Find sunde (og billige) madplaner for singler i denne nye kogebog

Find sunde (og billige) madplaner for singler i denne nye kogebog

Når du skal lave mad til dig selv, er du så også nogle gange ligeså tom i hovedet for ideer, som dit køleskab er for madvarer til at lave maden af?

 

Sådan har jeg det i hvert fald nogle gange, når jeg skal lave mad til mig selv, men nu er der muligvis en løsning, som også løser et andet problem, som vi singler tit oplever: Madspild.

 

Singlekogebog med fokus på at undgå madspild

Foto: MBN-Foto v. Michael Bring-Nielsen

Den nye kogebog, der hedder “UNDGÅ MADSPILD og tryl med dine rester” og er skrevet af kostrådgiver og sundhedscoach Yvonne Luff Gottfredsen.

 

I bogen finder du madplaner for 1 person i 4 uger inkl. en indkøbsliste, så du kun behøver at købe ind en gang om ugen.

 

Masser af grønt og sundt

Bogen følger de officielle anbefalinger for ernæring, og det betyder bl.a., at du får 600 gram frugt og grønt om dagen, og at fordelingen af kulhydrater, fedt og protein også følger anbefalingerne.

 

Bag i bogen er der masser af forslag til, hvilke retter du kan lave ud af dine rester, men hvis du følger madplanen, der indeholder både morgenmad, frokost, aftensmad og snacks, så skulle der ikke være særlig mange rester tilbage.

 

Mad til 1 person for 1.000-1.300 om måneden

Yvonne fortæller mig, at hvis du ligesom mig ikke spiser kød, men kun fisk, så kan du i de fleste retter erstatte kødet med fisk eller plantefars, og der er også mange retter med fisk i forvejen i madplanerne.

 

Der er i madplanen for singler forslag til 5 af ugens 7 dage, så du har to dage “fri”, hvor du kan spise ude eller selv bestemme menuen – eller spise rester.

 

Single-testpersonerne har ifølge bogen handlet ind for mellem 1.000-1.300 kr. pr. måned, så der kan også være penge at spare ved at sætte din madlavning i system.

 

Gennemarbejdet kogebog til singler

Jeg tror da i hvert fald, at jeg bruger en del mere end det på mad hver måned, men jeg synes heller ikke, det er sjovt at lave mad, så jeg prioriterer også at bruge penge på mad, andre har lavet til mig.

 

Retterne tager for det meste 20-30 minutter at lave, og tit skal du bruge noget af det, du laver den ene dag, i en ret næste dag.

 

Jeg har ikke selv testet bogen, men der er flere personer i bogen, som udtaler sig om, hvad de har fået ud af at følge madplanen. Bl.a. mere energi.

 

Mit indtryk af den er – uden at have prøvet at følge madplanerne – at den er meget gennemarbejdet, og det er lækre opskrifter med ingredienser, du kan få i almindelige supermarkeder.

 

Der er også masser af gode råd til bl.a. at opbevare maden, så den kan holde sig frisk længere. (Vidste du for øvrigt, at du kan fryse avocado, hvis du putter kødet i en isterningbakke og putter den i en pose og presser så meget luft ud af posen som muligt?)

 

Her kommer en opskrifter på tortillawrap med røget laks og coleslaw fra bogen:

Ingredienser til 1 person

2 tortilla fuldkornswraps
100 g røget laks
30 g rucola-, spinat- eller blandet salat
¼ rå løg
1½ tsk. pesto
Coleslaw: (Halvdelen gemmes til aftensmaden i morgen)
150 g gulerødder, 2 stk.
150 g spidskål
50 g optøede ærter
1 spsk. granatæble – Udkern det sidste halve granatæble fra sidste uge.
Gem resten til dag 2 (ca. 1 spsk.) og resten tilsættes i broccolisalaten dag 3.
100 g skyr naturel eller græsk yoghurt 2%
1 spsk. mayonnaise
1 spsk. friskpresset citron og evt. lidt fint revet citronskal fra en usprøjtet citron
1 tsk. akaciehonning

 

Sådan gør du:

Coleslaw: Rengør grøntsagerne. Skræl gulerødderne, og riv dem groft på et råkostjern. Skær spidskål i tynde strimler.

 

Bland en dressing af græsk yoghurt/skyr, mayonnaise, citronsaft og akaciehonning. Bland alle ingredienser i en skål. Halvdelen af coleslawen stilles på køl og serveres til aftensmaden i morgen.

 

Wraprulle: Rengør salaten. Smør begge wraps med pesto. Læg løg i tynde strimler, salat og laks ovenpå og rul wrappen til en fast rulle.

 

Halvér wrappen og servér. Anret wraps og coleslaw, og pynt med ærter og granatæble.

 

Tip: I stedet for pesto kan du smøre mayonnaise eller smøreost på dine wraps, hvis du har det på lager.

Tip: Pak resten af spidskålsalaten i en plasticpose, og læg den i køleskabet. Her kan den holde sig i ca. 2 uger.

 

Du kan læse meget mere om singlekogebogen, Yvonne og madspild på hendes hjemmeside her >>

 

[adrotate group=”8″]

 

Læs også: Smugkig på den nye bog “Den dag jeg stoppede med at græde over mænd”

Læs også: Anmeldelse af singlemad: Disse sunde færdigretter hitter

 

[adrotate block=”1″]

Share this:

About the Author

Pia LoulouIndehaver og stifter af SingleSpot.dk og forfatter til bogen "Den dag jeg stoppede med at græde over mænd" samt medforfatter til bogen "Elsker mig for evigt - 12 hemmeligheder til et lykkeligt liv som single" Single gennem ca. 10 år.

View all posts by Pia Loulou