Ny singlemad-klumme: Sådan nøjes du med at lave mad 1-2 gange om ugen

Ny singlemad-klumme: Sådan nøjes du med at lave mad 1-2 gange om ugen

Får du lavet mad til dig selv hver aften, når du er single og bor alene? Lever du så sundt, som du gerne ville? Har du dårlig samvittighed over det? Det havde jeg også engang, og det var jævnt træls.

 

I denne nye ugentlige klumme om mad til singler vil jeg derfor udforske ultranemme og sunde opskrifter og finde alternativer til selv at lave mad som single.

 

Tidligere har jeg bl.a. forsøgt mig med madplaner for singler – uden at det på nogen måde gjorde tingene bedre – det var bare lidt et pres at få spist og lavet det hele. Nu har jeg så indset – og fundet fred med – at jeg nok bare ikke er en, der gider bruge timer på at lave mad til mig selv.

 

En uge med singlemad

En uge ser derfor ud på nogenlunde følgende måde for mig rent aftensmadsmæssigt:

  • 1 x min mors mad,
  • 2 x take away-sushi,
  • 1 – 2 x varm mad fra kantinen
  • Resten af ugen står menuen på slik og ultra-nemme singleretter.

 

Resultatet er, at jeg stort set ikke har noget madspild, at jeg sjældent bruger særlig meget tid på at lave mad, ligesom opvasken også er skrumpet.

 

(Ja, jeg spiser jævnligt slik til aftensmad – det er supernemt – det smager supergodt, og der er ingenting, der skal koges eller hakkes – kan anbefales! Og nej, jeg får ikke 600 g grønt om dagen, og jeg er ikke paleo-certificereret – og det har jeg også fundet fred med.)

 

De ultranemme singleretter er retter, som jeg selv til en vis grad tilbereder derhjemme af varer købt i et supermarked, men jeg prøver at undgå at skulle snitte og den slags alt for meget, ligesom det helst ikke skal tage mere end 15 minutter at lave.

 

Her er en single-ret, som jeg jævnligt laver, og som smager rigtig dejligt og kan varieres på forskellige måder:

 

Ultra-nemme vegetarwraps med smeltet ost (2 stk)

Ingredienser

600 g Sombrero Miks (Kvickly) eller andre udskårne grøntsager (eller snit selv nogle grøntsager, hvis du gider)

1 pakke (180 g) Naturli’ Økologisk Tofu Spicy (købt i Kvickly) (eller f.eks. kyllingestykker, rejer eller andet, du kan lide)

1 pakke revet ost

1 pakke wraps / tortillapandekager

Lidt olie eller andet til at stege i

Sådan gør du

Læg en wrap /pandekage på en pande – eller i mikroovnen hvis du har sådan en. Drys med ost – gerne MEGET, og lad det smelte (ca. ½-1 minut i mikroovn – 4 minutter på panden ca.)

 

I en anden pande varmer du olien og kommer halvdelen af tofuen på panden. Steg nogle minutter, mens du rører rundt. Herefter tager du halvdelen af grøntsagerne og svitser dem sammen med tofuen, indtil grøntsagerne har fået lidt farve og er ret varme.

 

Hæld grøntsagerne over wrap’en og rul. Spis. Det tager maks. 10 minutter at lave denne ret, og det smager supergodt, ligesom det vel heller ikke ligefrem er usundt. Dagen efter bruger du resten af grøntsagerne, tofuen og osten.

 

Tip: Wraps / tortillapandekage kommer i pakker af 6 eller 8, men de kan sagtens fryses.

 

Kom med dine ege tips til singlemad

Hvad gør du som single? Skriv en kommentar under indlægget eller send evt. ultranemme opskrifter til pia@singlespot.dk – jeg linker naturligvis, hvis du har en blog eller andet.

 

[adrotate group=”8″]

 

Læs også: Denne nye mad-tendens vil glæde singler, der ikke gider lave mad

►Læs ogsåDerfor er dette nye øko-supermarked som skabt for singler

 

[adrotate block=”1″]

 

Share this:

About the Author

Pia LoulouIndehaver og stifter af SingleSpot.dk og forfatter til bogen "Den dag jeg stoppede med at græde over mænd" samt medforfatter til bogen "Elsker mig for evigt - 12 hemmeligheder til et lykkeligt liv som single" Single gennem ca. 10 år.

View all posts by Pia Loulou