Stop med at spørge hvorfor jeg single – svaret er dybt personligt

Stop med at spørge hvorfor jeg single – svaret er dybt personligt

Jeg har modtaget et læserbrev fra Ditte, der har nogle helt vildt gode pointer om at være single.

 

Hun vil gerne være anonym, men jeg kender hendes identitet. Har du lyst til at skrive et indlæg om at være single eller om kærlighed, så send det MEGET gerne til mig på pia@singlespot.dk.

 

Dittes indlæg kommer her:

 


 

“Jeg har længe undret mig over, hvor meget opmærksomhed, man som single-kvinde i 30’erne kan få, når man er til fest med folk, som er i parforhold (primært kvinder).

 

Til trods for, man ikke selv søger opmærksomheden og egentlig bare har et ønske om at hygge sig i festligt lag, ja så popper det alligevel op det dér spørgsmål: ”Hvordan kan det være, du er single?” ”Hvad med ham fyren, der sidder dér? Er det ikke noget for dig? Eller hvad med ham dér? Han er også single og heeeeelt vildt sød!”

 

Det er næsten uundgåeligt!

 

Hvorfor er du i et parfohold, hva?

Jeg undrer mig over, hvorfor disse kvinder i forhold føler trang til at spørge mig som single om, HVORFOR jeg er mig alene – som det selvfølgeligste spørgsmål i verden.

 

For mig er det meget personligt at spørge om, og til tider bliver jeg provokeret over spørgsmålet.

 

Jeg synes, det er forholdsvis privat, HVORFOR jeg er single. Det vil vel i bund og grund svare til, at jeg spurgte selvsamme person om, hvorfor hun egentlig er i et forhold? Om hun ikke skulle prøve single-livet i stedet, kigge ud i rummet og se, hvad der kunne være af interessante emner?

 

Det spørger man selvfølgelig ikke om, for det ville være decideret utilstedeligt og uhøfligt, og man ville blive stemplet som én, der mangler situationsfornemmelse. Alligevel virker det som det naturligste i verden at spørge den, der er single.

 

Mange grunde til at være single

Men hvorfor er man single, og hvorfor er det privat? Det kan der jo være rigtigt mange grunde til.

 

Måske har man svært ved at finde kærligheden, måske er man blevet såret så dybt, at man har brug for at være sig selv i en lang periode, måske er man for selektiv, måske arbejder man med at bryde gamle mønstre og igen måske har man selv valgt – truffet en beslutning om, at man hellere vil være alene og nyde de goder, der hører singlelivet til.

 

For bare fordi man er alene, er det ikke (nødvendigvis) ensbetydende med, at man har et trist liv uden indhold, kærlighed og intimitet.

 

Mit sande svar kunne være et af ovenstående, og det er et meget privat svar til en person, man knap nok kender.

 

Jeg mener, jeg er lige så forpligtet til at svare, som hvis jeg spørger personen i forhold om, hvorfor hun IKKE er single. Det er grænseoverskridende at blive spurgt om.

 

Min tillid til mænd er lig nul

Med den begrundelse har jeg undladt at svare følgende: ”Ok, er du klar? Håber du har god tid, for dit spørgsmål kræver et længere svar. Nu skal du høre:

 

“Jeg har været single i ca. 10 år, fordi jeg til at starte med var i et forhold, som var super usundt for mig. Jeg blev løjet for, og min daværende kæreste levede et dobbeltliv, hvilket først gik op for mig efter 3 år. Det var et hårdt slag, og min tillid til mænd var lig nul lang tid efter.

 

Gennem årene gik det så småt op for mig, at det ikke var tilfældigt, at de ærgerlige typer fandt mig. Det var jo mig, der ubevidst søgte dem, og så begyndte et større psykologisk arbejde med mig selv. Osv. osv. Og derfor, kammerat, er jeg stadig single!!”.

 

I stedet har jeg fortalt lidt til personen uden egentlig at sige ret meget. ”Hvordan det kan være, jeg stadig er single? Øhhhhh…. Det ved jeg ikke! Jeg har nok bare ikke fundet den rigtige. De hænger jo ikke just på træerne. Tø hø!!”

 

Er singlelivet (virkelig) trist?

Jeg er klar over, at folk, som spørger og gerne vil vise mig diverse single-fyre og lege Kirsten Giftekniv på mine vegne, gør det i den bedste mening.

 

De undrer sig og vil gerne hjælpe, så jeg ikke skal være alene og leve et ensomt og indholdsløst liv.

 

Fordi sådan må det da være at være single eller??!! Det er da trist ikke at have nogen at dele sit liv med og være fortrolig med, hvorimod det er bestræbelsesværdigt at være i et forhold, hvor man træffer beslutninger sammen og kan ligge i ske hver aften…?

