Til singleforældrene: 4 typer legetøj der erstatter iPad’en som babysitter

Til singleforældrene: 4 typer legetøj der erstatter iPad’en som babysitter

Sponsoreret indlæg: Som singlemor eller -far kan det være ekstra fristende at sætte junior foran fjernsynet eller med en iPad foran sig, så der er fred til at få klaret andre ting, men der er et bedre alternativ.

 

Det mener Marianne Vesterager Guldager, der ejer onlinebutikken BarnetsVerden.dk, hvor hun sælger lærerigt legetøj, som stimulerer og udvikler børn i alderen 0-6 år.

 

“Mange børn bruger alt for meget tid foran en skærm, og som singleforælder har man kun to hænder, så skærmen er oplagt at bruge som babysitter, når der skal ryddes op, laves aftensmad eller bare hviles lidt ud, men der findes masser af andet legetøj, som dit barn også sagtens kan bruge alene, og som samtidig udvikler dit barn og lærer det nye kundskaber,” forklarer hun.

 

Ifølge hende er det vigtigt, at barnet øver sig på selvstændig leg, og at der ikke altid skal være en voksen tilstede, for at legen kan fungere.

 

“En god aktivitet er efter min mening en aktivitet, hvor barnet er opslugt og koncentreret og bliver stimuleret på flere forskellige områder,” siger hun.

 

Hun giver her 4 ideer til, hvilke typer legetøj du kan vælge til dit barn, hvis du gerne vil have alternativer til iPad’en. Legetøjet er til børn fra 3 år, da man ifølge Marianne Vesterager Guldager ikke kan forvente, at yngre børn kan lege selvstændigt. Legetøjet er både til drenge og piger.

 

4 typer legetøj til selvstændig leg

Magformers er magnetbrikker i forskellige former og farver, som kan samles og blive til forskellige figurer. Der er bl.a. et bilsæt og et sæt, hvor barnet kan bygge en by med indbygget lys i. Magformers stimulerer motorik, fantasi, koncentration og kognitive evner og giver mulighed for at bruge fantasien.

 

Legemad i træ fra BarnetsVerdens.dkLegemad i træ: Der er til mange timers leg, når barnet holder middagsselskaber for sine bamser eller dukker og selv laver (legetøjs)maden til dem. Som voksen kan du f.eks. lave et sjovt menukort sammen med barnet og sætte barnet til at lave de forskellige retter. Denne type leg stimulerer motorik, fantasi og evnen til at indgå i rollelege.

 

 

Modellervoks: “Leg med modellervoks er en sjov aktivitet, som både stimulerer barnets sanser, fantasi og koncentration. Det er en super aktivitet, som barnet sagtens selv kan sidde med,” siger Marianne Vesterager Guldager. Der findes f.eks. forskellige udstikkere (som til småkager), som kan bruges til at forme modellervoksen, men fri leg med modellervoks stimulerer også sanser, motorik og fantasi og koncentration.

 

 

Puslespil: At samle et puslespil er også en aktivitet, som mange børn kan lide at sidde og nørkle med. Børn med en stor koncentrationsevne kan sidde i lang tid og lave forskellige puslespil. At samle puslespil stimulerer motorik, kognitive evner og koncentrationen.

 

►►Find mere legetøj til selvstændig leg på BarnetsVerden.dk.

 

[adrotate group=”8″]

 

►►Læs også: Guide: Disse 5 kirker har arrangementer for singler og singleforældre

►►Læs også: Klumme: Her er fremtidens boliger for singler og single-forældre

 

[adrotate block=”1″]

Share this:

About the Author

Pia LoulouIndehaver og stifter af SingleSpot.dk og forfatter til bogen "Den dag jeg stoppede med at græde over mænd" samt medforfatter til bogen "Elsker mig for evigt - 12 hemmeligheder til et lykkeligt liv som single" Single gennem ca. 10 år.

View all posts by Pia Loulou