Happy Single Life: Disse 5 vaner har alle lykkelige singler til fælles

Happy Single Life: Disse 5 vaner har alle lykkelige singler til fælles

For nogle er det at være single og at være lykkelig en stor selvmodsigelse, for kan man være lykkelig, når man er single?

 

Ikke hele tiden, men bare fordi du har en kæreste, er du jo heller ikke lykkelig hele tiden. Der er fordele og ulemper ved begge dele, men der er nogle ting, du selv kan gøre for at blive gladere, når du er single, så dit liv og din lykke ikke afhænger af, om du er i et parforhold eller ej.

 

Følelsen af at gå og være forkert, fordi du ikke har en kæreste og måske har lidt svært ved at finde en, er virkelig belastende – jeg har selv været der, hvor jeg var virkelig nedtrykt over ikke at have en kæreste. Lige indtil den dag jeg fik nok.  Er det ikke – når du tænker efter – virkelig nederen at lade noget, du ikke har, ødelægge alt det, du trods alt har i dit liv?

 

Har interviewet singlekvinder

Det var i hvert fald sådan, jeg begyndte at tænke og jo mere, jeg er begyndt at sætte pris på de muligheder livet som single giver, des flere skønne ting er der dukket op, og des bedre har jeg fået det med leve alene.

 

Det har bl.a. resulteret i, at jeg har været med til at skrive bogen “Elsker mig for evigt – 12 hemmeligheder til et lykkelig liv som single”.

 

I den har vi bl.a. interviewet singlekvinder i forskellige stadier af deres liv, som på en eller anden måde har fundet fred med at være single og har fundet ud af at være glade uden en mand. Ikke at de aldrig ønsker sig at finde en kæreste, men det er ikke en nødvendighed for, at de kan have det godt.

 

Ud fra disse interviews har jeg lavet denne liste over, hvilke vaner og opfattelser disse singlekvinder har til fælles og som gør, at de har fundet ro med deres liv som singler.

 

 

1. De venter ikke på, at der kommer nogen og redder dem

Når mange singler går rundt og er kede af, at de ikke har en kæreste, er det i mange tilfælde fordi de tror, at alting bliver meget bedre, når de får en kæreste, og at alt det dårlige – ensomheden, utrygheden, længslen efter tosomhed – forsvinder, når bare de kommer i et fast parforhold.

 

Fælles for kvinderne i bogen er, at de vælger at få det bedste ud af deres situation. Jo, nogle af dem vil gerne have børn, jo, det kan være træls og kedeligt at bo alene, men de arbejder alle aktivt på at gøre livet så skønt for dem selv som muligt, selv om de ikke har alt det, de drømmer om.

 

De ser ikke en kæreste som en livsnødvendighed for at have det godt, men snarere som noget ekstra lækkert, de håber at kunne strø ud over deres liv på et tidspunkt.

 

 

2. De kan lide deres eget selskab

Noget af det, alle kvinderne i bogen nævner er, at de nyder alenetid. De fleste elsker også at være sociale, men tiden alene, hvor de bare kan tænke og være helt sig selv, er også vigtig.

 

Ingen af dem føler, at alenetid er spildt tid, ingen af dem har behov for hele tiden at have planer. De vælger de ting, de gerne vil, og sørger for at have tid alene.

 

3. Tager selv ansvar for at have et socialt liv

Som single kan det være svært at få det sociale liv til at føles helt velfungerende, hvis alle de andre i omgangskredsen har mand og børn.

 

Derfor har kvinderne i bogen gjort sig klart, at de enten må gå mere ud til f.eks. singlefester eller lignende for at møde nye mennesker eller sørge for at have en omgangskreds, hvor der er andre, som gerne vil de samme ting og ikke udelukkende snakker om babyer, børn og mand.

 

4. De gør ting, der gør dem glade

Det lyder måske oplagt, at man skal gøre ting, der gør en glad, men det kan være svært at huske, hvis man er så fokuseret på at få en kæreste, at man glemmer alt andet omkring sig.

 

Savnet af en kæreste kan være så altopslugende, at du glemmer dig selv, og hvis du tror, at alting bliver bedre med en kæreste i dit liv, glemmer du at fokusere på, hvad der kan gøre dit liv bedre lige nu. Du lever i fremtiden.

 

Kvinderne i bogen har alle fundet noget, de er passionerede omkring – noget de elsker at lave eller gøre, og de er klar over, at det er vigtigt at fortsætte med at gøre det – også når de møder en mand.

 

5. De giver ikke andre skylden for deres ulykke

De færreste har et liv, hvor alt går lige efter planen og aldrig oplever ulykke eller andre smertefulde ting, men hvis du giver andre skylden for din smerte, bliver du et viljeløst offer, hvilket kan resultere i bitterhed mod omgivelserne.

 

Kvinderne i bogen har det til fælles, at de ikke føler, at de er ofre for livets omstændigheder, de føler ikke, at de har trukket det korte strå i livets lotteri, men tager ansvar for at lave ændringer, hvis de føler, at der er noget, der ikke fungerer.

 

Hvis du vil vide mere om, hvordan du bliver glad(ere) for at være single, kan du f.eks. læse min bog ” Elsker mig for evigt – 12 hemmeligheder til et lykkeligt liv som single”.

 

Du kan også læse et af interviewene fra bogen gratis – det er Katrine Berling, der fortæller om, hvordan hun fandt fred med at være single her.

 

[adrotate group=”8″]

 

Læs også: Katrine Berling: “Lige der fandt jeg (endelig) fred med at være single”

►Læs ogsåKom ud! Her er 5 løsninger på dette belastende single-problem

 

[adrotate block=”1″]

Share this:

About the Author

Pia LoulouIndehaver og stifter af SingleSpot.dk og forfatter til bogen "Den dag jeg stoppede med at græde over mænd" samt medforfatter til bogen "Elsker mig for evigt - 12 hemmeligheder til et lykkeligt liv som single" Single gennem ca. 10 år.

View all posts by Pia Loulou