 

Men lad os nu være ærlige: Det er jo ikke enten eller! Det kan være både godt og skidt at være single, akkurat det samme gælder for et forhold.

 

Singler passer ikke ind i “kassen”

Igen må man bare konstatere, at det almindelige er at have en kæreste, når man kommer op i midt 30’erne – og helst også gerne en familie. Eller i det mindste drømmen om at få en kernefamilie.

 

Har man ikke den, og passer man ikke ind i ”kassen”, så må man være forberedt på at blive bombarderet med spørgsmål.

 

Lad os lige få noget på det rene: Fordi man ikke har en kæreste (eller børn), kan man sagtens have et godt liv med masser af livskvalitet.

 

Stop “single-hjælpen”

Som tidligere nævnt kan det faktisk godt tænkes, man selv har valgt det. Vildt, ikke??!!

 

Det betyder jo ikke, at man ikke kan have dage, hvor man tænker ”åhhhhh, hvor gad jeg godt have en kæreste, som bare elsker mig for mig…!”

 

Selvfølgelig kan man det. Igen er det ikke sort/hvidt. Men jeg ville ønske, at diverse Kirsten Gifteknive ikke så os singler som deres lille projekt, der skal reddes og hjælpes ud af, hvad de opfatter som, et trist liv.

 

Ytrer man, at man er ked af det og ikke kan finde en kæreste, at man længes efter tosomhed, – ja så er det jo fint, at man har en Kirsten Giftekniv ved sin side, men har man ikke bedt om hjælp, så lad for hulen da være.

 

Mange har selv valgt singlelivet

Jeg tænker mere, at singler bliver triste over deres single-status, fordi de hele tiden får at vide, at de er forkerte og burde være et andet sted i livet – og ikke fordi de rent faktisk er single.

 

Jeg tror i bund og grund, der findes mange singler, som faktisk selv har truffet valget om at være sig selv, men som hele tiden må kæmpe med at forklare og argumentere for, hvorfor de har truffet dette valg.

 

Det er jo åbenlyst for enhver, at det ikke er ”normalt”, og hvem har lyst til hele tiden at blive mindet om, at man skiller sig ud fra mængden?

 

Misforståelse nr. 2 om singler

En anden ting, der undrer mig, er den åbenlyse misforståelse om, at fordi man er single og til fest, så er man ALTID på ”jagt” og skal finde sig et ”bytte”.

 

Selvfølgelig forekommer det, at det er målet – SELVFØLGELIG! Men sådan er det bare ikke altid, og dét faktum, at velmenende kvinder i forhold puffer til én for at hjælpe én tilbage på forholds-sporet, og som automatisk laver regnestykket: Her sidder en single-fyr. Du er en single-kvinde. I to bør matche op. Det er altså bare det forkerte facit.

 

Bare fordi min status ”single”, og fyren ved samme bord er single, så betyder det ikke, at vi er et match, og at vi har lyst til at være sammen. Sådan fungerer det ikke, og jeg tvivler på, at det er anderledes for kvinden som kommer frem til ovennævnte facit (hvis hun altså var single).

 

Er jeg medskaber eller offer?

Igen vil jeg gerne pointere, at disse misforståelser fra kvinder i forhold kommer af et godt hjerte. Det er ikke for at genere os singler, men et misforstået forsøg på omsorg.

 

Jeg har gennem tiden lært, at jeg også har et ansvar for, hvordan jeg agerer som single, og hvordan jeg videreformidler min single-status over for folk omkring mig.

 

Sørger jeg selv for at være medskaber af mit eget (single-) liv, og bruger jeg tid på at gøre gode ting for mig selv? Eller venter jeg på, at Mr. Right kommer og banker på min dør, mens jeg sidder i min sofa og har ondt af mig selv?

 

Alt efter hvordan min egen tilgang er til (single-) livet, så bliver den også opfattet derefter af andre i min omgangskreds.

 

Når det så er sagt, så er det alligevel ikke altid, at kvinderne i forhold helt har forstået det. Og hvis de ikke forstår det, er vi så ikke enige om, at så fortæller vi dem det venligt, men tydeligt – så vi kan få aflivet ovenstående misforståelser fremadrettet?!

 

[adrotate group=”8″]

 

Læs også: Smugkig på den nye bog “Den dag jeg stoppede med at græde over mænd”

Læs også: Sådan kommer du dig over dine “kærligheds-skuffelser”

 

[adrotate block=”1″]

 

Share this:

About the Author

Pia LoulouIndehaver og stifter af SingleSpot.dk og forfatter til bogen "Den dag jeg stoppede med at græde over mænd" samt medforfatter til bogen "Elsker mig for evigt - 12 hemmeligheder til et lykkeligt liv som single" Single gennem ca. 10 år.

View all posts by Pia Loulou