Sådan gik det: Nytårs-retreat med yoga og et overraskende budskab

Sådan gik det: Nytårs-retreat med yoga og et overraskende budskab

Er du en af dem, der siger grimme ting til din krop – eller fortæller dig selv, hvor dum og uduelig du er?

 

Det troede jeg ikke, at jeg var.

 

Men det var jeg.

 

Fandt jeg ud af, da jeg henover nytåret var på 3 dages yoga retreat på Samsø – noget jeg VIRKELIG kan anbefale, hvis du søger et alternativ til en nytårsfest næste år (læs meget mere sidst i indlægget).

 

DU ER DOVEN – og i dårlig form !!

Den røde tråd igennem hele retreatet var at finde frem til en intention for 2018 – bl.a. ved at fokusere på forskellige ting hver dag.

 

En af dagene handlede det om at lytte til, hvad man siger til sig selv – bl.a. mens vi dyrkede yoga.

 

Ved at lytte bevidst til min indre stemme opdagede jeg, at jeg faktisk var meget streng over for mig selv, hvis der var en yoga stilling, jeg ikke kunne holde til eller finde ud af.

 

Hvad siger du til dig selv uden at lægge mærke til det?

Især i planken og andre af de lidt anstrengende stillinger fik jeg tit lige fortalt mig selv, at jeg da også er VILDT dårlig form. “Du skal da træne noget mere. Hvor er du bare doven og slap…” sagde stemmen inden i mig.

 

Og så er det jo klart, at jeg mangler motivation til at tage til yoga i hverdagene, hvis jeg et eller andet sted inden i ved, at jeg skal hen og skældes ud og nedgøres for ikke at være god nok.

 

Så er det da nemmere at ligge på sofaen og spise noget slik – det er jeg nemlig virkelig god til.

 

Jeg er en dårlig chef for mig selv

Det gik også op for mig, at jeg gør lidt det samme som “chef” for mig selv – jeg er selvstændig.

 

Jeg er sjældent tilfreds med min indsats efter en arbejdsdag. “Du kunne vist godt have nået meget mere i dag, ikke?” siger jeg ubevidst til mig selv, men hvornår er det egentlig “godt nok”?

 

Da jeg kom til Samsø, troede jeg også, at min intention skulle handle om at blive mere effektiv.

 

Om at få det meste ud af dagen – og have mere styr på tingene, men i en af meditationerne derovre, hvor vi sidder i en afslappet tilstand, spørger instruktøren os allesammen: Hvad har du brug for i det kommende år, og jeg hører ordet i mit hoved: Fred.

 

Fred fra den stemme, der hakker på mig.

 

En indadvendt start på året

Så det er nok også derfor, der har været lidt stille fra mig her i begyndelsen af året.

 

Det har været en meget indadvendt periode, hvor jeg bare har haft brug for fred og tulre rundt for mig selv.

 

Og så selvfølgelig nok også, fordi det faktisk var overraskende udmattende at udgive min nye bog “Den dag jeg stoppede med at græde over mænd – 23 hemmeligheder, halve sandheder og hele løgne om kærlighed og dating”, som udkom sidst i november.

 

 

Jeg har bl.a. brugt min indadvendte tid til at gøre rent i hele min lejlighed. Også oppe i udluftningskanalen på badeværelset, som viceværten gjorde mig opmærksom på for 3-4 år siden…

 

Det giver energi og plads i hovedet at rydde op i dine fysiske omgivelser, så det er oplagt at gøre omkring nytår.

 

Lidt fra Gran Canaria

Og så har jeg da også lige været et smut på Gran Canaria med bl.a. min mor i sidste uge.

 

Jeg ville gerne have vist dig den smukke udsigt fra vores hotelværelse, men jeg har kun det her billede af mig, der tror, at jeg tager et billede af den smukke udsigt fra vores hotelværelse…

 

Billedet herunder er desværre ikke fra vores hotel, men fra et lidt mere luksusagtigt hotel, hvor min mor og jeg var ovre og få massage og var i noget spa-halløj.

 

Min intention for 2018 er også: Mere spa og massage. Hold nu op, hvor var det lækkert.

 

 

Min mormor, der også var på ferie dernede samtidig med os, havde købt det her fødselsdagskort til mig, fordi jeg havde fødselsdag i torsdags.

 

Hun er ikke så god til engelsk, fortalte hun, mens jeg åbnede kuverten, og hun mente, at jeg nok sagtens selv kunne finde ud af at plante de der frø, der var med kortet, i en potte af en slags, når jeg kom hjem til DK…

 

 

Det er længe siden, jeg har grinet så meget, og min mormor kunne godt se det sjove i det bagefter.

