Sådan kommer du dig over dine “kærligheds-skuffelser”

Sådan kommer du dig over dine “kærligheds-skuffelser”

Flere vælger at leve alene. En del vælger det bestemt af lyst. Og så er der den del, der efterhånden er blevet skuffet så mange gange, at bare tanken om at starte forfra endnu engang gør ondt.

 

 

 

Marie-Louise Bregendahl fra RecreateYou.dk

Mindjuice mastercoach Marie-Louise Bregendahl, der er indehaver af RecreateYou, skriver herunder om, hvordan du kommer ind i kampen igen, hvis du oplever, at du altid bliver skuffet, når du leder efter en kæreste.

 

Hun tilbyder bl.a. et udviklingsforløb for kvinder, der ønsker en dybere forandring i deres kærlighedsliv, Det næste forløb begynder 23.-24. november 2016. Hun skriver:

 

Min erfaring fra mit udviklingsarbejde med singler er, at de uhensigtsmæssige mønstre og overbevisninger om kærlighed og parforhold tit er blevet så mange, at det kan virke uoverskueligt at begynde at trævle dem op, og så bliver det nemmere – men ikke mindre smertefuldt – at lade sig nøjes.

 

Men det er bestemt muligt at rydde op i disse mønstre og overbevisninger, så længe man tager et skridt ad gangen.

 

Hvor kommer dine tanker om relationer og parforhold fra?

Hvis du tror, du selv har fundet på dine tanker om parforhold og relationer, så tro om igen!

 

Stort set alle de tanker, du gør dig om, hvordan den perfekte kæreste og det perfekte parforhold skal – som i SKAL – se ud, er nogle du har adopteret fra mennesker – virkelige og fiktionelle – omkring dig i fortiden.

 

Måske har du som lille set Disney-film og forventer derfor som kvinde, at prinsen på den hvide hest dukker op any minute now. Eller at du som mand regner med at prinsessen vågner syngende op hver morgen med perfekt makeup og et par fugle, der kommer flyvende ind med hendes kjole.

 

Eller det kan være, du har set dine forældres gode forhold, hvor de aldrig skændtes og derfor tænker, at det er sådan, det skal være. Eller det modsatte og derfor tror, at det er sådan, det skal være.

 

Det kan også være, at du altid har hørt en af dine bedsteforældre sige, at mænd/kvinder dem kan man ikke stole på, og at du derfor aldrig rigtig tør overgive dig til at have tillid og åbne op i et parforhold.

 

Vil du være Pretty Woman?

Eller min egen personlige favorit: Pretty Woman. Manden, der viser sin kærlighed gennem gaver og fancy hotelværelser. Sådan skal en rigtig kæreste være!

 

Så stort set alle de overbevisninger, vi har, og som kører på repeat, kommer fra fortiden. Her går vi og tror, at vi er moderne nytænkende mennesker, og så kommer de fleste af vores tanker om os selv og parforhold. fra da vi var børn og på vej til at blive voksne.

 

Udfordringen er, at de overbevisninger måske var brugbare for at overleve dengang, men at de nu er blevet så outdatede, at de kun spænder ben for os.

 

Sagen med den slags overbevisninger er, at det kan være udfordrende at sætte en kæp i hjulet på dem. Som alt andet, du virkelig ønsker at genskabe i dit liv, kræver det en vis vedholdenhed og tillid. Det starter med at være nysgerrig, og at du er villig til at kigge på, hvad fakta er. Du har altid et valg. Du kan modsætte dig livet, eller du kan vælge det, som det er lige nu, lige her.

 

Afdæk din egen kærlighedshistorie

Spørg dig selv:

 

• Hvor kommer dine overbevisninger om kærlighed og parforhold fra, og hvornår opstod de? Vær helt ærlig, og forsøg at undlade at slå dig selv i hovedet, hvis du opdager noget ”dumt”. Når du slår dig selv i hovedet, kan du ikke udvikle dig!

