Ny bog: Singlemor fik kræft – sådan hjalp veninderne

Ny bog: Singlemor fik kræft – sådan hjalp veninderne

Hvordan mon det er at få kræft og være singlemor, når ens familie bor langt væk?

 

Rikke Kristine Nissen, der er forfatter til den nye bog “Min cancer klan” gjorde noget, som mange af os nok ikke ville have tænkt på eller turdet gøre: Hun bad om hjælp hos sine veninder, da katastrofen indtraf og lavede på den måde et formelt hjælpe-netværk med forskellige kompetencer.

 

Nogle af veninderne var gode til at trøste og lytte og andre var gode til organisere og få tingene gjort. I bogen beskriver hun og veninderne, hvordan de helt konkret gjorde, og hvordan det føltes at skulle bede om hjælp, når man som Rikke Kristine Nissen til hverdag ellers var ret selvkørende og tilmed havde et krævende job som direktør.

 

Kan også bruges ved skilsmisser mm.

Min cancer klan - en singlemor får kræftRikke Kristine Nissen mærkede en dag en knude i brystet, som viste sig at være brystkræft, og som singlemor til en syvårig datter kunne hun ikke se, hvordan hun skulle få hverdagen til at køre rundt med kemo-behandlinger, lægeaftaler i massevis og frygten for, at det ikke ville gå godt.

 

Hun spurgte syv veninder, om de ville hjælpe og holdt derefter en generalforsamling for at veninderne kunne møde hinanden, og de kunne aftale, hvordan det hele skulle køre, og hvem der skulle og kunne gøre hvad. Det var alt fra praktisk hjælp bl.a. med en flytning, som var planlagt, inden Rikke Kristine Nissen opdagede knuden i brystet og til hjælp med at hente datteren og trøst i svære tider.

 

I sundhedsvæsenet vakte cancer klanen, som kvinderne kaldte sig, opsigt, og en af Rikkes faste sygeplejersker var imponeret af, hvordan hun selv tog styring med det, hun kunne styre og affandt sig med det, hun ikke kunne styre.

 

Det er ikke udelukkende ved alvorlig sygdom, man kan lade sig inspirere af Rikkes målrettede tilgang – det kan også være i andre af livets kriser som f.eks. skilsmisse, at man kan gå ud og bede om hjælp fra sin omgangskreds.

 

Sammen er vi stærke

Tv-værten Cecilie Frøkjær var en af de syv kvinder i cancer klanen, og hun har skrevet forord til bogen. Hun skriver bl.a.:

 

“Vi har hinanden. Det er, hvad vi har. Midt i diagnoser, vi får, men ikke forstår rækkevidden af. I de ensomme nætter uden søvn. I erkendelsen af at vi er små. Der hjælper det at være flere. Så bliver vi nemlig større. Så enkelt er det. Det er det, denne bog handler om.”

 

Klanens motto er “Never walk alone”, og det er en enormt rørende bog at læse, for veninderne træder til, da der virkelig er brug for dem. De deles om at hjælpe, så ingen føler, at de står alene med at skulle hjælpe, og det er ok at sige fra, hvis man i en periode selv har meget om ørerne, men reglen er, at hvis man har lovet, at man gør noget, så gør man det eller sørger for, at andre tager over. Man aflyser ikke bare.

 

Selv om du ikke er syg eller i krise, er det en en rigtig god bog, hvis du kan lide at læse om andre menneskers skæbner og erfaringer, og måske kommer du som jeg også til at græde en lille smule under læsningen.

 

Det er en meget relevant bog for alle, der er singler eller bor alene, for hvor går man hen, hvis krisen rammer? De fleste ville vende sig mod familien, men der er altså andre muligheder, og vi skal huske at bruge hinanden og række ud, hvis vi har brug for hjælp.

 

Som der også står i bogen, er mange af os bange for at blande os, men hvis vi bliver spurgt, er det nemmere at vide, hvad man skal gøre.

 

►►Læs mere om bogen “Min cancer klan” her.

 

[adrotate group=”8″]

 

Læs også: Nu som lydbog: Sådan gør du det nemmere at være single

Læs også: Nu også som E-bog: Find dit livs kærlighed – og bliv mere DIG

 

[adrotate block=”1″]

Share this:

About the Author

Pia LoulouIndehaver og stifter af SingleSpot.dk og forfatter til bogen "Den dag jeg stoppede med at græde over mænd" samt medforfatter til bogen "Elsker mig for evigt - 12 hemmeligheder til et lykkeligt liv som single" Single gennem ca. 10 år.

View all posts by Pia Loulou