Singlemad-klumme: Lad os få flere helt små pakker, tak!

Singlemad-klumme: Lad os få flere helt små pakker, tak!

I lørdags var jeg ved bageren og faldt over noget, jeg som single egentlig savner, og som jeg ikke kan se nogen grund til, at supermarkederne ikke sælger.

 

Hos bageren havde de små portionspakker med rejeost og andre smøreoste, almindelig ost i små pakker, smør og andre madvarer, som mange af os singler måske ikke spiser så ofte, men gerne vil have engang imellem.

 

I supermarkedet kan du f.eks. købe rejeost i store bægre, men hvis det bare er til et enkelt rundstykke i weekenden, og du ikke spiser det til hverdag, så ender du med at smide resten ud efter et stykke tid.

 

Singlemad i små pakker

Der er mange andre madvarer, som jeg tænker, man med fordel kunne sælge i supermarkedet i helt små pakker og som allerede findes, og som bliver serveret, når du spiser morgenmad på et hotel. F.eks.:

 

  • Remoulade, ketchup, dressing mm.
  • Syltetøj
  • Smør
  • Honning/nutella/peanutbutter mm.

 

De store tuber og glas med disse madvarer kommer – når man bor alene – nemt til at ligge eller stå længe i køleskabet, og jeg bliver let i tvivl om, hvor længe de kan holde sig.

 

Her ville jeg hellere have små portionspakker, og de forhindrer også, at jeg kommer til at spise for meget. F.eks. kan jeg ikke have et glas nutella stående uden, at det på magisk vis er tomt efter kort tid. Måske fordamper nutella, når det står i skabet? Det er min teori…

 

Andre madvarer i små portioner

Nogle af de madvarer jeg allerede køber i mindre pakker er f.eks. mælk, hvor man kan få halvliters og kvartliters kartoner, men også yoghurt, som jeg kun sjældent spiser til hverdag, køber jeg i helt små portionsbægre i weekenden.

 

Og hvad med f.eks. at sælge et par enkelte skiver rugbrød eller toastbrød i stedet for de enorme pakker, man bliver nødt til at købe nu? På den måde er det frisk, når man skal bruge det…

 

Jeg ved godt, at der sikkert er nogle problemer med indpakningen og der måske kommer mere affald, men altså hvis man smider et stort halvfyldt bæger med rejeost ud, er det vel mere et problem, end den ekstra emballage små pakker giver – forestiller jeg mig.

 

Er små pakker dyrere?

Der er også noget med prisen. En lille portionspakke med rejeost kostede 5 kr. ved bageren. Det er jo ret meget for sådan en lille smule rejeost, det kan jeg godt se. Men køber du et stort bæger og smider det meste ud, bliver det nok det samme i længden.

 

For mit eget vedkommende vil jeg hellere betale mere for mindre, end ende med at smide en hel masse ud, og det tænker jeg, at vi ser mere af i fremtiden.

 

Om singlemad-klummen

I min ugentlige klumme om singlemad sætter jeg fokus på de udfordringer, mange singler – inklusive mig selv – har med at få lavet sund og nærende mad, når man bor alene.

 

I klummen lufter jeg tanker og ideer om singlemad, ligesom jeg af og til kommer med supernemme opskrifter på mad til en.

 

 Læs flere klummer om single-mad her.

 

Har du kommentarer? Så skriv dem herunder, eller gå ind på SingleSpot.dks Facebook-side og diskuter.

 

[adrotate group=”8″]

 

Læs også: Singlemad-klumme: Disse boller gider du godt bage “bare” til dig selv

►Læs ogsåNy singlemad-klumme: Sådan nøjes du med at lave mad 1-2 gange om ugen

 

[adrotate block=”1″]

Share this:

About the Author

Pia LoulouIndehaver og stifter af SingleSpot.dk og forfatter til bogen "Den dag jeg stoppede med at græde over mænd" samt medforfatter til bogen "Elsker mig for evigt - 12 hemmeligheder til et lykkeligt liv som single" Single gennem ca. 10 år.

View all posts by Pia Loulou