 

• Hvad har disse overbevisninger bragt dig? Prøv, om du kan se, hvilke ting/oplevelser der går igen i de parforhold, du har været i gennem tiden. Hvilken type kæreste du altid ender med.

 

• Hvilke følelser og tanker synes du altid, du står tilbage med efter et brud? Tænk på, hvad du fortæller dig selv om bruddet – får du det til at betyde noget, der styrker dig, eller noget der gør dig svagere?

 

Få skuffelsen ud

Nu har du fået et mere eller mindre omfattende kort over, hvilke mønstre og overbevisninger du har om kærlighed. At blive bevidst om at du overhovedet har et mønster, er første skridt hen imod nye muligheder i dit liv.

 

Måske sidder du og tænker: “Av”, og det er faktisk meget godt. If you can feel it you can heal it. Det er vigtigt at få al skuffelse, smerte og bekymring ud, for hvis du virkelig kan se konsekvensen af at blive i et uhensigtsmæssigt mønster, så er det også meget nemmere for dig at bryde det. For at være motiveret til at handle anderledes, må du også kunne mærke den smerte, du gerne vil væk fra.

 

Sådan bryder du dine kærlighedsmønstre

• Spørg dig selv, hvad det på sigt vil koste dig, at du ikke gør noget anderledes i dit kærlighedsliv nu? Altså hvad det kommer til at betyde for dine drømme om fremtiden, hvis du ikke sætter en kæp i hjulet på dine mønstre nu.

 

• Hvilke fortællinger om dig selv – f.eks.: ”Jeg er ikke noget værd” – fastholder du dig selv i, hvis du fortsætter som hidtil? Her må det godt gøre lidt nas.

 

• Spørg nu dig selv, om det virkelig er sandt, at du f.eks ”ikke er noget værd”. (Svaret her skulle gerne være NEJ). Find derefter så mange referencer, du overhovedet kan, på, at det modsatte er sandt. Brug så lang tid du orker, jo flere des bedre.

 

Nu har du lavet en sprække i dine overbevisninger. Du er begyndt at fortælle din hjerne, at der er noget andet, du hellere vil være – noget nyt du vil udforske.

 

• Spørg til sidst dig selv, hvem du er, når det ikke længere er sandt, at du f.eks ikke er noget værd? Hvis du kunne være præcis den, du længes efter at være, hvilke nye muligheder ville du så få i dit liv?

 

 Derfor er det godt, at du er bange

Den eneste måde at slippe af med frygten for at gøre noget nyt er ved at gå ud og gøre det.

 

Vi mennesker vil altid føle frygt, når vi bevæger os ud i nye områder i livet. Det er ikke, som man måske skulle tro, en dårlig ting. Faktisk er det sådan, at jo mere frygt du føler, des tættere er du på noget, der er sandt for dig. Så brug din frygt som et kompas i stedet for en undskyldning for at lade dig stoppe.

 

Skrevet af Mindjuice mastercoach Marie-Louise Bregendahl – indehaver af RecreateYou – et udviklings forløb for kvinder, der ønsker en dybere forandring i deres kærlighedsliv. Næste forløb starter den 23.-24. november 2016.

 

Hvis du gerne vil vide mere om, hvordan forløbet foregår, kan du læse indlæggene herunder, hvor en af deltagerne fortæller om, hvordan hun har oplevet at gå på forløbet:

 

►►Læserhistorie: Jeg “skiftede farve” efter mændene i mit liv

►► Selvudvikling: Dagbog fra et “løgpiller-kursus” for singlekvinder

►►Dagbog: Av, dette selvudviklings-forløb er ingen feriekoloni

 

[adrotate group=”8″]

 

[adrotate block=”1″]

Share this:

About the Author

Marie-Louise BregendahlEr Mindjuice mastercoach og Indehaver af RecreateYou, hvor hun bl.a. laver forløb for kvinder, der vil rydde op i deres kærlighedsbagage, inden de møder den rigtige.

View all posts by Marie-Louise Bregendahl