10 ting jeg dyrker for at nyde min frihed mens jeg er single

10 ting jeg dyrker for at nyde min frihed mens jeg er single

Ditte, som tidligere har skrevet indlægget “Stop med at spørge hvorfor jeg er single – svaret er dybt personligt” har skrevet endnu et læserbrev med nogle vildt gode pointer om at være single.

 

Hun vil gerne være anonym, men jeg kender hendes identitet. Har du lyst til at skrive et indlæg om at være single eller om kærlighed, så send det MEGET gerne til mig på pia@singlespot.dk.

 

Dittes indlæg kommer her:

 


 

Hvordan lærer man at sætte pris på sit eget selskab? At finde (nogenlunde) ro indeni og undgå at blive desperat i sin søgen efter en mulig kæreste?

 

I en alder af 36 år har jeg endnu ikke prøvet at bo sammen med en mand. Jeg har ikke prøvet at være gift eller at føde børn. Jeg har ikke deltaget i par-middage, hvor jeg selv var i et forhold.

 

Uerfaren og desperat singlekvinde 

På mange områder er jeg helt uerfaren i det normaliserede liv, og alt imens mine veninder kom i forhold og fik børn, har jeg i lange perioder af mit liv været single og ubevidst udstrålet rastløshed og desperation, når jeg har søgt efter kærligheden. Har haft svært ved at være alene og at nyde mit eget selskab.

 

Inden for de seneste par år er jeg blevet mere bevidst om dét faktum, og efter denne selverkendelse er der gennem hårdt arbejde sket en forandring, der er til at føle på.

 

Jeg har gradvist lært at ’være mig selv’ og nyde mit eget selskab på godt og ondt. Jeg har lært på mere hensigtsmæssig vis at håndtere den smerte, der opstår, når jeg er ked af det og føler mig ensom. Den smerte som jeg tidligere dulmede ved at smelte sammen med en date eller kæreste. Smerten forsvinder igen, hvis jeg giver den plads. Det har jeg lært.

 

Selvudvikling som single

Gennem de seneste par år har jeg været igennem en stor selvudvikling. Jeg har haft et ønske om at finde sjælero i forhold til det liv, jeg lever. At acceptere de valg jeg har truffet bevidst som ubevidst på kærligheds-fronten.

 

Uafhængigt af hvad andre måtte mene.

 

Det har været (og er til dels stadig) et større projekt, men her er nogle af de ting, jeg gør:

 

1. Går ud alene

Jeg har skullet lære at nyde mit eget selskab helt fra bunden. Det vil konkret sige, at det i starten var grænseoverskridende bare at tage alene på café.

 

Jeg havde en frygt for, hvad andre mon tænkte, når jeg kom helt alene. I dag nyder jeg det virkelig, og jeg elsker friheden og spontaniteten i, at jeg kan tage ud og spise, lige når det passer mig, og hvor det passer mig.

 

Jeg behøver ikke vente på, at mine veninder har et hul i kalenderen, nej – har jeg lyst, så tager jeg selv afsted med en god bog i hånden.

 

2. Forkæler mig selv

Jeg har lært at forkæle mig selv med lækre wellness-behandlinger og massager – og når aftenen melder sig, laver jeg på udvalgte dage store portioner af forskellige madretter, som jeg kan fryse ned til de dage, jeg ikke orker det helt store.

 

Så får jeg altid et lækkert måltid mad, for jeg gider ikke tygge i kedeligt rugbrød, bare fordi jeg er single. Jeg er mere værd end det.

 

3. Prioriterer at tænke

Jeg går ture (når jeg får taget mig sammen), hvor jeg får tænkt dagens oplevelser igennem. Det er terapi for mig.

 

En gang om måneden får jeg vendt gamle mønstre hos en psykolog. Jeg skaber min egen lykke, i hvert fald i det omfang jeg evner det.

 

4. Prioriterer selvudvikling

Jeg melder mig på kurser, hvor jeg kan blive bedre til at elske og acceptere ’mig’ betingelsesløst, ligeledes kurser med meditativt indhold, som hjælper mig med at vedligeholde roen indeni.

