Overvejer du det også? Disse 3 kendte danske kvinder blev “mor uden far”

Overvejer du det også? Disse 3 kendte danske kvinder blev “mor uden far”

At få et barn alene med donorsæd er ikke drømmen for særlig mange kvinder. At vælge livet som singlemor til et donorbarn er for de fleste kvinder plan B, viste en undersøgelse fra Rigshospitalet sidste år.

 

Kernefamilien er nemlig drømmen for langt de fleste kvinder, der vælger den løsning som en sidste udvej til at få ønskebarnet, inden de bliver for gamle.

 

Modig at stå frem som singlemor

Det har den også været for disse 3 kendte kvinder, der nu alle glæder sig over at have valgt plan B, selv om det for den ene, var et meget pludseligt valg, og der kom tvillinger ud af det.

 

Jeg synes, de fortjener stor ros for at fortælle deres historier. Selv om det bliver mere almindeligt at vælge at blive singlemor med donorsæd, så er der stadig mange fordomme og folk, der dømmer selvvalgte solomødre som egoistiske.

 

Så går du og overvejer at blive selvvalgt singlemor til et donorbarn, kan du måske finde inspiration, trøst eller støtte i at læse disse 3 kendte kvinders historier.

 

3 kendte kvinder, der er singlemødre til donorbørn

1. Mia Lyhne

Egentlig var det meningen, at skuespillerinden Mia Lyhne skulle have et barn med sin daværende kæreste. De havde prøvet længe, og nu var de blevet enige om, at de skulle prøve insemination. Aftenen inden, valgte hendes kæreste dog at springe fra, og derfor tog Mia Lyhne en hurtig beslutning om at vælge en anonym sæddoner og dermed blive solomor. Til tvillinger.

 

I et interview med Alt for Damerne fortæller hun, at hun inderst inde synes, at kernefamilien er det mest passende for børn, men at det bare ikke var sådan, det blev for hende. Hun boede, da interviewet blev lavet, i et bofællesskab, hvor hun har mange mennesker tæt på, som kan hjælpe.

 

Læs hele interviewet med Mia Lyhne om at blive solomor her.

 

2. Camille Jones

Sangerinden Camille Jones fortalte for nylig, at hun for halvandet år siden blev mor til et barn, som var blevet til ved hjælp af donorsæd.

 

Hun har ligesom de fleste andre kvinder, der vælger at blive singlemødre ved hjælp af en donor, også drømt om en kernefamilie, men samtidig ser hun det som en fordel, at hun kun skal blive enig med sig selv, om de mange valg man skal træffe som forældre.

 

I en artikel på bt.dk fortæller hun om, hvordan frygtede at blive ensom, når nu hun kun var sig selv og skulle tage sig af et lille barn, men hun mener, at hun har fået ro på – hun havde alligevel prøvet mange ting i sin karriere som sangerinde, så nu er det fint at tage den med ro derhjemme.

 

Læs hele artiklen om, hvordan Camille Jones blev solomor med et donorbarn her.

 

3. Laura Bro

I 2013 blev skuespillerinden Laura Bro mor til en lille søn ved hjælp af donorsæd. Laura Bro siger i et interview med Eb.dk, at da hun kort efter bruddet med sin kæreste gennem ca. 5 år stod – som næsten 40-årig – og gerne vil have et barn, var det en oplagt beslutning at få det alene.

 

Hvis hun først skulle møde en ny mand, lære ham at kende og blive enige om at få et barn, risikerede hun at blive 43 år, før hun kunne gå i gang med at blive gravid, og uret tikkede.

 

I interviewet fortæller hun også, at det nok ikke er særlig nemt at finde en mand, når man har tatoveret i panden, at man gerne vil være mor SNART, ligesom hun ikke havde lyst til bare at tage en eller anden mere eller mindre tilfældig mand og blive gravid med ham.

 

Læs hele interviewet med Laura Bro om at blive singlemor her.

 

►►Vil du have mere information om livet som singlemor, kan du også besøge SelvvalgtSinglemor.dk.

 

[adrotate group=”8″]

 

Læs også: Guide: Disse 5 kirker har arrangementer for singler og singleforældre

►Læs ogsåKatrine Berling: “Lige der fandt jeg (endelig) fred med at være single”

 

[adrotate block=”1″]

Share this:

About the Author

Pia LoulouIndehaver og stifter af SingleSpot.dk og forfatter til bogen "Den dag jeg stoppede med at græde over mænd" samt medforfatter til bogen "Elsker mig for evigt - 12 hemmeligheder til et lykkeligt liv som single" Single gennem ca. 10 år.

View all posts by Pia Loulou