 

Men nu har jeg fået pakket ud, og så jeg vist klar til det nye år. Og til at fortælle lidt mere om yoga-retreatet.

 

Alt om yoga-retreatet på Samsø

Overraskende mange af jer og blandt venner og bekendte har vist stor interesse for yoga retreatet, så herunder har jeg skrevet lidt mere om, hvordan jeg oplevede det.

 

Det foregik på en ombygget gård med navnet “Mellemrummet” fra 29. december 2017 til 1. januar 2018. Her var en stor sal, som vi dyrkede yoga i.

 

 

 

Vi var ca. 20 kvinder fra midt i 20’erne til i 60’erne et sted. Langt de fleste kom alene og kendte ikke nogen i forvejen. Et par stykker kendte hinanden, og nogle enkelte havde deltaget tidligere år.

 

Mange var singler – nogle lige kommet ud af et forhold.

 

Yoga på mange niveauer

Overraskende nok var der rigtig mange som mig, der heller ikke var vildt erfarne i yoga – de fleste var vist nysgerrige og kom, fordi det var en anderledes måde at holde nytårsaften, hvor der ikke var noget pres på.

 

Der var hatha yoga om morgenen – mellemhård yoga vil jeg kalde det – og yin yoga om eftermiddagen – meget blid yoga, hvor du ligger længe i hvert stræk. Midt på dagen var der guidede meditationer.

 

Så alle kunne være med, som der også stod i beskrivelsen.

 

Marlene, der var arrangør og instruktør, var meget glad, venlig og nede på jorden, og jeg følte mig i det hele taget godt tilpas derovre.

 

Det var tæt på vandet. Nogle valgte at gå ned og skrige ud over havet – hvilket efter sigende skulle være meget rart, hvis man trænger til at få nogle frustrationer ud.

 

Det eneste, der manglede…

Jeg mødte nogle nye damer her fra Aarhus, hvor jeg bor, fordi vi kørte sammen derover.

 

Den ene var så sød at tage mig med ned i det yoga studio, hun går i, og der har jeg netop meldt mig ind.

 

Det eneste, jeg synes, der manglede på retreatet, var stilletid.

 

Vi var så mange skønne kvinder samlet, at vi selvfølgelig havde lyst til at snakke og gå ture sammen, men det var også svært –  i hvert fald for mig – at trække mig fra det fællesskab for at få den tid til at reflektere, som jeg var kommet efter.

 

Skønt at slippe for tømmermænd

Selve nytårsaften klædte nogle om til lidt mere festligt tøj, mens jeg spiste nytårsmiddag i yogatøj, og uden makeup. Kl. 00.30 ca. gik jeg i seng, efter at vi havde danse-mediteret os ind i det nye år og fundet frem til vores endelige intention.

 

Det var fantastisk at vågne op næste dag uden tømmermænd. Til sidst fik vi et armbånd og de her små kort på billedet, som jeg bruger til at minde mig om min intention. Glashjertet er mit eget påfund.

 

En stor anbefaling

Prisen var 4.200 kr. inkl. mad (semi-vegatarisk) og ophold og undervisning. Jeg boede på værelse med to andre, men der er var også mulighed for eneværelse mod et ekstra tillæg.

 

Jeg kan kun anbefale at tage af sted. Det er så fint at begynde året frisk og fuld af god energi.

 

Selv om jeg har følt mig meget indadvendt, efter jeg kom hjem, har jeg stadig været fyldt med energi og optimisme.

 

Jeg fik endda lyst til at løbe en tur en dag – det er vist aldrig sket før, at jeg har fået spontan lyst til det. Der har altid været et element af pligt – af at jeg “burde” løbe en tur. Denne gang var det bare, fordi jeg var glad og havde lyst til at bruge min krop.

 

Læs hele beskrivelsen af yoga retreatet på Samsø her >>

 

[adrotate group=”8″]

 

Læs også: Smugkig på den nye bog “Den dag jeg stoppede med at græde over mænd”

Læs også: Om mænd der ikke er ”klar til et forhold” – og om os kvinder, der græder over dem

 

[adrotate block=”1″]

 

Share this:

About the Author

Pia LoulouIndehaver og stifter af SingleSpot.dk og forfatter til bogen "Den dag jeg stoppede med at græde over mænd" samt medforfatter til bogen "Elsker mig for evigt - 12 hemmeligheder til et lykkeligt liv som single" Single gennem ca. 10 år.

View all posts by Pia Loulou