Dating: Derfor skal vi droppe jagten på det seriøse forhold

Dating: Derfor skal vi droppe jagten på det seriøse forhold

“Er der slet ikke nogen seriøse herinde?” er et af de indlæg, du vil se rigtig tit, hvis du er medlem af dating- eller singlegrupper på Facebook.

 

Jeg er selv medlem af en hel del Facebook-grupper for singler, og i de grupper er et af yndlingsemnerne, hvor useriøse alle andre singler er i dagens Danmark.

 

Det går kun en vej med “kærligheden”, og det er nedad, forstår man af disse opslag. Ingen vil gøre noget for andre. Alle har nok i sig selv. Singler er selvoptagede, vil kun have sex og opmærksomhed, men ingen er klar til at give sig hen til noget “seriøst”.

 

Er det useriøst at aflyse en date?

F.eks. bliver der tit klaget i disse grupper, hvis en date har aflyst en aftale. Er det useriøst at aflyse en date? Det kan det selvfølgelig være, men det kan jo også bare være, at din date har et liv ved siden af at lede efter en kæreste?

 

Det kan være, at din date ikke ser det som hele sit livsformål at finde en kæreste og derfor prioriterer andre mennesker i sit liv end en, han/hun lige har mødt – eller aldrig har mødt.

 

Et andet anklagepunkt er, at mænd – og nogle gange kvinder – kun er ude efter sex og ikke er interesseret i et længerevarende seriøst forhold. Sådan er der selvfølgelig nogen mennesker, der er, men det kan jo også være, at han/hun ikke er interesseret i et længerevarende forhold med dig, fordi du presser for hårdt eller virker for desperat.

 

Stop med at forcere følelser frem

For mit eget vedkommende løber jeg meget hurtigt og meget langt væk, hvis nogen prøver at forcere et forhold ved at gå alt for hurtigt frem eller presse mig til at føle noget.

 

Så måske er dem, du oplever som useriøse, slet ikke useriøse – måske skal de bare lige have noget tid til at lære dig at kende, uden at du prøver at skubbe din egen dagsorden og ønske om en kæreste ned i halsen på dem? Måske er det dig, der er for seriøs?

 

Engang for mange år siden spurgte jeg selv en mand, jeg havde mødt tre gange, om vi var kærester nu. Det var vi ikke. Han var ikke klar til et nyt forhold, sagde han. Jeg syntes, at han var useriøs, for han havde jo skrevet i sin datingprofil, at han ledte efter en kæreste.

 

Dyrk det useriøse forhold

I dag kan jeg se, at jeg var alt for desperat og pågående, og bare fordi jeg gerne ville have ham som kæreste, er det jo ikke ensbetydende med, at han vil have mig, selv om han gerne vil have en kæreste.

 

Det, der er useriøst, er, hvis en person siger, at han/hun ikke er klar til et fast forhold, men holder dig hen og får dig til at håbe på mere med tiden og på den måde bruger dine følelser til at få nem adgang til sex. Det er både useriøst og tarveligt.

 

Sandheden er ikke useriøs, men derfor kan det godt gøre nas, og så er det nemmere at beskylde andre for at være useriøse end at se “nederlaget” og afvisningen i øjnene. På den måde er det de andre, der er galt på den. Ikke dig.

 

For mig at se kan det ligefrem være en fordel at holde et forhold useriøst lidt længere for at lære hinanden bedre at kende.

 

Er du for seriøs, når du dater?

Hverdagen kan hurtigt nok melde sig, så hvorfor ikke trække den fase, hvor I lærer hinanden at kende og er fjollede og “leger” frem for at have travlt med at blive seriøse kærester med alt, hvad dertil hører af hverdag og faste rammer?

 

Så måske er det dig, der er alt for seriøs i din jagt på “kærligheden” og ikke de andre, der er useriøse?

 

Måske skulle du i stedet fokusere på, om du kan gøre dit eget liv lidt lækrere for dig selv i stedet for at vente på, at der kommer en seriøs mand eller kvinde og giver dit liv indhold eller redder dig fra et liv, der ikke gør dig glad.

 

Se på dit eget liv

Hvis du har et lækkert liv fyldt med ting, du elsker at lave, har du ikke tid eller lyst til at bekymre dig om, hvorvidt andre er seriøse eller useriøse i jagten på en kæreste.

 

Du hygger dig bare og har det sjovt – og lige pludselig, mens du har travlt med at leve dit liv – dukker der en kommende kæreste op, som heller ikke er desperat – som du kan “lege” med og lære at kende, inden I bliver kærester.

 

Det er ikke useriøst at være kræsen med, hvem man lukker ind i sit liv. Det er sund fornuft, og som jeg skrev i sidste uge, burde flere singler være endnu mere kræsne.

 

Ny bog for singler

Ovenstående er taget fra min nye bog, som jeg skriver på netop i denne tid. Vil du have flere blogindlæg som dette og have besked, når bogen udkommer, så tilmeld dig nyhedsbrevet i boksen herunder:

 

[adrotate group=”8″]

 

►►Læs også: Derfor skal du være (endnu) mere kræsen som single

►►Læs også: Nu som lydbog: Sådan gør du det nemmere at være single

 

[adrotate block=”1″]

Share this:

About the Author

Pia LoulouIndehaver og stifter af SingleSpot.dk og forfatter til bogen "Den dag jeg stoppede med at græde over mænd" samt medforfatter til bogen "Elsker mig for evigt - 12 hemmeligheder til et lykkeligt liv som single" Single gennem ca. 10 år.

View all posts by Pia Loulou