14+ konkrete ideer til mere selvkærlighed i dit liv

14+ konkrete ideer til mere selvkærlighed i dit liv

“Hvordan viser du dig selv kærlighed og omsorg?”

 

Sådan spurgte jeg på Facebook i sidste uge.

 

Spørgsmålet stillede jeg, fordi jeg i øjeblikket deltager i forløbet “Ryd op i din kærlighedsbagage” hos Marie-Louise Bregendahl fra RecreateYou.

 

På overfladen handler forløbet om at finde den rette mand, men indenunder alt det handler det om kærlighed i alle afskygninger – og især om den kærlighed, vi giver (eller i mange tilfælde glemmer at give) os selv.

 

Selvkærlighed – en kliché?

”Elsk dig selv” er jo efterhånden blevet lidt af en kliché. Noget man bare siger. Men hvad betyder det egentlig i praksis at elske mig selv – sådan til hverdag?

 

Det har jeg tænkt over den seneste tid i forbindelse med forløbet. For mig er essensen af at vise mig selv kærlighed:

 

At det jeg ”putter ind i” mig selv er udvalgt med kærlighed og omtanke.

 

Dvs., at jeg er kræsen med, hvad jeg bruger min tid på, så jeg ikke tankeløst propper mig med junk.

 

Her tænker jeg ikke kun junkfood i friture, men også det jeg ser, hører og oplever. (F.eks. er fjernsyn, Facebook og andre sociale medier i store mængder også junk.)

 

Her kommer min liste over, hvordan jeg viser mig selv kærlighed og omsorg:

(Listen lyder ret frelst, men for mig er den inspiration til, hvad jeg kan gøre – ikke at jeg gør eller skal gøre det hele hver dag. At være bevidst om at jeg viser mig selv kærlighed med disse ting, gør det også nemmere at gøre dem mere. Selv om jeg ikke altid har lyst, f.eks. til at motionere.)

 

♥ Jeg holder, hvad jeg lover mig selv og andre (Kunsten er ikke at love mere, end jeg kan holde og har lyst til at holde – det er nok den her, jeg kæmper mest med, for det er nemt for mig at bryde mine løfter til mig selv).

 

♥ Jeg bruger tid på at lave sund, lækker og nærende mad til mig selv.

 

♥ Mit hjem er et dejligt sted at være (for mig betyder det rent og ryddeligt – for andre kan det betyde noget andet. På billedet til artiklen har jeg f.eks. ikke fået redt min seng, og jeg har det bare bedre, når det er gjort.)

 

♥ Jeg hører god og glad musik.

 

♥ Jeg har balance mellem alenetid, hvor jeg er stille og giver mig selv tid til at tænke, og tid sammen med andre.

 

♥ Jeg er ærlig over for mig selv og dropper bortforklaringerne og undskyldningerne.

 

♥ Jeg arbejder med mig selv – f.eks. ved at læse selvudviklingsbøger eller at deltage i forløbet hos RecreateYou.

 

♥ Jeg får ny viden (F.eks. når jeg læser gode bøger, aviser og artikler).

 

♥ Jeg dyrker motion og passer på mig selv og min krop (For mig er det bl.a. yoga, vinterbadning, gåture, svømning, spa, massage, bruge tandtråd jævnligt)

 

♥ Jeg plejer mit udseende (Går til en god frisør, renser hud morgen og aften, har tøj jeg føler mig godt tilpas i, så jeg udstråler glæde).

 

♥ Jeg følger mine drømme.

 

♥ Jeg onanerer.

 

♥ Jeg bruger min kreativitet (Jeg skriver meget – bl.a. digte).

 

♥ Holder fri.

 

Selvkærlighed fra Facebook:

Der kom også mange gode bud, da jeg spurgte på Facebook, hvad man kan gøre for at vise sig selv kærlighed:

 

Jesper: Vinterbadning.

 

Charlotte: Jeg elsker musik. Musik gør alt ved mig, og ikke mindst når jeg er trist, sætter jeg musik på, som løfter mig. Salsadans er også bare noget, som gør noget ved en. Det er intimt, man kommer i kontakt med sin krop, og kroppen følger rytmen… man bliver lidt glad i låget.

 

Heidi: Lange gåture, ude og sanse duftene og lydene fra naturen, det er ren terapi.

 

Peter: Tandsmør.

 

Susanne: Jeg skriver mine tanker og følelser.

 

Anette: Wellness-behandlinger. God chokolade og et glas god vin. Gå ud og spise.

 

Lisbeth: Har fast min forkæl dig selv-tirsdag. Der står den på en god ansigtsmaske, eller jeg plejer håret med en hårkur, samt 1 til 2 gange om måneden tager jeg beauty angel-lys, og et par gange om måneden bailine-behandlinger, det er også med i mit ”vær god ved dig selv-liv”… Går gode, dejlige ture med hunden, mørk chokolade og gør ting af lyst og ikke af pligt.

 

Nadja: Selvkærlighed for mig er at være tro mod mine værdier/drømme/mål. Hvor omsorg for mig er at sige nej, når jeg virkelig ikke har lyst og ja til mig selv. Ellers at danse rundt i stuen med mine børn, have lange, dybe samtaler med et dejligt menneske, jeg har kært, spille 1000, spise stenbiderrogn, skaldyr, friskpresset juice, tomatsalat og salte lassi (indisk drik vistnok, red).

 

Giv gerne dit bud på, hvordan du viser dig selv kærlighed i kommentarfeltet i bunden af artiklen.

 

[adrotate group=”8″]

 

Læs mere om selvkærlighed: Jeg er vist blevet et gammelt ægtepar

Læs mere om selvudvikling: Få succes med Tinder – på en helt ny måde

 

[adrotate block=”1″]

Share this:

About the Author

Pia LoulouIndehaver og stifter af SingleSpot.dk og forfatter til bogen "Den dag jeg stoppede med at græde over mænd" samt medforfatter til bogen "Elsker mig for evigt - 12 hemmeligheder til et lykkeligt liv som single" Single gennem ca. 10 år.

View all posts by Pia Loulou