Nyd din alenetid: Derfor skal du have mere end én “kunde” i dit liv

Nyd din alenetid: Derfor skal du have mere end én “kunde” i dit liv

I søndags skrev jeg en opdatering på Facebook om, at jeg ikke gider skrive om dating mere, og at jeg ikke gider medvirke til en syg datingkultur, hvor vi hurtigst muligt skal afprøve hinanden for at få trygheden ved et fast forhold.

 

Pointen med opslaget var, at jeg synes, vi skal blive bedre til at være alene i vores liv uden en partner, og at vi derfor bliver nødt til at have flere forskellige relationer og fællesskaber med andre mennesker, i stedet for at gøre os så afhængige af en enkelt person, som mange bliver af en kæreste.

 

Efter det opslag fik jeg en mail, hvor en mand spørger, hvorfor jeg har så meget imod parforholdet, når nu kærlighed er det vigtigste i livet.

 

Derfor skal du være god til at være alene

Jeg ved ikke, hvad meningen med livet er, og det handler ikke om, at jeg har noget imod parforholdet eller kærlighed som sådan.

 

Jeg har noget imod sådan som mange parforhold ender med at være, hvor vi kontrollerer og bestemmer over hinanden, og hvor vi er så bange for at miste, at vi holder ud og finder os i at blive behandlet dårligt.

 

Hvis du er god til at være alene og ved, at du har gode venner og et netværk og ting, du elsker at lave, vil du være mindre tilbøjelig til at ende i et lorte-forhold og mindre bange for at bryde ud af det, hvis det alligevel sker. Og det sker for rigtig mange. Læs f.eks. denne tekst, jeg har skrevet: Derfor skal du være (endnu) mere kræsen som single

 

Derfor er du et firma

Jeg tænker på det som et firma. Hvis et firma kun har en kunde, er firmaet meget sårbart, hvis den ene kunde finder en anden leverandør, eller der bliver uoverensstemmelser.

 

Firmaet risikerer at gå konkurs, og måske føler firmaet sig tvunget til at sætte priserne ned eller gå på kompromis med kvaliteten for at beholde kunden, eller direktøren bliver nødt til at fedte for kunden eller ændre firmaets opbygning, så kunden ikke går et andet sted hen.

 

Hvis et firma tværtimod har mange samarbejdspartnere og flere forskellige kunder, gør det ikke så meget, at en enkelt kunde smutter.

 

Det kan selvfølgelig være en vigtig og god kunde, som direktøren er ked af at lade gå, men direktøren er mindre tilbøjelig til at gå på kompromis for at beholde en urimelig kunde, hvis han har andre kunder og et godt netværk, hvor han kan søge opbakning.

 

Når vennerne forsvinder til kæreste-land

Det er lidt det samme, hvis din veninde f.eks. får en kæreste og ikke længere har tid til dig. Hvis et firma begynder at forsømme alle de andre kunder, fordi der netop er kommet en stor, lækker og interessant kunde i nettet, så bliver firmaet sårbart.

 

Kunderne vælger at gå andre veje, fordi de føler sig forsømte, og hvis den nye lækre kunde vælger at smutte igen, er det svigt, der er sket i mellemtiden overfor de gamle kunder nogle gange for stort til, at kunder (og veninder) vender tilbage.

 

Jeg mener ikke, at man helt skal droppe at finde en kæreste eller være i et forhold, jeg mener, at vi skal se en kæreste som noget ekstra lækkert i livet og ikke som hele livsformålet.

 

Hvad så hvis man vil have børn?

Nu vil du – dig, der er i den fødedygtige alder og har – eller gerne vil have – mand og børn – måske spørge, hvordan det skal hænge sammen. Mand og børn må vel nødvendigvis komme først?

 

Jeg mener, at du skal komme først – i hvert fald noget af tiden. Du skal prioritere dig selv og vise dine børn, at det er vigtigt at kunne være alene, at det er vigtigt at have interesser ud over familien, at du kan hygge dig på en ferie med veninderne uden dem.

 

Begynder du i alt for høj grad at være mor eller kone/kæreste, kommer du nemt til at glemme dine egne behov eller lade dem komme sidst i køen efter mandens og børnenes.

 

Du skal også flade ud

Jeg læste om en undersøgelse, som Kristelig Dagblad lavede sidste år, hvor 63 procent af mødrene svarede, at de havde to timer eller mindre om ugen til egne interesser.

 

Det, synes jeg, er skræmmende.

 

Det kan lyde egoistisk at sige, at du skal sætte dig selv før familien, for vi får altid at vide, at det at være forældre er det største i verden, og som manden i mailen: At kærlighed er det vigtigste i livet.

 

Det er sikkert rigtig dejligt at være mor, men det er også rigtig dejligt at læse en bog, være sammen med veninderne, dyrke sport, rejse, tænke, dyrke dine interesser eller bare flade ud, uden at der er nogen, der forstyrrer.

 

Desuden er kærlighed jo også mange andre ting end et parforhold.

 

Du kan ikke altid betale

Hvis vi vender tilbage til firmaet, kan man sige, at hvis du altid kun betaler regninger, og der aldrig er nogen, der betaler noget til dig – du giver og giver – så er kassen tom på et tidspunkt.

 

Ingen kan give hele tiden, og hvis du føler, at du giver hele tiden og aldrig får noget igen, kan man vel heller ikke tale om kærlighed?

 

[adrotate group=”8″]

 

►►Læs også: Dating: Derfor skal vi droppe jagten på det seriøse forhold

►►Læs også: Nu som lydbog: Sådan gør du det nemmere at være single

 

[adrotate block=”1″]

Share this:

About the Author

Pia LoulouIndehaver og stifter af SingleSpot.dk og forfatter til bogen "Den dag jeg stoppede med at græde over mænd" samt medforfatter til bogen "Elsker mig for evigt - 12 hemmeligheder til et lykkeligt liv som single" Single gennem ca. 10 år.

View all posts by Pia Loulou