Singlemad-klumme: Disse boller gider du godt bage “bare” til dig selv

Singlemad-klumme: Disse boller gider du godt bage “bare” til dig selv

Virker det som et stort projekt at bage boller “bare” til dig selv? Det behøver det ikke være med disse “single-boller”.

 

Jeg har i hvert fald altid tænkt, at det var for besværligt at bage boller til mig selv, indtil jeg opdagede disse virkelig nemme boller og ved en tilfældighed forsøgte mig med at fryse denne dej ned, som du får opskriften på herunder. Jeg vidste ikke, om det var muligt at fryse dejen ned, men det viste sig, at det nærmest gjorde bollerne bedre.

 

Samtidig er denne opskrift på såkaldte koldthævede boller, så du behøver ikke have fingrene i dejen for at ælte, du kan bare røre med en grydeske, hæve natten over og sætte dej-klumper på bagepladen med en ske. Nul dejfingre!

 

Singler bør have en miniovn

Hvis du har en miniovn – som jeg synes alle singler egentlig burde have, så man ikke behøver varme en hel stor familieovn op hver gang, man skal lave et måltid til sig selv – så er de nærmest hurtigere og billigere at lave end at køre til bageren.

 

Det behøver ikke at være besværligt at forkæle sig selv, men lad være med at bage for mange af gangen – en dag spiste jeg 5 boller – så godt smager de!

 

Her kommer opskriften på de perfekte singleboller (ca. 9 stk.):

  • ½ l koldt vand
  • 1/4 pk gær
  • 1-2 tsk salt
  • 1 spsk flydende honning eller alm. sukker, hvis du ikke har honning
  • 4 dl hvedemel
  • 2 dl speltmel (kan udskiftes med alm. hvedemel)
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl hørfrø
  • 1 dl solsikkefrø (du kan også bruge andre frø eller kerne f.eks. græskarkerner)

 

Rør gæren ud i vandet, til det er opløst. Tilsæt salt og honning og rør rundt. Kom resten af ingredienserne i lidt efter lidt og rør rundt i mellemtiden.

 

Dejen skal være ret klistret, når du sætter den ind i køleskabet natten over eller minimum 6 timer. Dæk med et viskestykke eller film. Når det er tid til at bage bollerne, tager du en ske og lægger dejklatter på en bageplade med bagepapir.

 

Du kan f.eks. bage 4 boller og gemme resten af dejen i køleskabet til dagen efter, eller du kan komme resten af dejen i en plastbeholder og putte den i fryseren og tage den op, aftenen inden du vil bage resten af bollerne. Det er ligeså nemt som at tage frosne fabriksrundstykker op og varme dem.

 

Bollerne bages ved 200 grader i ca. 20 minutter, til de er lækkert lysebrune og lyder hule, når du banker let på dem med en kniv.

 

Bollerne er inspireret af denne opskrift fra Emily Salomons blog, hvor du også kan læse tips til at gøre bollerne lidt grovere, hvis du foretrækker det.

 

Om singlemad-klummen: 

I den ugentlige singlemadklumme sætter jeg fokus på NEM mad til singler. Som du kan læse i singlemad-klummen fra sidste uge, så laver jeg stort set kun mad til mig selv 2 gange om ugen, og resten af tiden spiser jeg færdig mad fra f.eks. kantinen på mit kontor eller fra supermarkedet eller den lokale sushi-pusher.

 

Når jeg laver mad til mig selv, skal det udover at være forholdsvis sundt også være NEMT – jeg gider ikke noget hakkeri og den slags, så jeg er fan af frosne grøntsager og færdigsnittede grøntsagspakker, som mange supermarkeder har efterhånden.

 

Har du ideer til supernemme singleretter, hører jeg gerne fra dig! Send en mail til pia@singlespot.dk eller skriv via SingleSpot.dks facebookside.

 

[adrotate group=”8″]

 

Læs også: Ny singlemad-klumme: Sådan nøjes du med at lave mad 1-2 gange om ugen

Læs også: SingleMad: Derfor er disse 3 salatbarer guf-guf for singler

 

[adrotate block=”1″]

Share this:

About the Author

Pia LoulouIndehaver og stifter af SingleSpot.dk og forfatter til bogen "Den dag jeg stoppede med at græde over mænd" samt medforfatter til bogen "Elsker mig for evigt - 12 hemmeligheder til et lykkeligt liv som single" Single gennem ca. 10 år.

View all posts by Pia Loulou