Når lækker sex er et advarselstegn i det spirende forhold

Når lækker sex er et advarselstegn i det spirende forhold

Leder du efter en kæreste, vil jeg anbefale dig at læse den nye bog “Den svære kærlighed – om narcissisme og parforhold”.

 

I hvert fald hvis du vil undgå at blive en af de mange kvinder, der ender i et dårligt parforhold, som de har svært ved at komme ud af igen, og som kan give både psykiske og fysiske ar på sjælen.

 

"Den svære kærlighed" er en bog for både singler og dig, der er i et parforhold.Selv om bogen er skrevet til kvinder i parforhold, kommer forfatteren Christina Copty bl.a. ind på, hvad du kan være opmærksom på for at undgå den narcissistiske mandetype, som i begyndelsen af et forhold bestormer dig med sms’er og kærlighedserklæringer, men som i virkeligheden kun elsker sig selv.

 

Det, synes jeg, er enormt relevant for singler, der leder efter en kæreste, og generelt er det bare en interessant bog med mange eksempler fra rigtige kvinders liv.

 

Single i livskrise

“Nogle kvinder oplever, at han dukker op i deres liv, når de er midt i en livskrise. Således fortæller flere kvinder, at de for eksempel er blevet skilt og inden for et års tid har mødt deres nye partner. Han har været forstående, sød over for børnene, støttende, kærlig og omsorgsfuld. Den perfekte skulder at græde ud ved og læne sig op ad,” skriver Christina Copty i bogen. Men det varer ikke ved.

 

Der er flere grader af begrebet narcissisme, som vel bedst kan oversættes til almindelig dansk med ordene selvoptaget eller forelsket i sig selv, selv om det ikke helt er dækkendet. Der er ni tegn, der kan tyde på, at en person er narcissist:

 

  1. Har et grandiost selvbillede. Overdriver for eksempel sine talenter, evner og præstationer og forventer at blive anerkendt som bedre end andre, uden at der er objektivt belæg for det grandiose selvbillede.
  2. Er optaget af forestillinger om ubegrænset succes, magt, dygtighed, skønhed eller ideel kærlighed.
  3. Føler sig speciel og unik og forventer derfor kun at blive forstået af andre specielle mennesker eller personer med høj status.
  4. Forlanger overdreven beundring og anerkendelse.
  5. Føler sig berettiget til særbehandling og har for eksempel urimelige forventninger om at blive behandlet ud fra et særligt sæt regler, eller at andre skal indordne sig hans forventninger.
  6. Udnytter andre for at opfylde egne behov.
  7. Mangler ægte empati; er uvillig til at anerkende eller identificere sig med andres følelser og behov.
  8. Er ofte misundelig på andre eller tror, at andre er misundelige på ham.
  9. Viser ofte arrogant eller hånlig opførsel og attitude.

 

Kærlighedsstormen er et advarselstegn

Hun beskriver i bogen det, hun kalder en “kærlighedsstorm”, hvor den narcissistiske mand er “på” hele tiden. I bogen skriver hun:

 

“Især ét aspekt af kærlighedsstormen er svær at vænne sig af med, når forholdet ender, og det er hans konstante opmærksomhed.

 

Denne hyppige opmærksomhed fra ham, hvor han er så fyldt af sin kvinde, at han ikke kan tænke på andet, og er nødt til at skrive til hende i en lind strøm, er dejlig for mange kvinder, der ikke har oplevet en mand, der er så intens i sin iver efter at få fat i hende.

 

Han forventer også, at hun for sin del svarer hurtigt, ellers kan han blive fornærmet eller usikker og tro, at hun har mistet interessen.

 

Kvinden er altså nødt til at stå til rådighed for hans skrøbelige ego, så han ikke føler sig afvist. Modsat har han dog ikke noget problem med at lade hende vente på et svar. Men som hun langsomt finder ud af, må hun ikke blive fornærmet over den åbenlyse forskel i regler.

 

Når hun kommer ud på den anden side af forholdet, vil der, ud over alle de andre skader man har pådraget sig psykisk og fysisk, være en længere periode, hvor hun skal afvænnes fra den konstante kommunikationsstrøm og vænne sig af med at tjekke sin telefon for beskeder fra ham, hver gang en sms tikker ind.”

 

Den lækre sex lokker dig til at blive

I forholdet med den somatiske narcissist (en af de flere forskellige typer, der bliver beskrevet i bogen), bliver sex ofte en af de metoder, han bruger til at fastholde sin kvinde. Der står i bogen:

 

“Han har stor erfaring fra mange kvinder, og det er ikke usædvanligt, at han i en tidlig alder debuterede seksuelt med ældre kvinder. Disse tidlige seksuelle oplevelser med ældre kvinder ser han ikke som overgreb, men han bærer dem med stolthed over, at han allerede som dreng kunne forføre kvinder.

 

Narcissistens tidlige erfaringer og hans glæde ved at tilfredsstille kvinder gør, at han, for at citere Michael Douglas i “Basic Instinct”, er “The Fuck of the Century” for dem, der oplever ham, og fordi der kan være langt mellem mænd, der gør sig umage rent seksuelt, kan han være svær at slippe, for man frygter, at man skal tilbage til middelmådig sex med mænd, der ikke har forstået basal kvindelig anatomi.”

 

Christina Copy er specialiseret inden for narcissisme i parforhold, og hun har selv oplevet, hvad det vil sige, at være i et usundt ægteskab og et parforhold, hvor hun skiftevis følte sig “taknemmelig og kvalt”.

 

►►Læs mere om Christina Copty og hendes bog “Den svære kærlighed” her.

 

[adrotate group=”8″]

 

Læs mere: Derfor skal du være (endnu) mere kræsen som single

Læs også: Valentins-blues fortæller dig noget vigtigt om dit liv

 

[adrotate block=”1″]

Share this:

About the Author

Pia LoulouIndehaver og stifter af SingleSpot.dk og forfatter til bogen "Den dag jeg stoppede med at græde over mænd" samt medforfatter til bogen "Elsker mig for evigt - 12 hemmeligheder til et lykkeligt liv som single" Single gennem ca. 10 år.

View all posts by Pia Loulou