Hjælp singler med at være singler – ikke med at drømme om en kæreste

Hjælp singler med at være singler – ikke med at drømme om en kæreste

I dag er det d. 11.11 –  singles day – en kommercielt opfundet dag, som kommer fra Kina, hvor singler forkæler sig selv. Det giver en mlllardomsætning, og mærkedagen har spredt sig til andre lande.

 

H&M giver f.eks. i dagens anledning 11 procent rabat, hvis du bruger koden 1111, og i Musikhuset i Aarhus var hundredvis af marketingsfolk og andre interesserede samlet til præsentationen af reklamebureauet Envisions nye rapport “Singleshopperen.

 

I den har Envision undersøgt, hvordan vi singler er som forbrugere, og de satte fokus på, hvordan der sjældent er firmaer, der taler til os singler, men mere til kernefamilien.

 

Jeg har bidraget til den rapport med nedenstående indlæg, hvilket jeg er enormt glad for at være blevet spurgt om, fordi det virkelig er på tide, der er nogen, der ligger mærke til os som forbrugere på lige fod med f.eks. kernefamilien. Her kommer indlægget. Du kan downloade hele rapporten “Singleshopperen” her.

 

Tal til singler, hvor de er

På et tidspunkt begyndte jeg at undre mig over, hvorfor jeg hele tiden var så ked af, at jeg ikke kunne finde en kæreste. Det fyldte enormt meget i mine tanker i begyndelsen af 30’erne.

 

Det gik op for mig, at der er et problem, som gjorde mig og mange andre singler ulykkelige: Der bliver (stort set) altid talt om, hvordan vi som singler finder en kæreste og holder op med at være singler. Det betyder, at mange af os føler os forkerte, når vi oplever, at vi har svært ved at finde en kæreste og “passe ind”.

 

Envisions rapport om Singleshopperen

I medier og i markedsføring handler det sjældent om, hvordan det er at være single eller om, hvordan det er at bo alene, og hvordan man gør det på en dejlig og meningsfuld måde i stedet for at gå og drømme om de gode tider, der kommer, når man engang finder en kæreste.

 

Denne single-tid overser stort set alle

I 2011 startede jeg en blog, der skulle fokusere på, hvordan man er single, og hvordan man bor alene.

 

Den blog er i dag blevet til onlinemagasinet for singler, SingleSpot.dk, hvor jeg skriver om alt, der interesserer singler, ligesom jeg har skrevet bogen “Elsker mig for evigt – 12 hemmeligheder til et lykkeligt liv som single”.

 

På SingleSpot.dk skriver jeg bl.a. om mad til 1 person. Madlavning og indkøb er nogle af de store udfordringer for mange singler.

 

Hvor møder singler andre singler?

Jeg skriver også meget om, hvor man som single går hen og møder nye mennesker. Mange af os har brug for et nyt socialt liv f.eks. efter en skilsmisse, eller fordi vennerne bliver gift og får børn og ikke har så meget tid mere. Mange efterlyser steder, hvor de kan møde nye mennesker, uden at det handler om at finde “den eneste ene”.

 

Et andet fokusområde for mig er alenetid. Hvordan “lærer” man at være alene? Alenetid er efter min mening et meget overset område. At gøre den tid til noget eksklusivt og lækkert, som man glæder sig til, frem for noget man som single frygter, kunne være en af de måder, man som virksomhed taler til singler på en ny måde.

 

Sådan bliver du attraktiv for singler

Jeg skriver også om dating, men jeg prøver at fokusere på, hvordan dating bliver mindre alvorligt frem for på, at det skal føre til ægteskab og resten af livet sammen.

 

Mit budskab er, at du som single bliver langt mere tiltrækkende, når du lever dit eget liv, er sammen med dine venner, dyrker dine interesser og har det sjovt, frem for at dit eneste mål i livet er at finde en kæreste. Det, tror jeg, at flere er begyndt at se.

 

Langt de fleste singler vil gerne have en kæreste. I hvert fald har jeg ikke hørt nogen sige, at de aldrig vil have en kæreste, men til forskel fra tidligere er det min opfattelse, at mange er blevet så tilfredse med deres eget selskab, at de ikke vil nøjes med et halvlunkent forhold – så hellere være alene og selv bestemme.

 

Især er det min opfattelse, at mange singleforældre ikke orker at skulle ind i et nyt forhold med “dine og mine børn” – det er for besværligt, og så er det nemmere og mindre konfliktfyldt at bo alene.

 

Derfor er singler ikke egoister

Ovenstående betyder ikke, at vi er egoister, der går rundt og kun tænker på os selv. Vi vil gerne fællesskabet.

 

Jeg hører singler og singleforældre drømme om fællesspisning og bofællesskaber med ligesindede, så man har nogen tæt på i hverdagen, men det er ikke kollektiver med bollerum, vi drømmer om.

 

Det er drømmen om nye typer af boliger, hvor man bor sammen hver for sig. Med det mener jeg, at der er fællesarealer og mulighed for at mødes, men at man har sin egen lejlighed og dermed også mulighed for at trække sig tilbage og være sig selv. Der skal være både fællesskab og privatliv.

 

Tal til vores single-drømme og ikke om kernefamilieidyl

Formår du som markedsfører at tale til os som individer, der har det fint med at være i vores eget selskab frem for som nogen, der er forkerte, fordi vi ikke er halvdelen af et par eller lever i en kernefamilie, så tror jeg, du får fat i en lang ende.

 

Envisions rapport om "Singleshopperen"

 

Jeg er klar over, at markedsføring i høj grad spiller på menneskers drømme om et bedre liv, men hvad med at hjælpe os singler til at drømme om et bedre liv som singler frem for at sælge os en løgn om, at alting bliver bedre, når bare vi er med i klubben af par?

 

Tal til vores fællesskabsfølelse og behovet for privatliv samtidig, og gør alenetiden til noget positivt frem for at sige til os, at vi er forkerte, fordi vi er alene.

 

Fortæl os, hvordan dit produkt eller din service hjælper os med at være singler, og lad være med at sætte mere fut under ideen om, at alting bliver bedre, når bare vi får en kæreste. Mange har gennemskuet, at der er fordele og ulemper både ved singlelivet og ved parforholdet, så tal til os der, hvor vi er – ikke der hvor du tror, vi gerne vil være.

 

►► Download hele Envisions rapport Singleshopperen her.

 

[adrotate group=”8″]

 

►►Læs også: Nu som lydbog: Sådan gør du det nemmere at være single

►►Læs også: Derfor skal du være (endnu) mere kræsen som single

 

[adrotate block=”1″]

Share this:

About the Author

Pia LoulouIndehaver og stifter af SingleSpot.dk og forfatter til bogen "Den dag jeg stoppede med at græde over mænd" samt medforfatter til bogen "Elsker mig for evigt - 12 hemmeligheder til et lykkeligt liv som single" Single gennem ca. 10 år.

View all posts by Pia Loulou