3 grunde til at tage en datingdetox i januar

3 grunde til at tage en datingdetox i januar

Her i januar er det højsæson for dating, siger landet datingsider.

 

Mange singler har måske følt sig lidt ensomme i julen, eller de har set på sociale medier, hvordan vennerne har hygget sig med kærester og familier, og nu savner de selv en kæreste.

 

Det har jeg snakket om i forskellige medier den seneste tid. Bl.a. var jeg i sidste uge i TV2 Østjylland og fortælle om det, i morges var det i Radio Go FM, og lige nu er jeg på vej til Go Aften Danmark i København.

 

Mit budskab har været og er også i aften, at ligesom mange bruger januar som en måned, hvor de ser på og ændrer gamle vaner på sundheds-området, så kunne man som single også have gavn af at kigge på vaner og fastgroede overbevisninger.

 

Parforhold kan også stinke

Ikke fordi der er noget i vejen med at ville have en kæreste, men fordi de færreste af os tænker over, hvorfor det er sådan et stort behov hos os.

 

Vi tænker ikke over, at parforholdet også kan være lort – det kan også stinke. Mange af dem, der føler et stort behov for en kæreste, tror, at deres liv stinker, fordi de ikke har en kæreste, men måske kan lugten stamme et andet sted fra?

 

Derfor er min opfordring til dig, der går og bøvler med kærlighed og aldrig rigtig føler, at du møder den rigtige, at se ind ad i stedet.

 

Har du stillet dig spørgsmålet: “Hvorfor vil jeg gerne have en kæreste?”, og gået i dybden med det for at finde svarene? Sådan virkelig? Hvad er det, du mangler i dit liv, siden du går så meget op i at finde en kæreste?

 

Det virker, som mange af os tror, at vi kun kan blive lykkelige med en kæreste, og med den overbevisning kan det være meget svært at få øje på andet, end at det er træls at være single, og at alt bliver meget bedre, hvis bare man finder kærligheden.

 

Hvad er en dating-detox?
En dating-detox er en periode, hvor du koncentrerer dig om at hygge dig og finde ud af, hvad du elsker at lave, og hvad der gør dig glad i dit liv – hvor det slet ikke handler om at finde en kæreste.

 

Brug tiden på f.eks. at læse nogle selvhjælpsbøger – jeg ved, der er mange, der synes, den slags er lidt latterligt, men der er mange indsigter at hente.

 

Det er selvfølgelig oplagt at nævne min og psykolog Mette Holms bog ”Elsker mig for evigt – 12 hemmeligheder til et lykkeligt liv som single”, men der findes også masser af andre fremragende bøger.

 

Hvorfor skal du tage en dating-detox?

Her kommer de tre vigtigste grunde til at gå på dating-detox:

 

1. Forhold og dating kommer til at fylde meget mindre i dit liv – også på længere sigt

Jo mere du finder ud af, hvad du vil i dit liv og bliver bevidst om, hvorvidt dit store behov for en kæreste er DIT virkelige behov eller et, du tror, du har, fordi det har du fået at vide gennem hele din opvækst, des mindre vigtigt bliver det, om du har en kæreste eller ej.

 

For du er jo bare dig, du går bare rundt og hygger dig med alle de fede ting, som du elsker at lave, og hvis der dukker en fantastisk mand eller kvinde op, som du kan dele det hele med, er det fint.

 

Og gør der ikke, er det også fint. Behovet for en kæreste vil fylde mindre og mindre, des gladere du er for dit liv alene – desperationen forsvinder.

 

2. Du får frigivet en masse energi, fordi det ikke fylder så meget

Det kan være enormt anstrengende at være forelsket eller lede efter en kæreste, fordi du hele tiden tænker over det.

 

Dine tanker kredser om, hvornår han eller hun kan ses næste gang, er den næste date nu ”den eneste ene”, eller hvorfor ringer han/hun ikke.

 

Den energi kunne du i stedet bruge på at skabe noget, lære noget eller bare hygge dig og nyde livet.

 

3. Du får lejlighed til at kigge på, hvad der ikke fungerer i dit liv

Det er min oplevelse, at tit når jeg har været meget desperat efter en kæreste, så er det fordi, jeg har følt et behov for at blive reddet, og jeg har troet, at alting ville blive meget bedre, når bare jeg fandt en kæreste.

 

Jeg plejer at sige, at hvis du har 10 ting at tude over som single, så har du højst sandsynligt også 10 ting at tude over i et parforhold – det er bare nogle andre ting.

 

Hvis dit liv stinker, så forsvinder stanken ikke, bare fordi du får en kæreste. Måske kommer det til at lugte anderledes, men det vil stadig lugte.

 

F.eks. hvis du gerne vil have en kæreste, fordi du er ensom, så kan det godt være, at du bliver mindre ensom, hvis du får en kæreste, men sandsynligvis vil der så være noget andet i vejen – du vil måske være jaloux eller føle, at du ikke får nok opmærksomhed.

 

En dating-detox er en lejlighed til at få renset ud i de ting, der stinker i dit liv – de ting, der ikke fungerer. Hvis der er ting, der ikke fungerer, når du er single, hvor skulle det så blive bedre med en kæreste? Der kommer ikke nogen og redder dig.

 

En af “bivirkningerne” ved en dating-detox kan være, at du bliver meget mere strålende og tiltrækkende, fordi du er glad og laver ting, du elsker. Det kan ses udvendigt, når folk er glade indvendigt.

 

[adrotate group=”8″]

 

Læs også: Derfor kan det være både forfærdeligt og fantastisk at være single

Læs mere: Derfor skal du være (endnu) mere kræsen som single

 

[adrotate block=”1″]

Share this:

About the Author

Pia LoulouIndehaver og stifter af SingleSpot.dk og forfatter til bogen "Den dag jeg stoppede med at græde over mænd" samt medforfatter til bogen "Elsker mig for evigt - 12 hemmeligheder til et lykkeligt liv som single" Single gennem ca. 10 år.

View all posts by Pia Loulou