Selvudvikling: Dagbog fra et “løgpiller-kursus” for singlekvinder

Selvudvikling: Dagbog fra et “løgpiller-kursus” for singlekvinder

Kender du det med at miste dig selv i dine forhold, eller måske løber du altid ind i de “forkerte” mænd? Det nye forløb for singlekvinder – RecreateYou, der tager fat om netop den type problemer, som mange singlekvinder bøvler med, er lige gået i gang. Forløbet er for singlekvinder, der vil genfinde sig selv, inden de finder den rette.

 

Trine deltager i RecreateYous forløb for singlekvinderEn af deltagerne er Trine Søgaard.  Hun er 42 år, skilt og har 2 børn. Efter skilsmissen har hun haft flere mislykkede forhold, der bl.a. har efterladt hende med gæld og følelsesmæssige skrammer.

 

Herunder kan du læse Trine Søgaards beretning om sine indtryk og oplevelser fra de første to dage på forløbet.  Du kan også læse et interview med hende her, som er lavet, inden hun begyndte på forløbet:  Læserhistorie: Jeg “skiftede farve” efter mændene i mit liv

 

Om forløbet for singlekvinder hos RecreateYou: På forløbet arbejder deltagerne med at lære sig selv at kende, så de i et kommende parforhold har nemmere ved at stå ved sig selv og vide, hvad de gerne vil og ikke vil. Forløbet fokuserer på helheden, og der er derfor også kostplaner og træning indbygget i forløbet, fordi kroppen og sindet hører sammen, og begge dele skal være i balance.

 

Trine Søgaard skriver:

 

Tør du skrælle løget?

Har du nogensinde stået overfor en udfordring, som du til at begynde med var helt kæphøj og skråsikker på… Piece of cake. Klart nok. No problemos… ellers havde man jo aldrig sagt ja, vel…? Det er jo ikke for sjov, at man involverer sig – prøver at udvide komfortzonen – vokse som menneske.

 

Men som eksekveringstidspunktet nærmer sig, vokser ubehaget tilsvarende, og du kan mærke, at selvom din hjerne driver kroppen fremad, så føles det som om, skelettet samtidig forsøger at bakke baglæns. Modet begynder at slå sig i tøjret, og hjernen finder på alle mulige historier om, hvorfor det vil være ok at løbe den anden vej.

 

Det var lige præcis dér, jeg var, da jeg sad i toget en meget tidlig lørdag morgen, på vej over for at deltage i et forløb hos RecreateYou.

 

Ud med gamle mønstre

Hjernen er dum nogle gange – eller også er den bare ultra snedig. For der var jo ikke noget at være bange for, og formålet var jo klart: At nå derhen, hvor man lærer at give sig selv kærlighed og omsorg, bliver i stand til at udtrykke sine inderste ønsker og drømme, få kontakt med sin intuition og slippe angsten for at fejle og ikke være god nok. (Tag det fra en der ved det – det er så hårdt aldrig at være god nok…)

 

Man er jo en idiot, hvis man ikke gerne vil det, når man rent faktisk får tilbudt både støtte, hjælp og en værktøjskasse. Finten er bare, at hvis man vil udvikle noget, så er man nødt til at afvikle noget andet. Gamle vaner, mønstre, sandheder. Og lige så befriende og livsgivende forandring kan være, lige så hårdt arbejde kan processen være.

 

En langt fra almindelig præsentation…

Jeg blev taget godt imod både af Marie-Louise Bregendahl, der ejer RecreateYou, og de andre undervisere og deltagere. Lokalet var hyggeligt, energien og stemningen var god og kærlig, så det var svært ikke at føle sig bare nogenlunde tryg. Så langt så godt – en præsentation ventede forude…

 

Alle andre steder kunne man have forventet en formel introduktion af hinanden – de sædvanlige trivialiteter og menneskets kedsommelige maskerade: Se mig, jeg har styr på tingene. Men ikke her – fordi det vi skulle fortælle om os selv på en anderledes måde. F.eks. skulle vi fortælle, hvad vi frygter allermest…

 

Skræller lagene af løget

Lad det være sagt: Jeg skammer mig ikke over mig selv, min fortid eller de valg, jeg har truffet, men når det pludselig bliver de lag, man skal ind og arbejde med helt konkret, så begynder det helt ærligt at svide en lille smule, og det var den ubetinget hårdeste og mest brutalt ærlige præsentation, jeg har givet af mig selv – nogensinde.

 

Den gode nyhed var at se og høre de andres præsentationer af dem selv. Det var både meget bevægende og beroligende, for her var endelig noget, man kunne spejle sig i. Det var savnet.

 

Så var vi ligesom igang med med at skrælle løget. Skiftevis undervisning, samtaler, og fysiske øvelser – sidstnævnte lyder mere svedigt, end det var, og handlede om at få koblet fysikken til hjernen.

 

Overbevisninger om kærlighed

Det yderste tynde lag blev pillet af: Hvad er ens overbevisninger om kærlighed? Om reaktioner og intentioner – og den store forskel. Om uro, komfortzoner og at løbe fra sine egne spøgelser og alligevel blive indhentet. Om at kende sine undskyldninger og stå ansigt til ansigt med ubehaget og frygten og stadig have viljen til at fortsætte.

 

Det er svært at beskrive, hvordan jeg havde det, da weekenden var slut. Uro, glæde, angst, men alligevel med en stensikker fornemmelse af at være på rette vej allerede efter de 2 første dage ud af 8 i alt.

 

Men en ting ved jeg: Den ærlighed og sårbarhed, jeg oplevede, den absolutte vilje til forandring fra mig selv og de andre, er den største og mest koncentrerede form for råstyrke, jeg har oplevet på et sted på en gang, og derfor erfarer jeg allerede nu (som Peer Gynt)  – at lagene udgør løget og altså også kernen.

 

Fortsættelse følger…

 

Læs mere om forløbet hos RecreateYou her.

 

►► Trine Søgaard har også sin egen blog “Det sagde hun også i går” her.

 

[adrotate group=”8″]

 

Læs også: Læserhistorie: Jeg “skiftede farve” efter mændene i mit liv

Læs også: Katrine Berling: “Lige der fandt jeg (endelig) fred med at være single”

 

[adrotate block=”1″]

Share this:

About the Author

Pia LoulouIndehaver og stifter af SingleSpot.dk og forfatter til bogen "Den dag jeg stoppede med at græde over mænd" samt medforfatter til bogen "Elsker mig for evigt - 12 hemmeligheder til et lykkeligt liv som single" Single gennem ca. 10 år.

View all posts by Pia Loulou