Kom ud! Her er 5 løsninger på dette belastende single-problem

Kom ud! Her er 5 løsninger på dette belastende single-problem

En af mine veninder sagde engang, at noget af det sværeste eller mest irriterende ved at være single er, at du altid skal planlægge det, hvis du vil ud og møde nogle mennesker. Dermed mente hun, at det kan være svært at være spontan som single, og at du selv skal være meget opsøgende –  i hvert fald hvis du gerne vil følges med andre, når du skal noget.

 

Og det er nok meget rigtigt. Hvis du har en kæreste – især hvis I bor sammen – hænger man jo tit bare ud alligevel, og dukker der noget sjovt op, har man hinanden at følges med, og ellers kan man bare hygge sammen i sofaen.

 

Som single er du afhængig af at lave aftaler med andre – medmindre du er en af dem, der sagtens kan tage alene i biografen, på restaurant eller til koncert alene.

 

Friheden som single kan også være en forbandelse 

Så med al den dejlige frihed, du har som single, følger også, at du selv skal tage ansvar for, at du kommer ud og møder mennesker – også gerne nye mennesker. Altså skal der planlægning til. Ellers kan friheden blive til et fængsel af ensomhed.

 

Her kommer derfor 5 tips til, hvad du som single kan gøre, hvis du gerne vil mere ud – både med de venner du allerede har, og hvis du gerne vil møde nye mennesker.

 

1. Sørg for at planlægge din tid

For mit eget vedkommende elsker jeg weekender, hvor jeg ikke skal andet end at hygge mig alene derhjemme. Det kunne jeg sagtens gøre hver weekend, men jeg vil jo også gerne ud og se nogle mennesker engang imellem, så for mit vedkommende er det ekstra vigtigt at planlægge min tid, så jeg ikke bare sidder hjemme hele tiden.

 

Derfor sørger jeg for at melde mig til forskellige arrangementer, som ser interessante ud og spørge andre i god tid, om de vil med ud og spise eller lave et eller andet på en bestemt dato. På den måde undgår jeg at sidde i sidste øjeblik og savne nogen at følges med.

 

Det kan også være forskellige single-arrangementer, som du kan tage alene til. Meld dig til i god tid, så du kan gå og glæde dig og ikke sidder i sidste øjeblik og ikke kan komme med, fordi alle pladserne er optaget, eller du finder en undskyldning for at blive hjemme på sofaen.

 

2. Hav venner til forskellige formål

Som voksen kan det være svært at have den type venner og veninder, man havde, da man var yngre, og som man hurtigt kunne arrangere en spontan bytur eller filmaften med, hvis man kedede sig. Nu har de fleste børn og familie – i hvert fald hver anden uge – og så bliver det sværere at finde tid til at mødes.

 

Derfor kan det være en god ide at dele dine venner og bekendte op i forhold til, hvilke aktiviteter I laver sammen. F.eks. har jeg en veninde, jeg vinterbader med en gang om ugen, andre jeg spiser brunch eller går på restaurant med osv.

 

Det kan også være en fast motionsmakker, så du både får motion og selskab – eller det kan være en biograf- eller læsegruppe. På den måde har man noget at mødes om på fast basis – sæt gerne en fast dag hver eller hver anden uge, så der ikke går flere måneder imellem jeres møder.

 

3. Slå selv et arrangement op på en singleside/singlegruppe på Facebook

En anden ide er, at du kan melde dig i et singlenetværk eller en singlegruppe på Facebook. Her kan du selv komme med forslag til arrangementer. Hvis du f.eks. gerne vil ud og gå en tur og drikke varm kakao på søndag, kan du i netværket eller gruppen spørge, om der er andre, som vil med.

 

Det kan selvfølgelig være lidt grænseoverskridende at slå den slags op i det offentlige rum, fordi du måske føler, at de andre tror, du ingen venner har, siden du gør det. Så må de jo tro det – rigtig mange gør det, og rigtig mange vil gerne deltage.

 

4. Inviter andre – så bliver du også inviteret

Vil du gerne inviteres til flere ting – f.eks. fødselsdage, fester eller brunch med tøserne/drengene – begynder det også tit med dig selv. Inviterer du en gruppe mennesker til f.eks. fødselsdag, vil de sandsynligvis også invitere dig til deres fødselsdag, og dermed starter du selv en positiv bevægelse, når du inviterer.

 

Lad dog være med at invitere med den bagtanke, at du selv vil inviteres til andres ting – så bliver man let skuffet, men gør det for din egen skyld.

 

Når du selv gør noget og arbejder frem i mod et mål og gør dig umage, vil du få det bedre med dig selv og bliver gladere, så lad være med at forvente et bestemt resultat af dine anstrengelser, men vid med dig selv, at du gør noget for at opnå dit mål – det giver glæde.

 

5. Gå ud alene – og bliv en ny dig

Der er også altid muligheden for at gå ud alene på cafe, til koncert eller i biografen alene, men det kan være meget grænseoverskridende. Jeg gør det sjældent, men jeg nyder som tidligere skrevet også at være derhjemme alene.

 

Du kan også sagtens deltage i singlefester mm. alene. Der er det dog en god ide at tilmelde sig spisning, hvis der er mulighed for det, fordi det er nemmere at lære nogle af de andre lidt at kende over noget god mad.

 

Kender du ikke nogen, er det både skræmmende, men også en mulighed for at vise nogle nye sider af dig selv, som du måske gemmer af vejen med gamle venner? Hvis du f.eks. har været genert hele dit liv, er det svært at lave om på, mens nogen, du har kendt hele dit liv, kigger, for de vil undre sig over, hvad der går af dig. Er du alene, kan du være mere fri til at vise hele DIG.

 

Find friheden i ensomheden

At have det godt med at være alene er den ultimative frihed, så det handler ikke om at fylde hvert ledigt minut med andres selskab.

 

Har du det ikke godt med at være alene, kan du også begynde der i stedet for at melde dig til alle mulige arrangementer, fordi du er utilfreds med dit sociale liv.

 

Måske er problemet i virkeligheden mere, at du aldrig har lært at nyde tiden med dig selv? Læs evt. bogen “Elsker mig for evigt – 12 hemmeligheder til et lykkeligt liv som single”, som jeg har skrevet sammen med psykolog Mette Holm. Den handler om netop det.

 

Find en oversigt over singlegrupper og singlenetværk her.

 

[adrotate group=”8″]

 

Læs også: Single Camp 2016: Tag til Samsø Festival med andre singler

►Læs ogsåFind singlekalenderen med oversigt over singlearrangementer i hele DK her

 

[adrotate block=”1″]

Share this:

About the Author

Pia LoulouIndehaver og stifter af SingleSpot.dk og forfatter til bogen "Den dag jeg stoppede med at græde over mænd" samt medforfatter til bogen "Elsker mig for evigt - 12 hemmeligheder til et lykkeligt liv som single" Single gennem ca. 10 år.

View all posts by Pia Loulou