Sådan finder du en kæreste at fejre jul med

Sådan finder du en kæreste at fejre jul med

Alle kan få en kæreste. Hvis du er villig til at indgå nok kompromiser med dig selv og den, du skal være kærester med, kunne du sandsynligvis have en at kalde din kæreste i morgen. Det ville sandsynligvis ikke gøre dig gladere.

 

Der er mange penge at tjene på, at du tror, at lykken er at have en kæreste, og der er endnu flere penge at tjene ved at få dig til at tro, at en kæreste skal være den eneste ene, som du både tænder på seksuelt og personlighedsmæssigt. Jo sværere du har ved at finde en kæreste, des flere penge bruger du på projektet.

 

Er det virkelig så slemt at være single i julen?

Mange datingsider har især her op til jul travlt med at fortælle, hvor slemt det er at være single i julen. De laver undersøgelser blandt deres medlemmer og stiller spørgsmål som f.eks.: ”Hvilken højtid er den værste at være single?”

 

For det første er det i den type spørgsmål underforstået, at der er højtider, hvor det er slemt at være single, og at det er ekstra slemt at være single, når det er højtid. Er der nogensinde nogen, der har spurgt folk i parforhold om, hvilken højtid de hader mest at være i et parforhold? Jeg tvivler.

 

For det andet er undersøgelser blandt medlemmer på datingsider ikke gyldige for alle singler, selv om det tit bliver fremstillet sådan.

 

En undersøgelse fra et datingsite, hvor de har spurgt medlemmerne, vil give et misvisende resultat, fordi singler, der har betalt for at være medlem af et datingsite, jo er der, fordi de ønsker sig en kæreste så meget, at de vil give penge for at finde en.

 

Den andel af os singler, som bare går rundt og nyder livet og friheden, bliver ikke hørt i den type undersøgelser.

 

Du laver selv din virkelighed

Det er datingsiderne selvfølgelig ligeglade med. De er jo naturligvis interesserede i at give os den opfattelse, at det er træls at være single – også i julen – så vi bruger vores penge hos dem.

 

Jeg er ved at læse bogen ”En invitation til social konstruktion”, som bl.a. handler om, hvordan vores verden er indrettet på baggrund af vores relationer, sprog og tanker.

 

Et eksempel er, hvordan vi ser på skænderier. Vi snakker om det at skændes nærmest som om, det er en krig, og der er en vinder og en taber. Der er en, der har ret, og ved at skændes finder man ud af, hvilken af parterne, det er.

 

Hvad nu, hvis vi snakkede om og opfattede skænderier, som en form for leg, spørger forfatteren i bogen.

 

Så kunne man bytte synspunkter i løbet af skænderiet og på den måde prøve at sætte sig ind i, hvad den anden mener, og hvorfor den anden mener, som han/hun gør. Tænk, hvis det var på den måde, vi alle sammen kunne skændes.

 

I din verden kan det være lækkert af være fri

Der er flere andre eksempler på, hvordan vi selv er med til at opbygge vores verden via vores tanker og sprog. Så hvis du snakker om, at det er et helvede at være single i julen, så bliver det sandsynligvis ikke en særlig sjov jul.

 

Du laver selv din virkelighed med dine tanker, og selv om datingsiderne gerne vil have dig til at tro, at det er træls at være single i julen – og helst vil de have dig til at tro, at det generelt er træls at være single – så behøver det ikke være sådan, din verden ser ud.

 

I din verden kan det være lækkert at være fri til at gøre lige, hvad du har lyst til. I din verden kan det være lækkert at bruge julen sammen med din familie og venner og have tid til at læse en god bog med en skål juleslik på maven, gå nogle ture, spise god mad, tage i byen med gamle venner i stedet for at besøge svigermor eller være skuffet over, at du har fået en uromantisk blender i julegave, når nu du gik og håbede på noget mere romantisk.

 

Bliv bedre til at skabe din virkelighed

Det er ikke synd for nogen, at de er singler. Det er synd for heksebørn i Afrika, det er synd for dem, der bliver dræbt af spritbilister, men det er ikke synd for nogen at være single.

 

Alle kan få en kæreste, hvis de er villige til at indgå nok kompromiser, og alle kan blive glade for at være single, hvis de selv gider gøre en indsats for det. Det er et område af livet, hvor din egen synsvinkel på tingene har meget stor indflydelse på, hvordan du har det.

 

Julegave-ide til singlerBrug julen på at bygge din nye verden, eller giv en ny verden i julegave til en ven eller veninde. I bogen “Elsker mig for evigt – 12 hemmeligheder til et lykkeligt liv som single”, som jeg har skrevet i samarbejde med psykolog Mette Holm, får du redskaber til at tænke anderledes om at være single – eller fri, som jeg plejer at sige.

 

Jeg ville selv ønske, jeg havde haft den bog for længe siden.

 

Vi du have mere inspiration til at nyde din frihed, så tilmeld dig nyhedsbrevet i formularen herunder.

 

[adrotate group=”8″]

 

►►Læs også: Dating: Derfor skal vi droppe jagten på det seriøse forhold

►►Læs også: Nu som lydbog: Sådan gør du det nemmere at være single

 

[adrotate block=”1″]

Share this:

About the Author

Pia LoulouIndehaver og stifter af SingleSpot.dk og forfatter til bogen "Den dag jeg stoppede med at græde over mænd" samt medforfatter til bogen "Elsker mig for evigt - 12 hemmeligheder til et lykkeligt liv som single" Single gennem ca. 10 år.

View all posts by Pia Loulou

2 Comments

 1. Mikkel Christensen
  Mikkel Christensen12-11-2016

  Hej Pia
  Jeg læser altid dit nyhedsbrev, da jeg synes det inspirerer mig til at tænke anderledes om det at være single. Du henviser tit til din bog: “Elsker mig for evigt…”, som jeg synes lyder spændende.
  Dog kunne jeg godt tænke mig at vide om den udelukkende er skrevet til kvinder, eller om single mænd også kan have gavn af at læse den?
  Mvh
  Mikkel

  • Pia Damsgaard Bach
   Pia Damsgaard Bach12-12-2016

   Hej Mikkel

   Tak for din besked. Den gør mig glad.

   Bogen er skrevet til kvinder, men vi har også fået en del henvendelser fra mænd, som har læst den og haft glæde af den. For noget tid siden sendte jeg et nyhedsbrev ud, hvor en mand fortæller, hvad han har fået ud af at læse den. Han er nok bedre til at besvare dit spørgsmål, end jeg er. Du kan læse nyhedsbrevet her http://eepurl.com/cnpMa9

   Kh. Pia – SingleSpot.dk