Disse 3 ting ville skilsmisse-coachen gerne have vidst efter sin egen skilsmisse

Disse 3 ting ville skilsmisse-coachen gerne have vidst efter sin egen skilsmisse

Det er ikke en katastrofe at være alene i et par dage uden at snakke med nogen.

 

Det er en af de ting, som skilsmissecoach Susanne Worm ville ønske, hun havde vidst, da hun selv blev skilt, og som du kan læse mere om herunder..

 

Bruger egne erfaringer

Skilsmissecoach Susanne WormSusanne Worm er selvstændig coach på tredje år, men har i flere år arbejdet med bl.a. coaching af mennesker, der er i tvivl om, hvorvidt de skal skilles, og mennesker, der er blevet skilt, men har svært ved at komme videre alene.

 

Hun er selv blevet skilt, og det er bl.a. erfaringerne derfra, hun bruger, når hun hjælper andre.

 

“Jeg tager udgangspunkt i konkrete historier – mine egne eller mine klienters – og det virker altid mere oprigtigt at kunne henvise til et konkret tilfælde i stedet for, at man har læst noget i en bog. Så føler dem, jeg taler med, heller ikke, at de er helt alene i verden med deres problemer. Det ønsker vi som mennesker ikke. Tit er det en lettelse for mine klienter at høre, at andre har det på nøjagtig samme måde, og at det er helt normalt at føle, som de gør,” forklarer Susanne Worm.

 

Herunder kan du læse om de 3 ting, som hun gerne selv ville have vidst, da hun blev skilt og skulle i gang med at komme videre.

 

1. Det er ikke farligt at være alene
En af de ting, Susanne Worm både selv har oplevet og oplever hos sine klienter, er, at det kan være skæmmende lige pludselig at være alene.

 

“Det er ikke så farligt at have et par dage i en weekend, hvor man ikke taler med nogen. Det er helt ok, fordi du er faktisk et hyggeligt selskab – også for dig selv! Det skal man lære at se i stedet for at gå og være bange for, at der aldrig er nogen, der ringer, eller tro, at der ikke er nogen, der kan lide dig, fordi de ikke ringer. Man bliver selv nødt til at tage initiativet i mange tilfælde,” fortæller Susanne Worm.

 

Når man er den ene halvdel af et parforhold, er der næsten hele tiden en anden, man kan lave noget sammen med, men som single, er du selv nødt til hele tiden at tage et initiativ., og tit er der heller ikke nogen, der opdager det, hvis du er ked af det.

 

“Så man skal vænne sig til selv at råbe op og f.eks. spørge en veninde, om hun vil lave noget sammen. Det er ofte et stort skridt, for mange er ikke vant til at være så udfarende og opsøgende,” fortæller Susanne Worm.

 

2. Gamle venner dukker op igen
En anden ting, som både Susanne Worm og en stor del af hendes klienter oplever, er, at gamle venner ofte dukker op igen, når et parforhold er slut.

 

“Der er et eller andet, der gør, at gamle bekendtskaber ofte dukker op igen efter en skilsmisse. Det handler ikke om, at de ikke kunne lide din tidligere partner, men et brud er på en eller anden måde et godt tidspunkt at tage gamle bekendtskaber op igen,” fortæller Susanne Worm.

 

3. Du skal lære dig selv at kende igen
Hvem er du, når du ikke er nogens kone eller kæreste? Det er et spørgsmål, mange skal i gang med at besvare efter en skilsmisse – især hvis forholdet har varet mange år.

 

“Specielt er kvinder er rigtig gode til at tilsidesætte deres egne behov i et ægteskab. Hvis der er børn, kommer børnenes behov først, så kommer mandens behov og først derefter kvindens egne behov, der ikke virker særlig vigtige. Efter en skilsmisse opdager mange, at de gennem årene er gået så meget på kompromis med sig selv, at de ikke aner, hvad de har lyst til eller føler,” forklarer hun.

 

Susanne Worm vender tilbage med flere tips til dig, der er på vej videre efter en skilsmisse, senere. Tilmeld dig nyhedsbrevet i formularen herunder, så får du besked, når der er nyt.

 

Læs mere om Susanne Worm og skilsmisse-coaching her.

 

[adrotate group=”8″]

 

Læs også: Læserhistorie: Jeg “skiftede farve” efter mændene i mit liv

Læs også: Katrine Berling: “Lige der fandt jeg (endelig) fred med at være single”

 

[adrotate block=”1″]

Share this:

About the Author

Pia LoulouIndehaver og stifter af SingleSpot.dk og forfatter til bogen "Den dag jeg stoppede med at græde over mænd" samt medforfatter til bogen "Elsker mig for evigt - 12 hemmeligheder til et lykkeligt liv som single" Single gennem ca. 10 år.

View all posts by Pia Loulou