Kampdag: Kærlighed er kvinders store problem

Kampdag: Kærlighed er kvinders store problem

Jeg vil benytte denne 8. marts, Kvindernes Kampdag, til at sætte fokus på kvinders afhængighed af kærlighed.

 

Ford mange kvinder stadig er dybt afhængige af mænd for at leve. Vi kan sagtens overleve selv og klare os godt i hverdagen og gøre alle mulige seje ting, men mange af os har svært ved at føle, at vi lever sådan RIGTIGT, hvis der ikke er en mand i vores liv.

 

Mange af os bruger uanede mængder af tid og kræfter på at analysere mænd. Bekymre os om, hvorvidt den mand, vi elsker, nu også elsker os tilbage. Og på at finde en, der vil elske os.

 

Venter på sms’er fra mænd, vi dater. Hvis daten bliver til et mere fast forhold, venter vi på sms’er og andre former for bekræftelse på, at han elsker os. For vi kan ikke rigtig mærke det. Det ser nemlig  ikke ud, som vi er ”blevet lovet”.

 

I det helt store perspektiv berøver det verden for alt det, vi kvinder kunne skabe og bidrage med, hvis ikke vi var så optagede af vores tanker om kærlighed.

 

Hvor meget koster misforstået kærlighed?

Der bliver tit lavet beregninger på, hvor meget f.eks. bilkøer koster i tabt indtjening og arbejdsfortjeneste for danske virksomheder. Jeg kunne godt tænke mig at se en lignende beregning af, hvor meget ulykkelig og misforstået kærlighed koster i effektivitet. Hvor meget tanker om kærlighed koster.

 

Eller hvor meget mandagstræthed og skuffelsen efter en weekend på et diskotek med alt for meget alkohol og alt for meget uforløst håb om endelig at møde den eneste ene koster?

 

Hvor meget koster søvnløse nætter, hvor kvinder vender det, han skrev i sin sms igen og igen, mens de græder og ikke kan forstå, hvorfor han behandler dem som om, de er ligegyldige?

 

Jeg ønsker mig ikke den beregning, fordi jeg går specielt meget op i effektivitet og vækst – min ”ting” er mere glæde og kreativitet og velvære og fællesskab.

 

De ting lider også under afhængigheden af mænd. Men måske kunne en undersøgelse af de økonomiske aspekter få flere til at bekymre sig om problemet…

 

Sagde op da min kæreste forlod mig

Jeg kan se tilbage på et liv, hvor jeg selv har brugt så meget tid på at spekulere på en mand.

 

Da min første rigtige kæreste slog op med mig og sagde, at vi ikke skulle bo sammen mere, tudede jeg så meget, at jeg måtte gå hjem fra arbejde. Jeg endte med at sige op fra det job, jeg endelig var blevet god til.

 

Jeg har også siddet på et andet arbejde, hvor jeg alt for mange dage ikke fik lavet særlig meget. Fordi mine tanker var et andet sted. F.eks. havde jeg tit meget travlt med at vente ængsteligt på et svar fra ham, jeg var forelsket i. Og generelt bare været uoplagt.

 

Jeg er ikke alene. Jeg hører lignende historier fra så mange kvinder, der enten er i det eller har været der. At ”kærlighed-sulten” – eller afhængigheden – flår i dem.

 

Velfungerende facade

Udadtil ser vi velfungerende ud, men indeni er der kaos og mangel. Nogle dage er det så udmattende, at det er svært at overskue andet end netflix og chips efter en arbejdsdag.

 

Jeg var simpelthen ikke klar over, hvor meget energi mine tanker om kærlighed tog fra andre ting i mit liv, før de var væk efter et stort arbejde med mig selv og mine tanker.

 

Jeg har ikke nogen tal eller beviser – kun min egen erfaring og fornemmelse. Og selvfølgelig det, jeg hører fra de mange kvinder, jeg er i kontakt med, fordi jeg arbejder med det her emne og fortæller min historie om at slippe ud af afhængigheden.

 

Tænk, hvis al den energi, vi bruger på at tænke på og bekymre os om vores kærlighedsliv eller mangel på kærlighedsliv, gik til at skabe noget – en bedre verden – fællesskaber – lys – nye muligheder – hvordan ville verden så se ud? Hvis kvinder ikke var følelsesmæssigt afhængige af mænd?

 

Der er nærmest ikke noget, der er vigtigere for mig, end at vi får spredt budskabet om, at det ikke behøver at være sådan.

 

Jeg ser en verden, hvor kvinder har overskud til at skabe og drømme med al den dejlige energi, vi har, men som mange af os lige nu bruger på at bekymre os og føle mangel.

 

Det lyder sådan lidt for meget måske, men den seneste tid har jeg virkelig følt dybt, at det her er mit bidrag til en bedre verden. At sætte kvinders energi fri fra den her afhængighed, så de har mere energi og overskud til at skabe mere glæde og fred i verden.

 

Du kan få 5 kapitler fra min bog “Den dag jeg stoppede med at græde over mænd – 23 hemmeligheder, halve sandheder og hele løgne om kærligheder og dating her >>

 

Bogen handler netop om, hvad jeg gjorde for at finde min egen vej ud af afhængigheden.

 

(Måske er det det samme den anden vej rundt – at mænd er følelsesmæssigt afhængige af kvinder og kærlighed. Det ved jeg ikke så meget om, men hvis det er, er problemet jo bare større)

 

[adrotate group=”8″]

 

[adrotate block=”1″]

 

Share this:

About the Author

Pia LoulouIndehaver og stifter af SingleSpot.dk og forfatter til bogen "Den dag jeg stoppede med at græde over mænd" samt medforfatter til bogen "Elsker mig for evigt - 12 hemmeligheder til et lykkeligt liv som single" Single gennem ca. 10 år.

View all posts by Pia Loulou