Sådan klarer du gør det selv-projekter selv

Sådan klarer du gør det selv-projekter selv

[Sponsoreret indlæg] Overvejer du at kaste dig ud i et gør det selv-projekt, men synes du, at det kan virke for uoverskueligt at klare opgaven selv?

 

Det er forståeligt, hvis du har det sådan. Men det behøver ikke være en stor opgave at bygge noget, hvor du selv skal løfte hele opgaven. Det kræver blot lidt forberedelse, som byggemarkedet XL BYG giver dig inspiration til i denne artikel.

 

Hvis du eksempelvis overvejer at bygge et redskabsskur eller noget andet til hjemmet, kan du læse mere her i guiden.

 

Første trin: Få et overblik over projekts omfang

Det første trin er at skabe dig selv et overblik over, hvor omfattende projektet kommer til at være.

 

Det er selvsagt, at det er mere kompliceret at bygge et drivhus fra bunden end at opsætte en hyldeknægt. Men i sin grundessens er det den samme ting, du står overfor: Du skal have udført noget praktisk i hjemmet, som du har besluttet dig for selv at tage dig af – og formentlig er du den eneste til projektet.

 

Her vil det derfor være anbefalelsesværdigt at sætte sig ned og få et overblik over, hvad du skal gøre på de forskellige tidspunkter i projektet. Sandsynligheden for, at du bliver overrasket over de forskellige ting, der skal gøres, bliver derfor også mindre.

 

gør det selv projekter

 

Læg en plan for projektet

Efter du har fået et overblik og ved præcis, hvor meget det kræver, kan du begynde at danne dig et overblik over, hvornår du skal gøre hvad. Netop fordi du selv tager dig af projektet, kræver det også, at du sørger for at planlægge det punktligt, så du ikke får nogle overraskelser undervejs.

 

Ellers kan det let komme til at vokse dig over hovedet, hvilket kan være medvirkende til, at du slet ikke får det gjort alligevel. Og det vil være ærgerligt, nu når du har besluttet dig for dit gør det selv-projekt.

 

Gå i gang med projektet

Alt dit forarbejde er færdigt, og nu skal du i gang med selve byggeprojektet. Forudsat at du har en solid plan, burde det ikke være noget problem at komme i sving.

 

Det vigtigste, når du laver et projekt alene, er, at du ikke mister overblikket eller motivationen for det, du er i gang med. Det kræver selvfølgelig en smule mere arbejde, når man er alene, hvilket er helt naturligt. Men lad det ikke slå dig ud, for i sidste ende kommer du til at være glad for resultatet.

 

Særligt, når du helt på egen hånd har formået at bygge noget op fra bunden: Det giver en helt særlig tilfredsstillelse. Men før du kommer dertil, skal du have sat projektet i sø, og derfor kan du blive hjulpet på vej af nogle de råd, vi har herunder:

 

DYI

 

Start småt – eller stort

Her er det op til din personlige præference, hvad der passer dig bedst. Måske er du typen, der foretrækker at få klaret alle de tungeste opgaver som de første. Men hvis du er som de fleste mennesker, så er det tit mere overskueligt at starte småt ud med de indledende, mindre opgaver og langsomt skalere op.

 

Der er selvfølgelig en struktureret plan, man ofte skal følge ved byggeprojekter, som helt automatisk får dig til at køre projektet stringent fra A til B. Men hvis du kaster dig ud i noget større, eksempelvis at bygge et redskabsskur som denne model fra XL BYG, kan det være smart at klare de mindste ting først, og herefter bevæge dig over i de større opgaver. Så kommer du heller ikke til at slå et for stort brød op til at starte med.

 

Ring til en ven, hvis det bliver nødvendigt

Hvis du fuldstændig mister overblikket, kan du altid ringe til en ven. Det kan være en stor hjælp at få andre til at komme med deres input, hvis du føler, at du har stirret dig blind på projektet.

 

Held og lykke med dit nye gør det selv-projekt.

Share this:

About the Author

Pia LoulouIndehaver og stifter af SingleSpot.dk og forfatter til bogen "Den dag jeg stoppede med at græde over mænd" samt medforfatter til bogen "Elsker mig for evigt - 12 hemmeligheder til et lykkeligt liv som single" Single gennem ca. 10 år.

View all posts by Pia Loulou