke bare deler ud af til alle og enhver. For Katrine Berling er sex noget, hun forkæler sig selv med.

 

”Mænd vil så gerne gøre det godt for os kvinder, hvis vi fortæller dem, hvad vi gerne vil have. Jeg har mødt de mest fantastiske mænd, som jeg kun har set én gang, og som jeg er dybt taknemmelig for bagefter, fordi de bare var så søde, rare og imødekommende. Men det kræver selvfølgelig, at jeg som kvinde giver dem lov og lukker dem ind.”

 

Afslappet dating
At få et mere afslappet forhold til sex og dating kan bl.a. indebære at slippe den tanke, som stadig sidder i mange kvinder, nemlig at man er en billig tøs, hvis man er sammen med mange forskellige mænd.

 

”For mig handler det om at fylde mig selv op. Ligesom jeg skal spise, sove og have frisk luft, så skal jeg også have interaktion med andre mennesker og sex. Når jeg går ud og møder mænd fra et sted, hvor jeg er underernæret og sulten og ikke har fyldt mig selv op, så bliver jeg needy. Når jeg føler mig fyldt op, møder jeg mænd på en mere ligeværdig måde. Samtidig kan jeg også se, at nu hvor jeg har fået ro på, er jeg blevet en meget større magnet for mænd, så jeg har faktisk mange flere mænd, der henvender sig ud af det blå.”

 

Derfor dater hun flere mænd ad gangen
Samtidig er der sket en ændring i den måde, hun tænker om sig selv i forhold til mænd.

 

”Før i tiden så jeg det, som om der ikke var nogen mænd, der ville mig. Det var den overbevisning, jeg havde i mit hoved, hvor jeg blev ved med at sige til mig selv, at jeg ikke var værd at elske, eller at alle mænd forlader mig. Det har ændret sig, så jeg nu siger: ”Oh my God, der er et hav fyldt med fisk. Hvis den ene fisk ikke vil mig, så kan jeg bare tage den anden fisk.” Det er, som om jeg før i tiden sultede mig selv ud fra nogle teorier, jeg havde oppe i mit hoved, om at der ikke var nogen mænd, der ville have mig. I dag har jeg fået lukket op for den sluse. Nu er det nærmest et tag selv-bord – hvilken hylde vil jeg have fra i dag?”

 

Samtidig ser Katrine ingen grund til at holde sig til én mand ad gangen – medmindre selvfølgelig der er aftalt noget andet indbyrdes.

 

”Nogle gange, hvis jeg dater mænd med børn, så hører jeg ikke særlig meget fra dem i den uge, de har børn, så i den uge laver jeg bare noget andet, og når jeg laver noget andet, bliver jeg hele tiden fyldt op, og jeg bliver ikke sulten og needy og sidder og venter på, om han ikke snart ringer. For det kommer der ikke noget godt ud af.”

 

►► Læs mere om Katrine Berling her.

 

►► Læs mere om bogen “Elsker mig for evigt – 12 hemmeligheder til et lykkeligt liv som single” her.

 

[adrotate group=”8″]

 

Læs også: 3 grunde til at singler går til sexolog

►Læs ogsåSådan sætter en kæreste dit liv på pause

 

[adrotate block=”1″]

Share this:

About the Author

Pia LoulouIndehaver og stifter af SingleSpot.dk og forfatter til bogen "Den dag jeg stoppede med at græde over mænd" samt medforfatter til bogen "Elsker mig for evigt - 12 hemmeligheder til et lykkeligt liv som single" Single gennem ca. 10 år.

View all posts by Pia Loulou