Læserhistorie: Jeg “skiftede farve” efter mændene i mit liv

Læserhistorie: Jeg “skiftede farve” efter mændene i mit liv

Hvilken farve har du når lyset er slukket? Det spørgsmål har 42-årige Trine Søgaard haft svært ved at svare på i mange år, for som hun selv siger, så er hun en kamæleon – hun har haft en tendens til at skifte farve efter omgivelserne og de mænd, hun har i sit liv for at passe ind, og derfor står hun i dag med en gæld og flere forliste forhold bag sig.

 

Trine Søgaard.

Trine Søgaard begynder snart på et forløb for singlekvinder hos RecreateYou. Foto: Katrine Klostergaard Norland

Trine Søgaard begynder til april i et forløb for singlekvinder med coach Marie-Louise Bregendahl fra RecreateYou. Et forløb, som vi tidligere har skrevet om her. Og hun har sagt ja til, at vi her på SingleSpot.dk må følge hendes rejse. Du vil derfor i den kommende tid kunne læse Trines Søgaards egne beskrivelser af forløbet.

 

Find din egen “farve” som single

Forløbet er for singlekvinder, der ligesom Trine Søgaard trænger til at lære sig selv lidt bedre at kende, inden de igen finder ind i et parforhold. For hende handler det især om at finde sin egen “farve”.

 

“Noget af det dejlige ved at være i et forhold er jo, at man smelter sammen, men man skal jo stadig vide, hvilken “farve” man selv har. At jeg ikke ved det og ikke har lært at passe på mig selv i processen har gradvist gennem årene ført mig ud i en depression. Jeg er heldigvis på vej op igen, men det er voldsomt at stå der, hvor man oplever, at man gør så meget for at passe ind i andres liv, at man glemmer, hvem man selv er – at man ikke længere ved, hvilken farve man har, når der ikke er nogen til at bestemme det,” fortæller Trine Søgaard.

 

Skilsmisse og usunde forhold

Efter at have været gift med sine børns far i et udmærket ægteskab, bliver de to af flere grunde skilt. De to drenge, der er hhv. 12 og 14 år, bor halvdelen af tiden hos hende og halvdelen af tiden hos deres far. Det er der ikke nogen problemer i. Det er først, da Trine Søgaard efter skilsmissen igen forelsker sig i en mand, at hun for alvor oplever, at hun investerer for meget af sig selv for hurtigt i et forhold.

 

“Jeg mødte en mand, som jeg blev meget forelsket i, og vi var kærester i over et år og vi flyttede sammen. Jeg købte et hus, hvor vi kunne være , både mine børn og hans børn, og da vi havde boet sammen i tre måneder, fandt han en anden og flyttede ud igen, og så stod jeg med huset og var rimelig smadret både økonomisk og mentalt,” fortæller Trine Søgaard.

 

Parforhold under pres

Efter kort tid finder hun en ny kæreste, sælger huset og flytter sammen med ham. Selv om hun prøver at holde følelsesmæssig afstand til denne mand, fordi hun ikke orker at komme galt af sted endnu engang, ender det alligevel med, at hun overskrider nogle af sine egne grænser, fordi han ellers truer med, at deres forhold skal slutte.

 

“Min såkaldte strategi endte med at give bagslag. Jeg endte i et forhold, hvor jeg gik alt for meget på kompromis med mine inderste følelser og min natur,” forklarer hun.

 

Det endte med, at hun forelskede sig i en anden mand, og at hun forlod ham, hun boede sammen med.

 

Har ikke lært at elske sig selv

Den nye mand havde til gengæld svært ved at holde, hvad han lovede, så heller ikke det forhold holdt særlig længe.

 

“Hele kernen i det her er jo, at jeg aldrig har lært at elske mig selv og måske især at sætte grænser. I mange situationer er jeg meget modig, men når det kommer til egenkærlighed, og hvordan lader man være med at blive revet op med rod, når man er i et forhold, har jeg aldrig lært det, så hvis jeg nogensinde skal være i et vellykket og sundt parforhold igen, kræver det, at jeg får noget ballast, så jeg ikke smider 150 procent af mig selv i det, men får afstemt det bedre,” mener Trine Søgaard.

 

Kærlighed gav stor gæld

Udover de psykiske konsekvenser har hendes kærlighedsliv også haft den konsekvens, at hun i dag sidder i gæld, fordi hun i den periode bl.a. fik købt og solgt sine boliger hurtigt og uden at gøre sig de nødvendige forberedelser. Samtidig er hun selvstændig grafiker, og dermed tabte hun også en del indtjening, mens hendes depression var værst.

 

“At have gæld trækker spor i andre dele af ens liv. Jeg har en dejligt hjem nu, og der er kommet mere ro på, men jeg kan se, at der er mønster i forhold til, at jeg får investeret for meget og glemmer, at der skal være noget ligeværdighed i det og glemmer at koble fornuften på, når jeg går ind i et forhold. Både økonomisk, men også følelsesmæssigt, og hvis jeg ikke får kigget ordentligt på det, vil fejlene blive ved med at gentage sig med en ny mand,” mener hun.

 

Blogger om forløbet

Du kan glæde dig til følge Trines fremskridt, når hun fremover vil blogge om sit forløb hos RecreateYou her på SingleSpot.dk og også på sin egen blog detsagdehun.blogspot.dk.

 

“Jeg er ikke bange for at skrive om, hvis jeg f.eks. har en krise eller synes, der er plads til udvikling, og jeg skriver for mig selv og til mig selv, men det glæder mig, at der er nogen, der læser det og måske henter trøst og inspiration i det, jeg skriver. Sådan som alt er skruet sammen i dag f.eks. i dameblade, på Facebook og Instagram, hvor det ikke kan blive pænt og overskudsagtigt nok, synes jeg, det er en befrielse, når nogen tør sige, at noget er svært og hårdt,” siger hun.

 

►►Læs artiklen om det forløb for singlekvinder, som Trine Søgaard går i gang med til april her.

 

[adrotate group=”8″]

 

Læs også: Find dig selv – før du finder en kæreste

►Læs ogsåEr du fri & fantastisk eller ensom & enlig…?

 

[adrotate block=”1″]

Share this:

About the Author

Pia LoulouIndehaver og stifter af SingleSpot.dk og forfatter til bogen "Den dag jeg stoppede med at græde over mænd" samt medforfatter til bogen "Elsker mig for evigt - 12 hemmeligheder til et lykkeligt liv som single" Single gennem ca. 10 år.

View all posts by Pia Loulou