Kvinder og parforhold: Stop spild af tårer!

Kvinder og parforhold: Stop spild af tårer!

Vi kvinder er ikke længere lænket til kødgryderne, men følelsesmæssigt er vi stadig lænket til mænd. Mange af os er dybt afhængige af mænd for at være lykkelige og føle os “rigtige”.

 

Måske lyder det som om, jeg er en feministisk mandehader. Det ved jeg godt, men dette er ikke et “Kom søstre, lad os hade alle de væmmelige mænd”-indlæg. Slet ikke.

 

Græder livet væk

Det er ikke mændenes skyld, at vi kvinder er så afhængige af dem. Det er ikke mændenes skyld, at vi bruger/spilder så fandens meget liv på at græde over dem, tænke på dem, gøre os lækre for dem, behage dem og prøve at få dem til at elske os.

 

Det er ikke mændenes skyld, at mange kvinder føler sig forkerte, hvis de ikke har en kæreste eller en ægtemand i deres liv.

 

Vi bliver opdraget til det, og der er ikke rigtig nogen, der sætter spørgsmålstegn ved, om det er sådan, det skal være. Sådan er det bare.

 

De fleste af os ser stadig en mand/kæreste/ægtemand/familielivet som en helt uundværlig del af vores liv. Så uundværlig at mange vil gå (alt for) langt for få det og beholde det, selv om det begynder at stinke.

 

Vi gør vold på os selv for mænd

Mange af os er helt ekstremt ulykkelige over mænd eller mangel på mænd i lange perioder af vores liv og spilder store dele af det på indre dramaer med mænd i hovedrollen.

 

Mange af os vil også gå rigtig langt for, at den mand, vi er forelskede i, skal kunne lide os.

 

Vi gør vold på os selv, pakker vores virkelige jeg væk, fordi vi ikke vil være besværlige, når vi møder en ny mand, for det kan mænd ikke lide. Vi skal være glade og “easy going”.

 

Masser af os går ind i voldelige forhold og lever med voldelige mænd – både fysisk og psykisk – af grunde, som kan være svære at forstå for dem, der ikke har prøvet det.

 

Det, synes jeg, er et ligeså stort problem som manglende ligeløn og alt det andet, vi diskuterer på Kvindernes Kampdag.

 

Ikke bedre at være single

Det er ikke, fordi jeg mener, at vi alle sammen skal være singler, eller at det er bedre at være single end i et forhold, men jeg mener, at vi skal snakke mere om, hvordan vi sikrer, at vi kvinder ikke finder os i at blive behandlet dårligt, fordi vi er forelskede.

 

Jeg mener, at vi alle sammen skal være bedre til at være alene, inden vi går ind i et parforhold.

 

Kun når du har dit eget dejlige liv, kan du sikre, at du ikke nøjes med en halvsløj stodder, der behandler dig dårligt, fordi det trods alt er bedre at have en end ikke at have en. Kun på den måde kan du stoppe med at spilde tårer på mænd.

 

Jeg tror, rigtig mange kvinder er bange for at blive ensomme eller for at gå alene ud i livet, hvor alle tilsyneladende mener, at det er bedst at være en del af et par. Det kan være et skræmmende sted at være alene.

 

Det, synes jeg, vi skal snakke mere om og tænke mere over som kvinder.

 

Kvinder skal være ekstremt kræsne

Heldigvis ser jeg også, at flere kvinder er blevet klar over, at de gerne må være kræsne med, hvem de lukker ind i deres liv – eller rettere, at de SKAL være ekstremt kræsne (selv om vi altid får at vide, at vi er ALT for kræsne).

 

Her mener jeg ikke i forhold til udseende, penge, muskler eller bilmærker, men med at finde en mand, der behandler dem godt.

 

Jeg vil have en mand, der hepper på mig. En jeg kan dele mine drømme med, uden at han synes, jeg er tåbelig eller prøver at “få mig ned på jorden”.

 

Han skal heppe på mig, hvis jeg vil på klovneskole i Frankrig i et år eller løbe maraton eller bo på en øde ø, ligesom jeg skal heppe på ham. Han skal sige: “Godt for dig” og holde om mig og spørge nysgerrigt til mine ideer – ikke skyde dem ned, inden de overhovedet er lettet eller nedgøre mig, fordi jeg vil mere.

 

Jeg vil have en mand, jeg kan slå mig løs med – ikke en at slå mig ned med.

 

Send tanken videre til næste generation 

Det handler ikke om, at han ikke må spørge kritisk ind til mine beslutninger eller drømme, men det er MINE drømme. Dem skal en mand ikke tage fra mig på grund af hans egen usikkerhed, ligegyldig hvor tåbelige han end måtte synes, de er.

 

Jeg vil ikke nøjes og det, synes jeg heller ikke, andre kvinder skal af frygt for at være alene eller ikke passe ind i samfundet.

 

Kun ved at være i stand til at vælge dårlige forhold fra og have vores egne vidunderlige, indholdsrige liv, viser vi næste generation af kvinder vej ud af den følelsesmæssige afhængighed, der er så kvælende, og som kræver så meget af vores tid og så mange af vores tårer.

 

Årets kampråb på Kvindernes Kampdag 2017 må være: Stop spild af tårer!

 

Læs evt. dette indlæg, jeg har skrevet om emnet ►► Derfor skal du være (endnu) mere kræsen som single

 

[adrotate group=”8″]

 

Læs også: Find dit livs kærlighed – og bliv mere DIG

Læs også: Disse 5 vaner har alle lykkelige singler til fælles

 

[adrotate block=”1″]

Share this:

About the Author

Pia LoulouIndehaver og stifter af SingleSpot.dk og forfatter til bogen "Den dag jeg stoppede med at græde over mænd" samt medforfatter til bogen "Elsker mig for evigt - 12 hemmeligheder til et lykkeligt liv som single" Single gennem ca. 10 år.

View all posts by Pia Loulou