Derfor gør ►►disse 3 bøger◄◄ dig mere interessant

Derfor gør ►►disse 3 bøger◄◄ dig mere interessant

Klumme: Mange synes, det er sexet, hvis deres date læser bøger, men har flertallet altid ret? Og hvilke bøger “BØR” du så læse for at være mest sexet?

 

En pressemeddelelse fra ejerne af datingsiden PartnerMedNiveau.dk, som jeg modtog i dag med overskriften “Sexede bøger hjælper Datinglykken”, handler om, hvor tiltrækkende en potentiel date vil finde dig, hvis du læser bøger. En undersøgelse viser ifølge pressemeddelelsen, at 60 % procent af de adspurgte singler foretrækker en date, der kan lide at læse.

 

20 % af mændene synes specielt, at kvinder, der læser erotisk litteratur, er interessante, mens 19 % af kvinderne foretrækker mænd, der læser krimier. Vinklen på pressemeddelelsen er, at hvis du læser bøger, har du større chance for at finde “kærligheden”.

 

Ligegyldig hvad andre singler foretrækker

Jeg ved ikke rigtig, hvad man som kærestesøgende single får ud af disse undersøgelser, som datingsiderne spytter ud hele tiden. Får man noget ud af at vide, hvad alle andre foretrækker? Og er det interessant, bare fordi der er mange, der foretrækker det?

 

Eller skal man i virkeligheden mere bruge undersøgelser som denne til at gøre noget helt andet en flertallet, fordi man ikke gider ligne alle de andre, der skriver, at de er vilde med “Fifty Shades of Grey” eller Jussi Adler-Olsens krimier?

 

Taler til en bestemt type singler

Masser af mennesker tilbringer også store dele af deres liv foran flimmerkassen, men derfor behøver det vel ikke være interessant?

 

Jeg synes, at denne type undersøgelser på en aller anden måde er lidt fordømmende. Læser man ikke mange bøger, får man sådan en fornemmelse af, at man “burde” gøre det – ellers er man ikke med i “klubben” af interessante mennesker.

 

Men “burde” er et af de mest belastende begreber. Ingen “bør” vel gøre noget, de ikke har lyst til. Hvis du ikke allerede læser bøger i forvejen, er det vel fordi du ikke har lyst nok til det? Hvis du virkelig brændende elskede bøger, ville du nok finde tiden til det, ikke?

 

For singler med niveau

Følelsen af at “burde” læse flere bøger er med til at skabe et billede af, at man er forkert, hvis man ikke gør det. Ligesom hvis du føler, at du “burde” spise sundere eller motionere – det giver dårlig energi at føle, at man “burde” gøre noget bestemt for at være “rigtig” og have det godt med sig selv.

 

Undersøgelsen er jo naturligvis en del af den måde, DatingMedNiveau.dk brander sig på. Med denne undersøgelse taler sitet til de singler, der synes, at læsning er godt og klogt, og sitet henvender sig jo til folk, hvis selvbillede i forvejen bærer præg af, at de ser sig selv som mennesker med et højt niveau.

 

Hvis du hellere vil være klogere på, hvad du selv godt kan lide og ikke bare hovedløst vil følge, hvad flertallet synes er interessant, så foreslår jeg – uden at sige, at du burde – at du tager fat på selvhjælpsbøger.

 

Selv om en undersøgelse sandsynligvis vil vise, at “mange” synes, selvudviklingsbøger er banale og kiksede, så har jeg haft VIRKELIG STOR glæde af at læse dem. Sandsynligheden for, at de vil få dig til at synes, at du selv er mere interessant, er også VIRKELIG STOR.

 

Disse tre selvhjælpsbøger anbefaler jeg til singler

1. Jeg har selv været med til at skrive en selvhjælpsbog  til singler, der hedder “Elsker mig for evigt – 12 hemmeligheder til et lykkeligt liv som single”. Den er skrevet sammen med psykolog Mette Holm, og det er den bog, jeg ville ønske, jeg havde haft, da jeg selv gik og rodede med, hvad jeg “burde” gøre og ikke vidste, hvad jeg selv mest havde lyst til i mit liv.

 

2. Mine varmeste anbefalinger går også til “Hvad vil du virkelig?” af Sofia Manning og Mie Madsen. Fantastisk bog om at vælge anderledes og give slip på andres forventninger til, hvad du “burde” gøre med dit liv.

 

3. Derudover havde jeg stor glæde af at læse “Elsk dig selv og bliv elsket” af Joan Ørting. Den stopper den trang, mange af os har til at banke os selv oven i hovedet med, hvordan vi “burde” se ud eller opføre os.

 

[adrotate group=”8″]

 

Læs også: Ny singlemad-klumme: Sådan nøjes du med at lave mad 1-2 gange om ugen

Læs også: SingleMad: Derfor er disse 3 salatbarer guf-guf for singler

 

[adrotate block=”1″]

Share this:

About the Author

Pia LoulouIndehaver og stifter af SingleSpot.dk og forfatter til bogen "Den dag jeg stoppede med at græde over mænd" samt medforfatter til bogen "Elsker mig for evigt - 12 hemmeligheder til et lykkeligt liv som single" Single gennem ca. 10 år.

View all posts by Pia Loulou