Ugens tip: Giv din gamle vielsesring til kunsten

Ugens tip: Giv din gamle vielsesring til kunsten

Fraskilte fra hele landet har nu mulighed for at donere deres vielsesring til et kunstværk.

 

Projektet hedder “Lost Love”, og det går ud på at få fraskilte til at donere deres gamle vielsesringe og et budskab, som de selv skriver. Du kan også nøjes med at donere et budskab.

 

Budskaberne skal handle om kærlighed eller det at blive skilt eller om selve ringen. Ringene bliver sammen med bronze smeltet om til et anatomisk korrekt hjerte, og ideen bag udstillingen er at sætte fokus på, om der er brug for et ritual, man kan gå igennem, når man bliver skilt.

 

Hvad sker der med ringen, når man bliver skilt?

Mange fraskilte ved ikke. hvad de skal gøre med deres gamle vielsesringe – ringe, der symboliserede evighed og ubrydelige bånd, da de blev købt og nu befinder sig i et limbo, da båndet blev brudt. Ifølge folkene bag udstillingen, putter de fleste ringen i en skuffe. En enkelt fortæller, at hun efterlod den på en benzinstander og kørte sin vej.

 

Mange skilsmisser bliver også forbigået i tavshed, selv om det kan være en stor sorg at blive skilt.

 

Om at forære sin gamle vielsesring til kunstprojektet står der:

 

“Vi forestiller os, at det, at tage det valg, kan genskabe følelser og minder, som man måske ikke har lyst til at forholde sig til? Det kan også være, at det vækker noget til live, som er rart at tænke på, fordi man er afklaret med bruddet? Uanset hvad, så er det håbet, at det kan skabe en form for forløsning, en afsked kunne man også kalde det,” står der på hjemmesiden LostLove.dk, hvor du kan læse mere om projektet.

 

Der kan du også se, hvordan du kan sende din ring og dit budskab til projektet. Ringene bliver støbt ind i hjertet medio november 2016, og selv om du har sendt din ring, kan du nå at fortryde inden, da alle vielsesringe får et nummer..

 

Diskutér skilsmisse og singleliv

Hjerte-kunstværket bliver doneret til Københavns Museum, hvor det bliver bevaret for eftertiden, og hvis du er interesseret i at diskutere emnet skilsmisse og singleliv, har Politiken et debat-arrangement i København med bl.a. sognepræst Anna Mejlhede, der har skrevet bogen “Alt forladt”, der handler om at blive forladt og forlade.

 

Hun vil bl.a. tale om, hvorvidt det at være single, er en mangelfuld ikke-tilstand pr. definition.

 

►►Læs mere om kunstprojektet her.

 

[adrotate group=”8″]

 

Læs også: Sådan er du single med weekendkæreste 

Læs også: Disse 3 ting ville skilsmisse-coachen gerne have vidst efter sin egen skilsmisse

 

[adrotate block=”1″]

Share this:

About the Author

Pia LoulouIndehaver og stifter af SingleSpot.dk og forfatter til bogen "Den dag jeg stoppede med at græde over mænd" samt medforfatter til bogen "Elsker mig for evigt - 12 hemmeligheder til et lykkeligt liv som single" Single gennem ca. 10 år.

View all posts by Pia Loulou