 

5. Dyrker et socialt liv

Jeg har taget teten og selv opsøgt nye veninder online, som er samme sted i livet som mig. Disse veninder sætter jeg stor pris på, for de minder mig om, at jeg ikke er alene.

 

Sammen er vi fælles om at leve et andet liv end de fleste, og det føles godt at kunne spejle sig i dem. Udover mine nye single-veninder, har jeg også en god relation til mine ’gamle’ veninder, som har familie og er sat.

 

De ved, hvor jeg står i livet, og de kender mig og respekterer mig for mig. De har en kæmpe betydning i mit liv!

 

6. Elsker alenetiden

I dag er det en fornøjelse at komme hjem fra arbejde og smide sig i sofaen og dovne til Netflix, læse en god bog eller stene foran computeren, hvis det er det, jeg har lyst til.

 

Jeg kan rode (det er dog ikke min spidskompetence), gå sent i seng – hvis jeg har lyst, lave lækker morgenmad på sengen om søndagen – ’because I’m worth it’ (som shampoo reklamen lød i sin tid), eller hvad jeg nu har lyst til. Jeg bestemmer!

 

Noget jeg sætter særligt pris på som single, er min nattesøvn. Jeg ligger altid midt i sengen og folder mig ud som en anden primadonna. Der er ingen, der puffer til mig eller snorker i mit øre. Der er kun mig. Jeg er min egen chef på hjemmefronten, og det er altså fedt.

 

7. Bruger MINE penge

Mine penge er MINE, og jeg bestemmer fuldstændigt selv, hvordan jeg vil bruge dem. Der er ingen løftede pegefingre.

 

8. Dyrker nye interesser

Det betyder også, at muligheden for at starte på en ny hobby er til stede. For 2 år siden sprang jeg ud i projekt guitar gennem musikskolen, og det giver selvtillid, når man bliver dygtig til noget.

 

9. Elsker at min tid er min egen

Jeg skal ikke koordinere tiden med kæreste og svigerfamilie, og jeg kan være ude hele natten og flirte, eller jeg kan gå tidligt hjem.

 

Jeg er ikke forpligtiget til at forklare mig, og jeg bruger ikke en masse energi på at tolke og analysere sms’er fra kæresten (lad os være ærlige: Det bruger vi kvinder meget tid på!)

 

10. Rejser alene

Jeg har rejst alene udenlands. Første gang var en rejse til USA og anden gang en tur til Holland. Det var meget grænseoverskridende, men successen efterfølgende var kæmpestor, og jeg vil afsted igen. Det er sikkert.

 

Men det er noget af det, der stadig kræver en ordentlig bunke overskud, da jeg virkelig kommer udenfor min komfortzone i disse situationer.

 

Erkendelsen var det første skridt

I dag tænker jeg, at jeg er kommet langt. Min læring har først og fremmest bestået i at nå til en erkendelse af, at jeg ikke kunne finde ud af at være alene og nyde mit eget selskab.

 

Derefter har det krævet hårdt arbejde at konfrontere angsten og ønsket om at blive i komfortzonen – og blive ved. Men hårdt arbejde lønner sig.

 

Nu har jeg det sådan, at det bliver fedt, når/hvis jeg skal have en kæreste, for jeg har en bedre ballast og en større ven i mig selv, end jeg nogensinde har haft før.

 

Jeg har konfronteret min angst, og jeg nyder nu mit eget selskab og kan klare mig selv – og det giver en ro.

 

Jeg er ikke længere desperat efter at finde en kæreste – han er velkommen i mit liv, men han er ikke længere et must for, at jeg kan få mig et godt liv – og sikke en lettelse.

 

[adrotate group=”8″]

 

Læs også Dittes indlæg: Stop med at spørge, hvorfor jeg er single – svaret er dybt personligt

 

[adrotate block=”1″]

Share this:

About the Author

Pia LoulouIndehaver og stifter af SingleSpot.dk og forfatter til bogen "Den dag jeg stoppede med at græde over mænd" samt medforfatter til bogen "Elsker mig for evigt - 12 hemmeligheder til et lykkeligt liv som single" Single gennem ca. 10 år.

View all posts by Pia Loulou