Katrine Berling: Lad os date mere som disse frie unge mennesker

Katrine Berling: Lad os date mere som disse frie unge mennesker

Du vil så gerne have en kæreste. En, der kender dig, og en, du kan tale med om alt. En, som åbner sig for dig, og som ved alt om dig og omvendt. Dine tanker tager tit vejen forbi fantasien om, hvor dejligt alting bliver, når du finder HAM.

 

Står der så endelig en sød og dejlig mand foran dig, er det fristende hurtigst muligt at få afklaret, om I er kærester, så I kan komme til det, det hele handler om: Forholdet, hvor I deler alt med hinanden og kender hinanden ud og ind.

 

Ifølge sexolog Katrine Berling er det især kvinder, der har denne trang til “instant relationships”, som den amerikanske ekspert David Wygant kalder det, og som frit oversat til dansk betyder noget i retning af “øjeblikkeligt forhold” eller “hurtigt forhold”. Ligesom vi kender det fra “instant” kaffe – altså kaffe der er klar med det samme – her handler det  bare om at få et fikst og færdigt forhold op og stå. Hurtigt!

 

“Mange mænd dater bare stille og roligt og ser, hvad der sker, mens mange kvinder har en trang til at få defineret, hvad der sker, og om det ikke snart kan kaldes et forhold,” fortæller Katrine Berling, der også har mærket den trang hos sig selv.

 

Se på dating som venskaber

Ifølge hende er det dog ikke smart at prøve at forcere tingene og få forholdet til at udvikle sig hurtigere, end det føles naturligt. Hun sammenligner det med at møde nye venner.

 

“Vi har jo ikke travlt med at spørge nye bekendtskaber, om de vil være venner. Venskaber udvikler sig for det meste stille og roligt, og der er ikke den samme trang til at få defineret, om man er venner eller ej. Når det drejer sig om et parforhold, har mange af os det med at ville fremtvinge og fremskynde følelser for et menneske, vi kun har mødt få gange, fordi vi så gerne vil have en kæreste og den tryghed, vi automatisk tror følger med, når man er kærester,” mener hun.

 

Vent med kærestesnakken – og sex!

Ifølge Katrine Berling kan det derfor være en god ide at vente med at tage kærestesnakken – og med at have sex – til I kender hinanden lidt bedre.

 

“Det handler ikke om at være snerpet eller gammeldags, men det er ligesom dengang, vi var teenagere, hvor vi ikke havde haft sex før, og vi lå og kyssede i rigtig lang tid og tog på hinanden uden på tøjet og mærkede energien uden at “gå hele vejen”. Det er der ikke nogen, der gør mere, men kan du huske, hvor spændende det var?” spørger hun.

 

I stedet mener hun, at vi går alt for hurtigt efter de store følelser hele tiden i stedet for at trække spændingen lidt ud og give følelserne mulighed for at følge med.

 

Bliver det et dating-spil?

Måske synes du, at det mærkeligt, at skulle holde sig tilbage, hvis begge parter har lyst til at have sex, og måske lyder det beregnende og som et spil?

 

“Det handler om at være smart. De lange snakke og nysgerrigheden, vi har på hinanden, før vi har været i seng sammen, ændrer sig efter sex. Hvorfor skal det gå så hurtigt?,” siger Katrine Berling.

 

Ifølge hende kan nogle kvinder godt føle sig lidt presset til at have sex tidligt i et nyt bekendtskab, fordi de er bange for, at manden ellers finder sex et andet sted.

 

“Det ændrer ikke noget, at du går i seng med ham. Hvis han gerne vil i seng med en anden, så GÅR han i seng med en anden – det kan du ikke forhindre. Nogle kvinder tror også, at de bare skal bare vise ham, at de er gode i sengen, så bliver han der, men sådan hænger verden ikke sammen. En mand bliver ikke forelsket i dig, fordi du er en stjerne på et lagen,” siger hun.

 

Selv er hun af samme grund gået over til at “slowdate”, når hun møder en mand, hun er virkelig interesseret i. Læs mere om det i artiklen her: ►► Sexolog Katrine Berling: Derfor “slowdater” jeg disse mænd.

 

Du kan også læse om, hvordan hun fandt fred med at være single i artiklen: ►► Katrine Berling: “Lige der fandt jeg (endelig) fred med at være single”

 

►►Læs også mere om sexolog Katrine Berling på hendes hjemmeside her.

 

[adrotate group=”8″]

 

►►Læs også: Dating-coach: Derfor skal du tænke på dating som et puslespil ❤

►►Læs også: Retro-dating: Nu er kontaktannoncerne tilbage!

 

[adrotate block=”1″]

Share this:

About the Author

Pia LoulouIndehaver og stifter af SingleSpot.dk og forfatter til bogen "Den dag jeg stoppede med at græde over mænd" samt medforfatter til bogen "Elsker mig for evigt - 12 hemmeligheder til et lykkeligt liv som single" Single gennem ca. 10 år.

View all posts by Pia Loulou