Valentins-blues fortæller dig noget vigtigt om dit liv

Valentins-blues fortæller dig noget vigtigt om dit liv

For nogle singler er valentinsdag og tiden op til en drøj omgang at komme igennem med alle de ulækkert forelskede par, der bader i rosenblade, hjerteformet chokolade og romantiske middage.

 

Er du en af dem, der bliver ked af det omkring valentinsdag, kan du finde masser af gode råd til, hvordan du gør dagen bedre, og som regel er de gode råd noget med at forkæle sig selv, lave noget god mad og være sammen med nogen, du holder af, eller give dig selv en god oplevelse.

 

Sidste år blev jeg spurgt af en journalist, der var ved at lave sådan en artikel, om, hvilke gode råd jeg kunne give singler, der har det øv med valentinsdag, og ovenstående var også min første indskydelse: Distrahér dig selv, så du ikke tænker på det!

 

 Ingen mirakelkur for singler på valentinsdag

For mit eget vedkommende har valentinsdag ikke været en specielt svær dag, selv om jeg har været single i efterhånden 9 år.

 

Ikke fordi jeg altid har haft det superduper med at være single, men fordi jeg generelt ikke er vild med dage af den type, hvor der forventes en bestemt opførsel, og folk bliver skuffede, hvis man opfører sig “forkert” eller glemmer det.

 

Til gengæld har jeg haft det sådan helt generelt stramt med at være single i mange år, og min erfaring er, at det ikke hjælper at forkæle mig selv lidt ekstra, når jeg er ked af det. Jeg har prøvet, og jeg havde lyst til at trøste mig selv stort set hver dag.

 

Det bliver en ond cirkel, hvor jeg hele tiden skal have mere og mere forkælelse for at glemme den grundlæggende smerte.

 

Så desværre kunne jeg ikke komme med et quick fix til journalistens artikel, som vil gøre det hele bedre lige nu.

 

Er dit liv øv?

I stedet tror jeg, at valentinsdag for ulykkelige singler kan være en god anledning til at spørge sig selv om, hvorfor man egentlig så brændende ønsker sig en kæreste. Hvorfor bliver du så ked af det netop den dag?

 

Kan det være fordi, dit liv i det hele taget er lidt øv, og du drømmer om, hvor meget bedre alting bliver, når din store kærlighed kommer og redder dig fra de smertefulde ting i dit liv?

 

Hvis du drømmer om en kæreste, fordi han skal komme og gøre dig lykkelig, kan du godt forkæle dig selv med lækker sushi og fyldt chokolade og gøre selve valentinsdag lidt bedre på den måde, men det vil ikke fjerne følelsen af, at der skal komme nogen og redde dig resten af året.

 

Hvad gør dig glad som single?

Det, jeg som ikke særlig lykkelig single selv oplevede, var, at jeg levede i fremtiden.

 

Mine tanker handlede om, hvor godt alting ville blive, når bare jeg fik en kæreste. Med en mand ved min side ville jeg ikke være så fortabt og forkert. Så ville jeg have noget at gå op i.

 

Problemet med den tankegang er, at det er et stort ansvar at lægge på en kæreste. Ville du selv have det godt med, at et andet menneskes lykke var afhængig kun af dig?

 

Ville det ikke være skønnere at have noget i dit liv, som du elsker at lave, så en kæreste bliver noget ekstra lækkert i dit liv og ikke hele omdrejningspunktet for dit liv?

 

Det samme for par og singler 

Når man som single ærligt kan sige, at man er glad for sit liv, som det er nu, tror jeg ikke, at en opreklameret kærlighedsdag vil gå en på. Så vil man have mere travlt med at nyde de dejlige ting i sit liv end med at være ked af det og misunde andre.

 

Uden at gøre mig til ekspert i parforhold forestiller jeg mig, at den samme tankegang gør sig gældende, hvis man er i et forhold.

 

Er du grundlæggende glad for dit forhold, din kæreste/mand og dit liv, vil det ikke få dig op at køre, hvis han glemmer valentinsdag. Det er vel kun, hvis du generelt har en følelse af, at han ikke prioriterer dig og jeres forhold, at du føler dig tilsidesat ved ikke at blive husket på lige denne dag?

 

►► I bogen “Elsker mig for evigt – 12 hemmeligheder til et lykkeligt liv som single” fortæller jeg og psykolog Mette Holm om, hvordan du lærer at elske din frihed som single. ►► Find “Elsker mig for evigt”-bogen her.

 

[adrotate group=”8″]

 

Læs også: Derfor kan det være både forfærdeligt og fantastisk at være single

Læs mere: Derfor skal du være (endnu) mere kræsen som single

 

[adrotate block=”1″]

Share this:

About the Author

Pia LoulouIndehaver og stifter af SingleSpot.dk og forfatter til bogen "Den dag jeg stoppede med at græde over mænd" samt medforfatter til bogen "Elsker mig for evigt - 12 hemmeligheder til et lykkeligt liv som single" Single gennem ca. 10 år.

View all posts by Pia Loulou